Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кървене след преглед при бременност

  • 473
  • 14
Здравейте,  по мои изчисления съм в 3 г.с. Първи ден от последната менструация - 12 август; Полов акт с цел зачеване - 22 август; Овулация - 25 август; Имплантация около 4 септември и потвърждение за евентуална бременност очаквам не по-рано от 15 септември! Вчера - 9 септември ходих на гинеколог с ясното съзнание, че още е много рано и нищо няма да се види на ехографа, но исках просто само да поговорим! Той обаче ми направи гинекологичен преглед, цитонамазка, колпоскопия и вагинален ехограф, и каза, че още е рано, за да потвърди или отхвърли бременност! Каза, че вижда жълто тяло в десния  яйчник. От сутринта на 10 септември имам леко тъмно кафяво зацапване, което следобед леко се усили, но нямам никакви болки и дискомфорт от яйчниците, и цветът си е същия. Чудя се, нормално ли е или се е случило нещо - цикъл, спонтанен аборт, цветна бременност...?
Предварително Ви благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз не бих правила тези прегледи точно, когато нещата са на магия. Отидох за потвърждаване и толкоз. На по-късен етап останалото.
Всичко може да е в случая. Зацапване и от цитото понякога има.
Виж целия пост
# 2
Благодаря Ви. Аз съм си виновна. Трябваше да откажа прегледите, но те дори не ми дадоха право на избор, защото 170 лева, които платих са си 170 лева!!!
Мисля си, дали е по-добре да си намеря още 1 гинеколог и той да бъде жена, от чиста женска солидарност 🙂???
Ще бъда благодарна на всяка от вас, която ми препоръча такава в София 🙂
Предишният ми гинеколог пак беше мъж, но от 3 години напусна Майчин дом и работи само в частният си кабинет. Съпругата му също е гинеколог и работи в същият кабинет. Явно трябва да си запиша час и да отида при него, без да казвам къде съм ходила и какво съм правила преди това!? В крайна сметка той ме наблюдаваше повече от 15 години и успешно излекува нередовният ми цикъл и върна тестостерона в нормалните граници, затова от 2008 година до момента цикълът ми е точен като швейцарски часовник!
Благодаря!!!
Виж целия пост
# 3
Имаш ли положителен тест затова ли ходи на преглед?
Това че имаш жълто тяло е донякъде добре говори че имало овулация и може би бременност.
При мен след положителен тест се видя само жълто тяло сега съм бременна
в 6 месец. Не мисля че причината за зацапването е гинекологът може да е липса па прогестерон и какво ли не.
Не бих сменила гинеколог ей така ,но ти си знаеш.
Аз ходя само при един от 13 години и нямам намерение да го сменям.
Според мен мъжете са по добри специалисти в тази област ходила съм ипри жени.
Виж целия пост
# 4
В никакъв случай да не те бъркат. Има ли, няма ли Божа работа! Тест за бременност, има си симптоми. До края на 3 месец е толкова крехко, трябва да се пази адски много!!!!! Едно време ходи ли ли са на прегледи през седмица, не се пипа там. На 4 месец отидох на преглед. Спокойствие и храна.
Виж целия пост
# 5
Това за женската солидарност е пълна глупост. Преди доста време бях отишла при една АГ, уж добра, препоръчана и така ме бръкна, че на другия ден изкървях и всичко приключи. В толкова ранна седмица не трябва изобщо да правят такива изследвания. Правят се след 12г.с,когато казват, че плода се е закрепил добре и риска е сведен до минимум
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти, няма да позволявам да ме бърничкат, защото имам странното усещане, че все едно съм от порцелан и при всяко движение има опастност да се счупя!
Виж целия пост
# 7
Пълна глупост е да се оставиш по течението. В 4тия месец на преглед за мен е пълна безотговорността, защото може всичко да се случи - да е извънматочна, кухо яйце, мисед, и да трябва да се прекрати бременността, преди да стане животозастрашаващо.
Прегледите с вагинален трансдюсер са най-беопасни и наложителни, даже, защото дават повече яснота за бременността.
Но, който иска да си чака в неведение, нека си чака.
Виж целия пост
# 8
Дааа, вече всичко ми е ясно. Тези изроди само гледат  как да ни вземат парите и хич не им пука какво ни причиняват!!! Толкова са се уяли, всичко човешко им е чуждо и на нас гледат само като на финикийски знаци!!! Изобщо не обясняват какво ще правят, защо ще го правят, какви последици да очакваме и как да реагираме...Този изрод единственото нещо, което ми каза вчера по телефона беше мензис, т.е. зацапването е закъснелият ми цикъл! Глупости на търкалета. Това беше първото ми и последно ходене при него. Халал да са му мойте 170 лева.
Благодаря!
Виж целия пост
# 9
Аз не разбрах имаш ли поне положителен тест или само си мислиш, че си забременяла? Защото с полов акт три дни преди овулация забременяването е по-скоро в сферата на фантастиката. Не че е невъзможно, но е много малко вероятно. Та какво точно те навежда на мисълта, че си бременна?
п.п. ПРМ на 12 август означава, че евентуална бременност е в 5-та г.с., а не 3-та. Броят се от първия ден на последния цикъл.
Виж целия пост
# 10
Съгласна съм, че е безотговорно да се отиде на преглед чак в 4-ия месец. За някои проблеми е твърде късно за реакция.
Аз съм по-бясна на себе си, защото не е луд тоя дето яде баницата, а този който му я дава, т.е. Знаех, че е твърде рано да се види и потвърди бременност, и въпреки това отдих на преглед в деня, който гинекологът определи. Аз не съм искала преглед на 9-ти септември! И пак аз позволих да ме преглежда и да ми бърничка вътре, а когато му казах, че ме боли и не се чувствам ок', той отговори: Спокойно, ама аз много внимателно те преглеждам и след малко приключвам, не се притеснявай.
Чак вчера следобед след лекото усилване на кървенето осъзнах какво съм позволила да се случи с мен, започнах да чета в интернет и късно снощи си направих регистрацията тук, за да споделя какво ми се случи и да чуя вашите мнения!
Благодаря!

Тест не съм си правила. Ще го направя в неделя на 15-ти септември.
Явно не си прочела достатъчно внимателно публикацията ми. Първият ден от последната менструация е отправната точка за пресмятане на всичко останало, но начина по който гинеколозите определят г.с.и терминът са ориентировъчни и никога не съвпадат едно към едно. Ти не пресмяташ както трябва дните, които са необходими за оплождането на яйцеклетката след овулацията и максималният брой дни за имплантация на оплодената яйцеклетка. Както и да е, акцентът на моята публикация не е в коя г.с. съм, а защо получих кървене след прегледите на гинеколога!
Благодаря!
Виж целия пост
# 11
Ами акцентът ти е грешен. Много внимателно прочетох публикациите ти и от всичките ми става ясно, че ти си въобразяваш, че си бременна, а може и да не си и това кървене да си е просто нормален цикъл, съвпаднал по случайност с прегледа. Може да е от цитонамазката, защото и това се случва нерядко и не е нещо фатално. Много ясно, че датите и сметките са ориентировъчни, но твоите са абсолютно погрешни, и да си бременна не си в 3-та г.с., това е седмицата непосредствено след овулация. Както и да е, няма да се занимавам повече с обяснения. Само ще ти кажа - направѝ си тест, защото другото си е просто гадаене.
Виж целия пост
# 12
В такъв случай, то цялото заглавие е погрешно изписано, защото и положителен тест нямаш, а казваш, че си бременна. Защо мислиш, че си?
Това кървене си е просто менструация и лекарят ти е отговорил правилно.
Виж целия пост
# 13
Момиче, стегни се малко! Какво са ти причинили "тези изроди"? 😃 Просто ти е дошъл цикълът.

Как реши, че си бременна дори без тест?
Колкото лекарят трябва да те запознае с процедурите и цените им, толкова и ти трябва да се поинтересувяш какво ще ти правят на теб.

И за финал - ако толкова тежко преживяваш един елементарен гинекологичен преглед, то по-добре не забременявяй, че ако знаеш в родилното как бърничкат... 😃
Виж целия пост
# 14
Заключвам по молба на автора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия