Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Когато не си наясно със себе си

  • 1 450
  • 20
# 15
Знаете ли някакви езици? Търново е център на езиковото обучение и сега много фирми от аутсорсинга имат там офиси. Заплатите не са кой знае какво, нито работата нещо велико, но все пак временно може да ви задоволи. Има и някаква йерархия, за да вървиш нагоре, съответно и заплащането. Това опция ли е?
Виж целия пост
# 16
Ами започни да проучваш фирмите около теб.
Не да гледаш само обяви. Да проучиш самата фирма, с какво се занимава, колко хора са, има ли мнения за нея и т.н.
И като си харесаш някоя фирма или отиваш и говориш или пращаш св.
Аз съм пращала св на имейлите от сайтовете на компаниите, дори като не е имало обявени свободни места. И са ми се обаждали за интервю и са ме взимали.
И недей да се ограничаваш.
Не казвам да започваш нископлатена работа и да си на ниска позиция.
Аз съм с висше, но ни си търся само по  специалността. Оглеждам се и за други длъжности, които ми допадат.
Аз също съм съкратена и на борсата. Още не знам колко ще взимам дори  Laughing
Виж целия пост
# 17
Знаете ли някакви езици? Търново е център на езиковото обучение и сега много фирми от аутсорсинга имат там офиси. Заплатите не са кой знае какво, нито работата нещо велико, но все пак временно може да ви задоволи. Има и някаква йерархия, за да вървиш нагоре, съответно и заплащането. Това опция ли е?
Английски език, като смятам,че има доста за надграждане. Точно за подобна компания кандидатствах  - за обработка на данни. Както споменах по-горе, условията на работа бяха доста кофти, затова и отказах изобщо да губя моето и времето на работодателя. Някак не ми се ще отново да се забивам пред компютър, както в предишната ми работа, да нямам почти никакви контакти с хора. Ставаш един вид робот. А е опция дотолкова, доколкото мога да се впиша в критериите на работодателяи... ако вече виждам, че не намирам нищо, а борсата ще "свърши",  бих се "навила".
Виж целия пост
# 18
Мисля че нямате поглед върху пазара на труда. Във Велико Търново или в града в който живеете търсите? Според мен търсите същата работа, която имате, но едва ли ще се получи. Не са много възможностите извън столицата за съжаление и трябва да сте нясно какво може да предложите и какъв е пазара.


Цитат
Някак не ми се ще отново да се забивам пред компютър, както в предишната ми работа, да нямам почти никакви контакти с хора. Ставаш един вид робот.

Това не зная как да го коментирам. Голяма част от работните места са такива, тези които не са са физически труд. Времето за борсата бързо ще мине а колко опции ще имате тогава не е много ясно. Не забравяйте, че фирмите никак не обичат безработни хора търсещи си работа. Минала съм по този път преди години и въпреки, че бях много млада и в  IT сектора никак не беше лесна задача намирането на работа. Мился, че не се осъзнавате сериозността на проблема. Ако имате спестени пари е добре, но кой обича да си похарчи парите, спестени с доста работа. Помислете добре, разговаряйте с познати , дори и с фирми, за да сте в крак с пазара и да намерите своето място. Ако пък имате време бих препоръчала курс за професия .
Виж целия пост
# 19
Те вариантите да не работите на компютър не са много май. Нещо като продажби (срещи с клиенти) или физическа работа.
Виж целия пост
# 20
Зависи точно каква работа си търсиш и какви доходи очакваш.
Дори и да ти приключи борсата,ако не си намерила нещо по специалността си може да започнеш в някой магазин за дрехи примерно където ще взимаш 600-700лв. не са кой знае колко, но все пак ще имаш някакъв доход. Simple Smile , а докато работиш там да продължиш да си търсиш работа по специалността.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия