Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работят ли уличните телефони

  • 1 364
  • 9
Здравейте предполагам ще ми се посмеете за въпроса а може би и с право защото незнам дали тук е мястото да питам, но ми стана интересно работят ли уличните телефони на булфон,мобика и бетком?
Просто в последно време се загледах че има много от тях навсякъде и ми навяват мнооого спомени. На няколко вдигнах слушалките. На единия син бетком пишеше ,,Повредена линия на БТК’’. На втория оранжев булфон  пишеше ,,Моля поставете картата”. На третия синя мобика пишеше ,,Моля поставете чип карта или кредитна карта”. А като избера връзка с оператор ме свързват с Виваком чиито служители си нямат представа че изобщо тези телефони са тяхни.
Та оттук са ми въпросите:
Кой изобщо ги поддържа?
Къде се продават фонокарти ?
Работят ли с дебитна карта?
Каква е цената на минута разговор от тях?
Виж целия пост
# 1
Мисля, че не работят.
Виж целия пост
# 2
Карти се продават в пощата РП или както там им викат. Не ги поддържат мисля адекватно, но трябяа да работят. Ползват се от чужденци съм виждала.
Виж целия пост
# 3
Работят. БТК предоставя универсална услуга и има задължение да предоставя телефонна услуга чрез обществени телефонни апарати, като в зависимост от това колко е населението на определен град/село има изисквания колко апарата трябва да са работещи.
Виж целия пост
# 4
Правя запис, много интересна темичка! А на мен ми е чудно колко се взема на минута и какъв тел. номер изписва на телефона на адресанта, когато адресатът му звъни?
Виж целия пост
# 5
Работят. Преди няколко години като стана земетресението и убийственото цунами във Япония, Фукушима, даваха в новините опашка от чакащи японци пред уличните телефони, за да се обадят на близките си от други райони. Защото при природно бедствие се спира тока, за да не стане пожар. В технологичната сграда на обществения телекомуникационен оператор дори и да няма ток, има резервно електрозахранване и ако няма повреден подземен кабел, телефоните с кабел и уличните апарати работят. Във Фукушима самата атомна централа пострада, т.е. и релейните станции може би остават без разпръскване на сигнал, никакви мобилни телефони нямат обхват.
Виж целия пост
# 6
Правя запис, много интересна темичка! А на мен ми е чудно колко се взема на минута и какъв тел. номер изписва на телефона на адресанта, когато адресатът му звъни?
Мисля че могат да те наберат и обратно.
Примерно ако сте чужденец не европейски съюз и трябва да се обадите, или вие сте в Индия, дори нямате сим карта, как ще звъните? Може да са остарели морално, но има случаи, в които си трябват.
Виж целия пост
# 7
Никога не е можело да те наберат обратно в годините, когато масово се ползваха у нас.
Виж целия пост
# 8
Можеше да те набират обратно. В общежитието, където бях 6 г. в Стара Загора можеше тези телефони да бъдат набирани и много колеги родителите им ги набираха при предварително уговорен час, кога ще са до апарата.
Виж целия пост
# 9
Днес не бях на работа и поразтърсих из града фонокарти че ми се иска да си купя макар че едва ли ще я ползвам.  Първо отидох в офис на Виваком с мисълта че телефоните са техни и те трябва да продават карти но уви - не !
Казаха ми да съм търсел по вестникарските будки (то освен от веригата лафка други рядко се намират но...). След това докато се разхождах минах покрай много будки но никъде нямаха дори и в павилиона на жп гара потърсих но и там не! И последната ми надежда че ще намеря остана в пощите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия