Ще се възползвам от някое предложение на ЧП. Мисля си че керамичен съд е по-добре.
За обем не съм мислил. Смятам да му изпринта нещо като резюме.
МК на Крокпот бих препоръчала, щом е маниак на бавното готвене. Марката произвежда уреди само за бавно готвене от години. Това им е първият МК. Виждала съм по темите да правят шунки и филета в МК, та си мисля че би станало.
Керамиката ми е най-вече заради ефекта на глинения съд. Но по-практично е стоманата като гледам.
6Л ли е оптимално?
ПП: Освен за бащата, се замислям и за мен си - нещо лесно преносимо и универсално. По принцип гледах/м за малка фурна (25-33л) с вентилация но ги има само в чужбина и не знам дали си струва (за кексове, пица, баница...)
Не знам в тези кукъри дали ще може и това да се докара.
Трябва ли да е с Air Fryer?
ПП2: Имам за баща ми да взема и 1.5л шунковар /още ги оглеждам/ - чета че е 10х20см, което не знам дали ще влезе в неелипсовиден съд?!
Малко по-нагоре беше писано, че има кукъри в които може да се пече - кекс, баница, има такива и със запичащ капак. Или си взимате халогенна фурна и ползвате капака.
Керамични купи могат да се купят отделно, ако желаният модел няма. Има такива, които пасват на няколко марки, само се гледат литрите .
Аз фраер и кукър в едно не бих взела, защото често ползвам и двете успоредно, което значи , че трябва да чакам за да досготвя или направя нещо друго за обяд примерно. В събота и неделя, ползвам бавното готвене, съответно вклчючвам кукъра сутринта, за обяд обаче ползвам фраера : я за риба, за пържолка ... Така уреда готви само едно нещо.
За шунковарите съм пас
Иначе се чудя дали би ми свършило работа за мен? Искам макс два уреда за готвене да имам в нас, т.е. или само минифурна или и кукър (+ единичен котлон)
- нещо лесно преносимо и по-универсално.
По принцип гледах/м за малка фурна (25-33л) с вентилация, до 10кг (и сам да мога да я пренасям) - но ги има само в чужбина и не знам дали си струва (за кексове, пица, баница... мисля няма как да се замени с кукър)
Не знам в тези кукъри дали ще може и това да се докара.
Неща които държа да мога да правя: Кекс, ориз (някой спомена че не можело да го прави баш като в оризоварка)? Пица, баница, мусака, гюведжета (това на прима виста)...варени и пържени яйца
Имах хлебопекарна но се развали и я върнах - най вече за месенето ме кефеше, та ако може и хляб да пече ще е плюс.
Керамиката има ли смисъл (продава се отделно) - за чугуна съм чел за топлоотдаването и как ставало другояче в него, но за керамиката дали има подобен ефект?
Не търся на 100% решение, но да е оптимално.
Гледам че този шунковар може да се пъхне в кукър