Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ведическа астрология

  • 1 590
  • 28
# 15
krisi_1979, анализът беше полезен, зачетох се и в други твои публикации!  Blush Разкошни са, поздравления! Flowers Bouquet
На мен в Ардра ми е разположен Сатурн, в съвпад с Кету. Намират се в 12 бхава. Сатурн ми е У на накшатрата, в която попада лагната ми, така че доста съм наясно с Ардра. Simple Smile
Виж целия пост
# 16
krisi_1979 постарала си се много. Както казваш, в един анализ е трудоемко и изисква много време, за да се покаже голямото разнообразие от техники, на ведическата астрология. Аз ще добавя нещо, което ми направи впечатление, като разглеждам Раши картата и транзитната карта в деня на смърта, на Робин Уилямс. Един прекрасен актьор.
Интересно, че двете грахи, Слънце/естествена атмакарака/ и Меркурий/ функционална атмакарака/ са в един дом. Слънце е Бадхакеш, а Меркурий е в Ганданта.
За да съм по-кратък, ще разгледам само Меркурий/Будха/, който ми е интересен. Повечето индийски писания, свързват Ума/Манас с Луна, а Меркурий/Будха се свързва с интелигентността/логическата ни мисъл. Меркурий е във вражески знак/Рак/ в Д1 и в Ганданта. В Д9 е в падение в Риби.  В този случай, Меркурий е „натоварен с много отговорности” за които се изискват много сили. Робин Уилямс е бил с IQ 140, ако това има значение. Тази интелигентност, съчетана с богата душевност не е било лесно да се управлява.
В „последния му ден”, Меркурий е в Рак в ганданта, както и Кету в Риби в ганданта. Това говори за действия, нелогични или продиктувани от погрешна логика/Меркурий/, а също така под въздействие на чувствата/Кету/.
Не казвам, че Ганданта е решаващ фактор, в който и да е хороскоп. Той е само една, много малка частица от цялото. Но в този случай, ми направи впечатление, съвпадението, на преминаващия транзитен Меркурий, през същата точка на наталната карта.  
Ето двете карти: Раши и транзит.
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 17
Много благодаря! В действителност не съм разглеждала подробно датата на смъртта  и ми бе интересно да прочета странични наблюдения. Бих добавила само, че тук забелязвам, че се опровергава едно правилата на Гоел, че когато управителят на навамша на луната е настроен приятелски към планетата У 64 дрекана, животът ще е дълъг. Всъщност тук е среден!
Но пък се изпълнява правилото, че в периода на владетеля на 22 дрекана и 64 навамша, понякога физическото тяло се изоставя. Интересно, че 8ми в Д3 е Дева със Сатурн в него и се потвърждава паркинсон. Дева там дава разстройство на ватта и вероятна смърт от нея /не я е дочакал/. Също така към причини за смъртта е посочен страх и падане /мисля, че това са двата елемента на обесването/ Страх от болестта, която е нелечима, което е довело до ами обесването. Погледнах дали има транзит за деня по 22 дрекана, защото често дава такива събития. Раху е в  знака, но не и в дреканата, така че няма.
Виж целия пост
# 18
Има ли маркери за смъртта на родител, които да потърся в своята карта? Баща ми почина.  Предусещах, че си отива, дори не знам защо търся сега, но търся отговор. Не исках да го пусна.
Виж целия пост
# 19
Има ли маркери за смъртта на родител, които да потърся в своята карта? Баща ми почина.  Предусещах, че си отива, дори не знам защо търся сега, но търся отговор. Не исках да го пусна.

Има. При ранна загуба се вижда в картата раши ярко - наранено Слънце или У9, например. Вижда се и в прозводната Д12, но ако е просто естествена загуба в живота на човек, съответстваща на годините на натива и на бащата, се вижда по дашите. Разгледайте картата си от 9ти дом и търсете потвърждение в Д12 и дашите на съответните планите
Виж целия пост
# 20
Благодаря, Криси, за отговора. Не е ранна смъртта.  Скоро не бях си поглеждала картата и производните й. В Меркуриева/малефик/ даша съм. Принципно, откак е започнала, съм или изведнъж горе или изведнъж долу. Събитийността е толкова наситена, че едвам смогвам вече от емоции в  двата края на спектъра. Ще ги разгледам картите Ако успея да намеря нещо, ще споделя. Още веднъж благодаря!
Виж целия пост
# 21
Благодаря, Криси, за отговора. Не е ранна смъртта.  Скоро не бях си поглеждала картата и производните й. В Меркуриева/малефик/ даша съм. Принципно, откак е започнала, съм или изведнъж горе или изведнъж долу. Събитийността е толкова наситена, че едвам смогвам вече от емоции в  двата края на спектъра. Ще ги разгледам картите Ако успея да намеря нещо, ще споделя. Още веднъж благодаря!

Трябва да има причина да се се чувстваш така в тази даша. Разгледай меркурий в картата си. Да не е в трудно положение - ганданта, в последни или първи градуси на знак, в кофти дом, силно наранен, да не е управител на 22 - дрекана и 64 навамша, да не бакхакеш или марака. Ще откриеш вероятно причината като я разгледаш.
Виж целия пост
# 22
Признавам, че дотам не съм го разглеждала Меркурий. Атмакарака ми е. В осми дом, Водолей, изгореничък от Слънцето. На някого ако му е интересно, ето и картата ми.
Скрит текст:
Аз отивам да ровя.
Виж целия пост
# 23
Меркурий ти управлява 22 дрекана, като добавим че е атмакарака и в 8ми, У12ти, че и 3ти, с бакхакеш достатъчни основания има да се чувстваш така. Уроците които ни преподава атмакарака са трудни. Не съм свикнала с този стил, като се прибера ще я разгледам с моята програма. Ще се налага да влагаш повече усилия.
Виж целия пост
# 24
luna,  моите съболезнования за баща ти.Worried  Flowers Rose Изтръпнах като прочетох. Сетих се, че преди време коментирахме влизането на Раху в Близнаци, което при нас с теб е  12 дом, а на теб там ти е Марс...
 
Ведите имат свои обичаи , с които се грижат за душите на починалите си близки. Аз тях не ги знам, но ние си имаме наши, мисля си, че е добре да се помолиш за душата на баща си, особено сега, докато не са минали 40 дена. Особено ако баща ти е вярващ, е добре да се поръча литургия за него ( за кръстените).
Относно твоя Меркурий, който е със статус на АК, аз до колкото съм чела, когато една планета е АК, то тя никога не може да бъде зла.
Може да е ранена, да няма особено силна  благотворна енергия, но до сега не съм срещала негативи за АК.
Скрит текст:
Погледнах картата ти и ми се наби на очи съвпада на Раху в Луната ти.
Това е доста дискутиран показател. Понеже се намира в 4 дом, а У на 4 дом ти се намира в 8- ми който е зъл дом, бих искала да те попитам, имала ли си проблеми с майка си, или тя самата имала ли е здравословни/ психически проблеми или много тежък и труден живот? Извинявай, че те питам, ако не искаш, не ми отговаряй.Hug
Виж целия пост
# 25
Няма проблем, Катерица, че питаш.
Първо да пиша по поставения от мен самата въпрос - Четох доста деня, в който питах тук. Всъщност почти цял ден с това се занимавах. Поради изброимо малкото, което имам в главата си от ведическата астрология, не намерих нещо необичайно, което да указва събитието, но съм сигурна, че не съм чела достатъчно. Оставих въпроса за време, в което да съм спокойна.
Относно твоя въпрос, Катеричке, първо да отбележа, че най-активни са ми винаги събитията по оста четвърти -десети. Най-важни и като че ли друго не се случва, освен по тези домове. Майка ми - никакви проблеми съм нямала с нея /беше много строг родител, но не и създаващ проблеми/, но тя не е имала лесен живот, като се започне от най- ранна възраст - операции, болести, 4 деца, отглеждането им в най-трудните години.  Психически проблеми не. В момента пак има здравословен проблем.
ЗА АК дано си права, но нямам такова усещане за моя.
Виж целия пост
# 26
Благодаря ти много за отговора, luna, Hug
Оста 4- 10 дом ти е силна, прави Гаджа-Кесари йога, Луната ти е с диг - бала, освен, че ти е У на Лагна и АмК. И двете планети (Юпитер и Луната) са чудесно разположени, с висок бинду ( 5).
П. П. Да допълня, имаш и Паривартхана-йога между Юпитер и Слънцето- 9 и 10 дом. Което е много добър  показател за добра кариера, добър соц. статус.
Виж целия пост
# 27
Напоследък не съм много в кондиция за форума, но когато имам време пиша по малко. Ако ви е интересно, нещичко за Магха https://astroportalrohini.wordpress.com/2019/10/10/%d1%86%d0%b0% … %bd%d0%b0-%d0%bd/
Виж целия пост
# 28
Тези дни чета пак за Аштака-Варга (Аштакаварга) и за значението на силата на планетата, показана с Бинду.
Според някои ведически астролози, дори планетата да е добре поставена, в екзалатация, свой знак, в навамша да не е в нича, ако има бинду под 4, то би дала по- скоро неблагоприятни резултати. И обратно.
Искам да споделя и много интересен и ценен материал за Раху и Кету:
Раху и Кету. На руски е.
И последно, гледах едно видео на Капиел за Авайоги и Йоги планетите, много ми беше полезно, струва си да се чуе:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия