Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Субфебрилна съм от месеци и никой не знае какво ми е

  • 797
  • 25
# 15
Много си права - трябва да измисля как да я излъжа да ми изследва урината и бъбреци евт. Левкемия също дига Т и е вариант, ама не би ли трябвало с левкоцитите и лимфоцитите нещо да се види от ПКК. Мой познат така месеци наред си ходи с Т и не му откриваха нищо. И накрая умря от левкемия. Или от химиото по-скоро.
Виж целия пост
# 16
Левкемията се вижда на кръвните изследвания и се потвърждава с костна биопсия. То няма как да не се види. Да ти кажа уморили са го с химеото Sad


Mежду другото си направи един тест за бременност със сутришна урина. Моята субфебрилна Т 37,2 - 37,8 се оказа това с един отрицателен тест Шуърчек. т.е оказа се, че съм бременна а теста бе отрицателен на седмица след закъснението. Може при теб да е цветна бременност.
Виж целия пост
# 17
няма шанс да е бременност. Ако не друго, това поне е сигурно и гарантирано Simple Smile Хемоглобинът ми продължава да расте - днес е 8.3 ммол/л. Реф. интервал за жени е 7.3-9.5. На средата съм точно, но за мен нормалното е около 7.3 плюс минус и съм така от как се помня. Като 19 год ходех да дарявам кръв и ме върнаха заради анемия. Наследствено е. Ако почна да се наливам с хеможелязо успявам да го дигна до 7.5 ама като спра пак си пада. 8.3 за мен е ненормална стойност. Туморите метаболизират бързо и често се качва хемоглобина при рак. Полудявам. Съмнявам се да е от щитовидната при положение че Т3 и Т4 са ми в норма. Дано е от половите, че вече не знам... Тукашната лекарска немърливост трябва да е подсъдима, не може такова нещо.
И най-тревожното е, че от година непрекъснато сънувам мои близки и приятели умрели от рак. Само умрелите от рак - други умрели не сънувам
Виж целия пост
# 18
Ами да ти кажа може тази Т да я вдигаш на нервна почва от хипохондрия. И колкото и да не ти се вярва, е напълно възможно. Има хора, които вдигат кръвно и температура от страх от меренето им.

Да, при малформации в белия дроб се повишава хемоглобина, но в статиите в интернет не е отбелязано, първо че повишава МНОГО над нормата и второ расте и ЦРП. Няма как при идеална кръвна картина да си болна и видиш ли рака да увеличава сао хемоглобина.

Трябва да си помогнеш за тази хипохондрия. В крайна сметка - ще се притесняваш, като се разболееш, а не постоянно да мислиш къде расте нещо.   
Виж целия пост
# 19
Тази Т може да е от болния ти зъб също.
Виж целия пост
# 20
Тя е писала, че калций и креатинин са леко извън норма. Все пак е хубаво да я види нефролог, да се пуснат чернодробни и т.н.
Хемоглобинът ти реално е в норма. Дори не е на горна граница.
Виж целия пост
# 21
Записах час в частна клиника. Писах им за симптомите си и прецениха, че първо трябва да мина през ендокринолог. Цените са баснословни, но и чакането е завидно (чак на 26ти получих час). До тогава да съм си мерила по 4 пъти на ден ректална Т. Зъбът днес го извадих - ще бъда щастлива ако наистина от това е била Т. Но за сега няма признаци да спада (поне не от самосебе си. Иначе заради болката се наложи да взема конска доза болкоуспокоителни и вече си усещам, че наистина нямам Т, студена съм и ректалната ми е 36.5, а преди беше около 37.5 ). За хемоглобина обясних, че тези стойности за мен не са нормални. А хипохондрията, въпреки че вероятно съществува в известна степен, но със сигурност не тя ми вдига Т. Ето одеве си усетих, че нямам Т и за всеки случай я измерих и се установи, че наистина нямам. И тамън да се зарадвам и се сетих, че преди 2 часа заради зъба съм взела 600мг ибупрофен + 2х500парацетамол, против болката, но той и Т спада.
Виж целия пост
# 22
Имала съм на 2пъти периоди със субфебрилна температура от около 35 дни. Причината и двата пъти беше хроничен фарингит, който разбира се, не се повлиява от от антибиотици. Нямам сливици и се оправих само от инхалации с лайка и сода.
Хемоглобинът ви е нормален. Вдига се от много неща- обезводняване, спорт и др.Урината е редно да се изследва за бъбречна инфекция
Скрита зъбна инфекция също е възможна причина за температурата.
Виж целия пост
# 23
И с гърло имам проблеми като пия газирано и студено, но в момента там нямам симптоми. Зъбът го махнах точно за да се убедя, че той е или не е причината за Т. Купих си и лентички за изследване на урината, защото личната не иска да я изследва. Вчера пристинаха и днес ще се тествам. Едно по едно отхвърлям, но много ми се иска да е зъбът, защото ако не е се тръгва по мъките. Аз съм от тия "късметлии" при които болестите и проблемите са с много объркващи симптоми и неизяснен произход. 3 месеца занимавки с тоя зъб - никой не разбра що ме боли (той от години си ме боли де ама чак сега се хванах да го оправям, че си смених зъболекарката и тази беше убедена, че ще ми помогне  и се вързах. Накрая от толко майсторлък му се възпали корена, последва неуспешно кореново лечение със счупен инструмент в зъба, който не може да се извади и се стигна до последна мярка - екстракция). Същото с температурата - никой не знае от кво е. И стетоскоп си купих от зор - не че знам как се използва ама неволята учи. И с приятел личен лекар ( не мой )  се консултирах - предположи че може да е автоимунно, на съединителна тъкам и каза и да посетя ревматолог за всеки случай и каза че моята лична е за бой. Че съм карък - карък съм. Ама все се надявам в последния момент всичко да се нареди и да отърва кожата и този път.
Виж целия пост
# 24
Мен ме болят два зъба, когато настина.
Не са един до друг.
Аз съм чувствителна към фотополимерните пломби и ме болят зъбите след поставянето им или при настинки.
Та не е задължително да е болен зъба, когато те боли
Виж целия пост
# 25
Тези болкоуспокояващи не са ли прекалено много  Shocked

Т ректална 37,5 означава, че нямаш температура.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия