Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия учител - 6

  • 11 679
  • 426
# 225
Тинити, ти само начална и предучилищна педагогика ли имаш?
Да, ПНУП завърших 2017 година.
Щом си с ПНУП търсиш ли и в детска градина работа или държиш да си учител в училище?
Може пък работата в ДГ да ти хареса повече.
Виж целия пост
# 226
Какво, за Бога, е "философски цикъл"? Има предмет Философия. А, от психология, до философия - голяма разлика...
Виж целия пост
# 227
Философски цикъл е по старата учебна програма - Психология и логика, Етика и право, Философия, Свят и личност. По новата програма е само Философия.
Виж целия пост
# 228
Я да ви поразсмея малко - нали се сещате за тетрадките с инструктажи? Е, последните няколко години ги попълват през лятото колеги, които нямат достатъчно отпуск и се налага да отвисят повече в училище. Обаче това лято такива нямаше и честта да ги попълваме се падна на класните...
И представете си, на цялата ни цифровизация, електронни дневници, виртуални класни стаи, трескаво обучение на колегите да работят с хромбук и т.н., по на сто места копи-пейст на списъците на класа за разни справки, ни тръсват по една тетрадка за писане - трите имена, ученик, вид на инструктажа, дата...
Една от по-възрастните колежки я поглежда отвратено и въздъхва: "А ние се притесняваме, че учениците ще се отучат да пишат на ръка!"
Виж целия пост
# 229
Не знам доколко ще ви е полезно, но е повече от нищо.
НАРЕДБА № 15 от 08.12.2016 г. за инспектирането на детските градини и училищата

Някои пояснения във връзка с проведеното пилотно оценяване

Правилник за устройството и функциите на националния инспекторат по образованието

Един конкретен доклад за училище, участвало в пилотното оценяване
Скрит текст:
Опитвам се да намеря споменатите в доклада приложения, в които трябва да са изброени изискваните документи, но ще отнеме време. Допълвам се, част от изискваната информация  е изброена в поясненията.
Виж целия пост
# 230
Дидева, Благодаря.
Отново с ценна информация.
Виж целия пост
# 231
При мен се отварят, но видях, че съм пропуснала да сложа адреса в последния линк. Коригирах го.
Виж целия пост
# 232
От споделеното от колеги най-впечатлена бях от факта, че инспекторите нямали време да изгледат цял час. Затова влизали по някое време на часа и проверявали дали учителят се намира на мястото, на което трябва да бъде според плана на урока.
Може и да съм много остаряла, но това, на което са ме учили, е, че никой няма право да влиза в часа след учителя. Ако ще е проверка, проверяващият влиза заедно с учителя. Как ще ми се натресат на 35тата минута, ще се повъртят и ще излязат. Нас кучета ни яли, но тези ученици вътре да не са роботи.
Но пък не чух за отрицателни резултати, където и да прочета, все били много доволни от училището. Поредната недомислица...
Виж целия пост
# 233
И още малко.
Критерии, индикатори и подиндикатори
Критериите за инспектиране на детската градина и училището са стандарти за качество, въз основа на които се прави оценка на образователната институция по областите на инспектиране. Критериите се разработват, апробират и усъвършенстват от директора на Националния инспекторат по образованието и се публикуват на интернет страницата на Националния инспекторат по образованието.
Индикаторите за инспектиране на детската градина и училището показват степента, в която са изпълнени критериите за инспектиране в дадена област. Индикаторите се разработват, апробират и усъвършенстват от директора на Националния инспекторат по образованието и се публикуват на интернет страницата на Националния инспекторат по образованието.
Виж целия пост
# 234
Дидева, много благодаря bouquet
Виж целия пост
# 235
Обадиха ми се от старото училище. Напуснали са две колежки и искат да ме върнат на работа. От една страна се радвам, от друга си мисля, че може догодина да съм в същото положение и да си търся отново работа. Но пък иначе оставам без желаната работа.
Виж целия пост
# 236
видя ли, че онова интервю не ти беше последният шанс Wink
Виж целия пост
# 237
Тинити, ако са напуснали, имаш шанс за постоянно място. Сигурно ще ти пуснат 6м.изпитателен срок, ама не е като да е година.
Успех!
Виж целия пост
# 238
Тинити, аз бих се обадила да попитам на желаното място, да разбера дали им е приключил подбора. Да не се окаже, че си преподписала със старото училище, а ти се обадят.

Моята сага с чуденките официално приключи. Днес си подписах договора и длъжностната характеристика. Официално вече съм учител по английски език в прогимназиален етап. Заплата - 920. Никъде не пише нищо за допълнителните ИТ дейности, които ще върша, нито че ще преподавам по ИТ (но докато подписвах, директорът ми напомни, за сайта - че е моя работа). А, договорът е безсрочен, със стандартен изп. срок - 6 месеца.

Днеска и други колеги вече са разбрали за отпадането на разпределенията и се говореше, че нямало да ги заверяват, ама само се говори... Всички чинно си предават разпределенията за подписи. Simple Smile
Виж целия пост
# 239
Напуснали са, едната даже я правят класна в друго училище. Явно това е причината да напусне. Дано бъда на постоянен договор с изпитателен срок 6 месеца.
Днес бях до училището, документите не ми бяха готови и не знам кога ще подпиша, но ще бъда назначена от 16 септември. Чудя се утре дали да сляза, за да видя кои деца ще бъдат при мен, защото ще бъда на две паралелки. И дневника не знам кога ще си напиша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия