Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

40 кг . и бременна

  • 1 105
  • 19
Здравейте. 
Тревожи ме това ,че тежа 40 кг .
Храня се и често  и да ви кажа изглеждам повече от 40 кг. Имам си паласки дори. Гърдите ми са едри  и не ми се виждат ребрата .Също така се чувствам добре .
Още съм доста в началото на моята бременност. Другата седмица съм на лекар и ще говоря с лекарката какво да сторя относно килограмите си защото зная че под 45 кг. се води рискова бременност . Много се притеснявам .. защо тежа толкова малко ..

Майка ми преди малко по телефона много ме притесни .Аз винаги съм си била 40 -45 кг.
На 25 години съм и съм 1.59 висока .
Знам че 40 кг . са малко .
Моля не ме стресирайте  допълнително. Достатъчно ми е тревожно сега .Просто ми кажете според вас трябва ли да се приема нещо повече .Някакви витамини ?Какво да ям за да качвам повече?Наистина ли е много опасно  ?

Виж целия пост
# 1
Миличка, аз бях 40 кг, 160 см когато забременях, никой никога не ми каза, че е рисково, от теб го чувам. Цял живот съм си хапвала нормално, но съм била все на тези килограми, което сега ми липсва, защото натлъстях нещо след второто раждане😁
Живей си живота, карай си спокойно бременността, проблеми няма да имаш от килограмите, спокойно. Единствено по-осезателно чувствах подготвителните контракции, което ме стряскаше😁, но нямаше за какво, гинеколожката ми все ми казваше, че при " грацилните" жени е така.
Пожелавам ти лека бременност, наслади и се и не мисли глупости, а майките ни са така, те се притесняват повече от нас, с което ни стресират, но това е да си майка, и ти ще разбереш!
Прегръдки! 😘
Виж целия пост
# 2
Аз забременях 39 кг, 160 см. За първи път чувам, че било рисково. Родих 46 кг живо и здраво бебе 3500гр. Не си слаба, не се притеснявай.
Виж целия пост
# 3
Другата седмица съм на лекар и ще говоря с лекарката какво да сторя относно килограмите си защото зная че под 45 кг. се води рискова бременност .
Откъде знаеш?
Виж целия пост
# 4
Преди време когато споделих на лекар за  това  че искам да забременея и тя ми каза че това ще е рисково защото съм много слаба.  (Извинете че не пиша запетая но нямам на тази клавиатура )

И майка сега по телефона ми припомни и малко се притесних .
Благодаря ви момичета ... доста  ме утешихте . Heart
Виж целия пост
# 5
Не бой се, няма да останеш на тези килограми😁
Всичко ще бъде наред, не си усложнявай живота! Излишно е! Hug
Виж целия пост
# 6
Има много неща в живота, които са "рискови" или "рисковани", но като медицинска терминология "рискова бременност" е друго нещо.
Спокойно- нищо ти няма на килограмите след като това е нормалното ти тегло. Няма по никакъв начин да се отрази на бременността.
Виж целия пост
# 7
За тази височина килограмите са нормални. Рисковата бременност включва други проблеми, пожелавам да не разбираш какви.
Виж целия пост
# 8
Аз бях 40 килограма като забременях 158 см. Много повръщах първите месеци и даже отслабнах още. Накрая бебето си се роди нормално за има - няма три часа и бях качила 15 килограма. Докторката ми се съмняваше, че ще износя бебето до края, но всичко си беше наред.
Виж целия пост
# 9
И аз за първи път чувам, че рискова такава бременност. Рискова се води когато имаш здравословен проблем или си 35+ или непълнолетна доколкото знам. Яж пий каквото ти се хапва, най-вече месо яйца млечни ядки пий витамини за бременни и всичко ще е наред. Hug
Виж целия пост
# 10
Забременях с тегло 42 кг, ръст 162, никокъв проблем не съм имала. Никога не съм могла да кача повече, а си хапвам. След две породени деца тежа 46 кг, така че при някои хора си е ген. Ако нямаш анемия или някакви дефицити (белтък, витамини, хемоглобин и тн), няма какво са се тревожиш. Относно добавките, редно е да се приемат след доказан дефицит, след кръвти изследвания. Повечето читави АГ вече следят и неща като б12, вит. Д, общ белтък и тн, така че би трябвало следящият АГ да те насочи. Лека бременност!
Виж целия пост
# 11
С дъщеря ми забременях с тегло 38 кг. В родилното влязох с тегло 63.
Не са ми казвали, че е рискова бременност.
При приемът в родилното обаче решиха, че ще раждам секцио. Родих нормално.
Виж целия пост
# 12
42кг бях аз 168 см. Нищо ти няма.
Виж целия пост
# 13
Аз не бих се осланяла на коментарите от рода: "аз бях и нищо ми няма...". Всяка бременност е различна, в 9 от 10 случай може да е наред, но винаги има риск, ако не ви е драма, вижте се със специалист, по високо рискови бременности, един път няма да ви навреди и ще получите адекватен отговор на въпросът ви, базиран на преглед и изследвания. Успех!
Виж целия пост
# 14
A 166см висока и 45,300кг добре ли е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия