Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да науча кучето ми да седи само вкъщи?

  • 1 714
  • 9
Здравейте! Преди няколко дни си взехме кученце. То е на 3 месеца и е голяма душичка. Проблемът ми е, че скоро започвам училище и ще има дни, в които ще трябва да стои само по половин ден вкъщи. Днес го оставих за един час и го записах на видео какво прави. През почти цялото време е скимтяло и ме е търсило. Скимти дори когато вляза да се къпя.  Какво мога да направя за да го науча да, че няма нищо страшно в това да стои само?
Виж целия пост
# 1
Просто го оставяш само нищо че скимти ше свикне
Виж целия пост
# 2
Остави му играчки, твоя дреха. Помня моето мъниче /преди сто години! Simple Smile/  как го заварвах заспало с глава върху домашните ми чехли или дънките, стари, с които ходех вкъщи или го разхождах. Оставях ги на дивана, той си ги смъкваше и се слагаше на тях. Но свикна някак бързо и нямаше оплаквания от съседите, тихичък беше и досега е такъв. Писала съм го в темата за кучетата, съседката по апартамент се чудеше как така имаме куче, пък не лае, а аз и казвах, че друга песен ще ми пее, ако надаваше вой по цял ден. Но си зависи от кучето, на приятели дълго време не свикна да стои сам, ходеха родителите им при него, стояха по малко, оставяха го, доста продължи тоя процес на привикване при тях.
Виж целия пост
# 3
И аз имах куче и като излизах за работа го чувах от улицата как лае, плаче, душата ми се късаше. Обаче няма как. Нека си намери любима играчка, наистина оставяй някоя твоя дреха, одеало. Ще свикне с времето.
Виж целия пост
# 4
Трябва да се посъветваш с някой треньор на кучета.
Моят булонка живя 18 години. С него по квартири сме ходили. На повечето места не са ни правили проблеми за лаенето.
Но да, винаги като излезем всички и той почва да лае. Съседите са ни казвали, че понякога вие само по час, после спира, а друг път не млъква с часове.
Молила съм му се, карала съм се. Примерно излизам, той почва, аз се връщам и ми повтарям, че не може да да лае. Разбира, но изчаква да се отдалеча и почва.
Когато баба ми се разболя и я взехме, тя беше вкъщи на легло. Тогава вече не лаеш, но защото имаше човек при него.
Та не знам, посъветвай се с дресьор на кучета.
Иначе моето винаги ни лягаше върху дрехите заради миризмата, но пак си лаеше.
Кокали съм му купувала, но не помагаше. Иначе си ги дъвчеше. Поне като му взимах кокали, не ми ядеше дрехите и одеалата.
Случвало се е и съседи да ни правят проблем заради лаенето.
Виж целия пост
# 5
Ооо, то е съвсем мъничко бебе! Heart Eyes
Нормално е да се чувства самотно и да го е страх, че няма да се върнеш. Зависи и каква порода е. Дали са ти добри съвети, дано скоро се успокои! Hug
То е мъничко, но също е добре да му говориш и да му казваш, че отиваш на училище/до магазина, абе нещо да му кажеш и че ще си дойдеш скоро. Нашето така се успокоява.
Виж целия пост
# 6
Благодаря много за съветите! Ще ги изпробвам задължително.
Виж целия пост
# 7
И аз предлагам да оставиш своя дреха, непрана. Говорене и много внимание докато сте заедно.

Каква порода е?
Виж целия пост
# 8
Чихуахуа
Виж целия пост
# 9
Сладурче! Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия