Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неизплатени заплати, помогнете!

  • 743
  • 3
Здравейте! Моля за съвет!
Работих в шивашка фирма 4 години, като през цялото време шефката бавеше заплатите, даваше ги на части и така постепенно се стигна до забавяне с 4 месеца... Само обещания от нейна страна и напразно чакане нещо да се промени от моя.. Напуснах в средата на месец май тази година, още чакам заплата за януари... Извика ме 3 пъти за тези три месеца и то след мое  "нахалство", да и звъня по телефоните и ми даде по 50 лв... Подигравка!
Имам да вземам  4 заплати!
Също да кажа, че докато работех там на мен и на всички колежки ни бяха сменяни фирмите на 4-5 пъти,като последно ме премести месец април в нова фирма, аз май месец напуснах.
Та въпроса ми е как да постъпя, към коя институция да се насоча?
Нея я съдят много хора и никой нищо не може да си вземе от дължимите пари, почти отчайващо е положението, а парите ми трябват!
Виж целия пост
# 1
Инспекция по труда.
Виж целия пост
# 2
Сигнализирайте Инспекция по труда и потърсете адвокат. Има шанс някоя от фирмите все още да има нещо по сметките, законодателството в България е в полза на работника като цяло, а ако водите дело - ще ви освободят от доста такси. В момента не помня дали всички или частично, но такива дела има много. Обикновено още след като се обади адвокат, фирмата се сеща да плати.

Можете ли да се присъедините към колективен иск? По каква причина не могат да вземат парите - фирмите се водят фалирали, кухи са, друго? Ако делата са спечелени, търсили ли са съдебен изпълнител и искали ли са предварително изпълнение? Имаше и фонд, от който се плащат такива заплати.
Виж целия пост
# 3
Адвокат и запор на всички сметки. Другият вариант е чаша вода и забравяш. Такъв тип работодатели би трябвало да получават доживотна забрана за създаване на фирми и заемане на каквито и да е ръководни длъжности. Да хваща едно такси и да прави нещо, което е по възможностите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия