Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тайната на хрупкавата туршия? Включете се в темата и спечелете!

  • 5 026
  • 145
# 90
Царска туршия - В буркани се нареждат нарязани камби (чушки), моркови, целина, чесън, зеле и карфиол. Марината: 4 чаши вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша сол, 1 чаша оцет, 1/2 чаша олио, черен пипер, дафинов лист. Маринатата се кипва.  Залива се с гореща мираната зеленчуците, затварят се херметически бурканите и се обръщат обратно докато изстинат и хлътнат капачките. Съхраняват се на хладно и тъмно.
Виж целия пост
# 91
Кисели краставички без варене

Оцет на дъното
1 с.л. сол
1 с.л. захар
зърна шарен пипер
синапено семе
сух копър
пресен копър
семена от копър

Бурканите се пълнят с краставички и се заливат с вряла вода. Веднага се запечатват и се обръщат с капачките надолу.Разклащат се малко,  да се разтворят захарта и солта. След като изстинат се обръщат. Няколко дни се обръщат бурканите. Прибират се  на тъмно и хладно място.
Виж целия пост
# 92
Печени чушлета
Виж целия пост
# 93


Мариновани патладжан и камби
Виж целия пост
# 94
Бърза туршия -зеле,моркови и карфиол...малко  черен пипер, копър, магданоз и пакетче Dr. Oetker.
Виж целия пост
# 95
Необходими родукти: карфиол, корнишони, моркови, скилидки чесън, пакетче за сладко-кисела туршия на д-р Йодкер. Нарязват се и се смесват с патетчето на д-р Йодкер и се излива върху зеленчуците.
Виж целия пост
# 96
Любимите ми краставички:
корнишони - 7 - 10 бр.
захар - 1 с. л.
сол - 1 с. л.
ябълков оцет - 1 с. л.
синапено семе - 1 ч. л.
лук - 3 шайби
копър - 3 стръка цвят
бахар - 2 зърна
черен пипер - 2,3  зърна
С  корнишони се пълни бурканът, добавям захар, сол, оцет до резката на буркана,синапено семе, бахар,черен пипер, копър и лук. Заливам с вода и затварям.
Бурканът се слага в тенджера със студена вода, която да го покрива поне 2-3 пръста над капачката и веднага след като водата заври  се засичат 3 минути и буркана веднага се изважда със щипка и обръща с капачката надолу.
Виж целия пост
# 97
Ето моята рецепта за царска туршия, която обожавам:

камби - 3 кг
целина - 2 глави
моркови - 1.5 кг
карфиол - 3 кг
оцет - 1.5 л
захар - 200 г
сол - 200 г
олио - 1.5 ч.ч.
вода - 1.5 л
черен пипер - 1 с.л.
дафинов лист - 3 бр.
Виж целия пост
# 98
Любимата ми рецепта за туршия е тази:
Необходими продукти: 1 зелка, 1 глава карфиол,10-12 червени  камби,3-4  моркова, 1 вр. целина.За маринатата:
1/2 бутилка оцет,150-200 мл олио,4-5 с. л. сол, 4-5 с. л. захар
5-6 зърна бахар,2 дафинови листа,5 скилидки чесън.
Зелето, чушките, целината и морковите и карфиолът се нарязват, маринатата се кипва, с нея се заливат зеленчуците и затварят се с капак. Когато изстине, се слага на тъмно и студено място.
Виж целия пост
# 99
Виж целия пост
# 100
Туршиени домати

Избират се не големи здрави домати и хубаво се измиват.Отдолу на бурканите се слагат парчета хрян,цъфнал копър,дафинови листа,чер пипер зърна и обелени скилидки чесън.Подреждат се доматите .Заливат се с с гореща марината-на 1 л.вода-по 1с.л.ожет,сол и захар.Затварят се с капачки и се обръщат надолу докато изстинат.Държат се на хладно и тъмно.Може да се сложи между доматите чушка или морков.
Виж целия пост
# 101
15-20кг.червени чушки
2кг.моркови
Чесън и магданоз
Марината:250гр.оцет;250гр.захар,250гр.олио,сол на вкус.
Чушките се пекат ,морковите и чесъна се нарязват,прибавя се магданоза.Залива се с маринатата и престоява около 1час.Вари се 8мин.
Виж целия пост
# 102
Домашна царска туршия
Виж целия пост
# 103
Царска туршия

камби
карфиол                                                               зеле
моркови
бутилка оцет
 олио                                                                  .захар
10-12 супени лъжици сол
целина
Дафинов лис                                                          чер пирер зърна
Продуктите се нарязват и се объркват заедно със солта, захарта, олиото и оцета. Престояват 1-2 часа, може и по-вече. Пълнят се в буркани.Dr.Oetker
Виж целия пост
# 104
Любима ми е медената туршия.
Рецепта:
Камби
Моркови
Карфиол
Целина
Захар - 2 с.л
Мед - 2 с.л
Сол - 1 с.л
Оцет - до резката (100 мл)
2 аспирина
студена вода
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия