Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В топлите есенни дни ДЕКЕМВРИйчето не спира да пълзи (Тема 4)

  • 14 026
  • 447
# 435
При нас като при Оливия. Закуска 3 +/-3 (да, точно така) лъжички нещо, обяд и вечеря сигурно по стотина грама, следобед плод или сладолед (замразена кърма с плод във формичка с дръжка, хит за зъбоникнене). Цока качествено 3 пъти на ден и 1-2 през нощта, отделно още ~17 пъти се лигави 😂
Когато друго не минава, няколко резенчета краставица или домат и/или малко кисело мляко не отказва. Страшно активна е, бърза и много се катери.
Виж целия пост
# 436
Мамите, които кърмите как сте с цикъла? Моят се появи на 01.01. (хаха) и от тогава все имам еднократно зацапване по 4-5 пъти в месеца и само един малко по-приличен цикъл. Докторът каза, че било нормално, но взеха много да ми омръзват тези изненади, толкова често.
Виж целия пост
# 437
Аз имам цикъл от втория месец след като родих /още кърмя/, така че не мога да помогна много.
Но знам, че докато не отбиеш напълно са възможно всякакви аномалии, иди ми дойди ми 😁
Ако искаш питай и в кърмаческата тема, от там съм чела подобна информация.
Виж целия пост
# 438
Януари ми дойде за пръв път, февруари като по учебник (което е непривично), март закъсня с две седмици и отиде в април. Но е неприятно обилно, надявам се да се регулира като (дано ☺️) си върна килограмите.
Виж целия пост
# 439
При мен се появи когато малкия мина на средно 5 кърмения на денонощие (около 10 месец). Беше точен като часовник. Откакто го отбих на 14 месеца обаче започна да идва на 26 дни. Пак е точен, но на 26, вчесто на 30 дни, както ми е бил винаги. Не забелязвам друга разлика от преди раждането, единствено нямам болки първи ден.
Виж целия пост
# 440
Здравейте, момичета!
Как сте? Влизам да ви се похваля. Вече минаха 10 дни, в които Николета вече не пие адаптирано преди сън. Hands Clap Замених го с айрян, но по-скоро се радва, че пие от чаша, а не толкова на млякото. Поне отпаднаха едни 32 лв за адаптирано и сега са пренасочени за памперси. Хаха! Още не съм взела гърне, може би от другия месец ще се пробвам, да видя какво ще стане. Избиват зъби и през деня само скимти и реве от нищото. Не дава да и бъркам в устата, за да видя колко са, но според мен е изкарала най-малко половината, кучешките още ги няма и ме е страх като почне да вади тях, че като чета за каква болка става на въпрос.
Още не съм я водила при личната, мисля чак другия месец да я водя, когато  ще трябва да и сложат последната реимунизация и тогава да я изтеглят и измерят, последно декември я теглиха. Височка си върви, взех и блузи размер 98 за лятото, ами в момента са и дългички само с два пръста, тъкмо до другия месец ще са и тамън.
Вчера обявиха свободни места за яслите, еми в нашия квартал няма. Дано август да се освободят места. Макар че, с това извънредно не се знае кога ще отворят ясли и градини.
Кога дадохте мед и с какво?
Виж целия пост
# 441
Периода на зъбоникнене е в пълния си блясък и при нас. При дъщеря ми не се спази обичайния ред на никнене, има четири долни резеца, два горни и в момента и избива кътник. Също не дава да бъркам в устата, така че играем една игра, с която горе долу успявам да надникна в устата и - аз излизам на терасата, а тя застава на вратата и през стъклото започва да ми чука и да се хили, та така разбрах за пробиващия кътник. Един резец също избива от 3 седмици и все още не е избил, отделно мисля, че и други кътници избиват в момента, навсякъде венците и са подути, висящи и червени. Нощем плаче много, давам понякога малко Панадол, защото има вечери, в които стене и плаче без да спре. Много е гадно, направо не се издържа вече, а скоро няма да се свърши...
За реимунизация аз исках да ходим още преди 2 седмици, но ЛЛ ми отказа, защото с предимство били първичните имунизации. Ще звъня да попитам дали следващата седмица да я водим.
Дрехите и аз ги купувам 98 размер вече, някои са и идеални, други са и малко дълги.
Мед не съм давала, но питах и ми казаха, че мога вече да и дам малко да опита.
Виж целия пост
# 442
Вие сложихте ли МПР ваксината?
На нас ни предстои, но не мога да се убедя, че сега е момента предвид ситуацията.
Флъфи разкажи накратко за отбиването?
Дъщеря ми суче основно за заспиване, но не мога да си представя да не заспива на гърда. А вече ми се иска да я отбивам.
За цикъла - моя дойде за първия рожден ден на Ади 😁 и от тогава горе-долу е точен, понякога закъснява с няколко дни, но нищо притеснително (освен, че се чудя дали не съм бременна 😁). Иначе ми е все толкова дълъг и обилен както преди.
Виж целия пост
# 443
Маги, направих го ударно. Заминахме за една седмица с мъжа ми и той остана при майка ми, с която е свикнал много (тя го гледа ежедневно през деня от декември, защото тръгнах на работа). Търсил е да суче само 2 вечери. Като се върнахме не потърси да суче изобщо.
Иначе аз действах с цедене с намаляване всеки ден. Първия ден цедих 2 пъти на ден до край, бяха напрегнати гърдите, втория чак вечерта се напрегнаха и цедих пак до край, третия не бяха напрегнати, но цедих, четвъртия пропуснах, на петия изцедих малко, но пак до край, шести и седми пропуснах, цедих малко на осми и после вече почти нищо нямаше, гърдите се свиха, май седмица по-късно цедих пак за последно и това беше. Не очаквах, че чак толкова бързо ще спре кърмата. През цялото време пиех лецитин превантивно, нямах никакви запушвания, бучки, нищо. Много гладко и елегантно се получи.
Обаче със съня имахме известно време проблеми, които отшумяха. Сега заспива като легна до него, чета 1-2-3 приказки в рими, ръчичките му са на врата ми и така заспива. По съвет на консултант по сън започнах като се унесе вече доста лека полека да махам ръчичките от врата ми и да го държа за ръка. В резултат започна да заспива много по-бързо и лесно и да се буди много по-рядко нощем. Сега се буди ако го тормозят зъби, иначе си спи, а преди не можеше да заспи освен на гърда и беше постоянно будене и търсене да суче.
Виж целия пост
# 444
Аз също отбих и стана неочаквано лесно. Тя се будеше по 4-5 пъти нощем и първо това спрях, като се бях подготвила за няколко безсънни нощи, а то просто първата вечер като се събуди плака 10 Мин, пуснах й приспивна песничка и накрая сама си сложи бибата и си легна, а на следващите будения й казвах, че сега спинкаме, тя се гушваше и след буквално 30 секунди спираше да плаче. Аз ако съм знаела че така ще става, по-рано да го бях направила за нощното...Grinning след 2 такива вечери спря да се буди изобщо и си спи по цяла нощ непробудно. Бях оставила само вечер преди сън и след около 3 седмици тя сама се отказа, лапваше и изплюваше след 5 секунди...нищо не съм пила за намаляване на кърмата. Simple Smile
Виж целия пост
# 445
Хей  момичета , здравейте!
Аз не съм писала от мнооого време, за което се извинявам🙄
Благодаря на Svee,че ме насочи къде точно пишете, че известно време ви търсих
Лео вече  е голямо лъвче , прави пакости, много обича да пее и да “свири” на различни музикални инструменти ( ние сме музикално семейство, та има от кой да гледа) много обича и футболни топки.
Взимах му храна от детска кухня, но от както сме в извънредно положение е затворена и сега яде от нашата храна, като гледам да се съобразявам с неговите предпочитания, че като цяло е злояд.
Виждам, че има и други децима, които отказват да хапват тези дни... на Лео са му тръгнали 4 зъбчета наведнъж да излизат и предполагам, че затова отказва да яде .Има дни в които се храни добре, но е рядкост .Тежи 9900 , 86 см
Още се кърмим... не ми се иска да го отбивам, защото ми е миличък като цока, а и много ще ми липсват тия моменти на близост ...но ми изглежда голям вече за цица (абе объркана съм) 🙄 и бибата много си я обича

На мен  цикъла ми дойде, когато Лео беше на 3 месеца и си е редовен от тогава 🤷🏻♀

Не знам дали сте писали, не съм ви чела  за което се извинявам, но има ли деца ,които ходят на ясла или такива, които тръгват от септември?
Лео веднага го приеха, и хем много се зарадвах, че ще мога да се върна на работа ,пък в същото време ми е много мъчно да го оставя ... струва ми се много малък.
Кажете вашето мнение относно яслата .....
какво правят с по-злоядите деца , дали бързо се адаптират мъничетата, вие бихте ли ги пуснали на ясла или ще се гледате поне до 3г
Виж целия пост
# 446
Здравейте! Как сте?
За яслите - нямам опит, тъй като ми е първо дете, но категорично няма да я пусна преди да е навършила минимум 2 години. Даже си мисля по-скоро за следващата пролет, но ще видим. Съветите на приятели и близки са даже да пропуснем яслата изобщо, но надали ще стане така.
За зъби не ми се говори изобщо, вече изби един кътник, втори пробива в момента, а още не е избил последния резец. Подозирам, че поне пет зъба и избиват в момента, чудо е и се моля вече да избива всичко и да ни се махат от главата тия мъчения.
За яденето вече съм споменавала, че моята дъщеря яде много, но откакто и избиват тия кътници яде аааааадски бавно - днес обяда продължи един час.
А колко е палава само, не ми се говори. Катери се непрестанно някъде, абсолютно рискови ситуации имаме по цял ден - качва се на стола, от стола на масата и е готова да полети. Обяснявам, карам се, няма ефект, връща се и си продължава с каквото е решила да направи, а като я преместя започва да пищи. Днес след такова изпълнение я оставих сама в кошарата за 5 минути и като се върнах и обясних спокойно защо е там и как не трябва да прави така, защото е опасно. Всякакви неща слага в устата си и непрестанно съм нащрек..
Другата седмица ще я водим на предпоследната ваксина, дано мине без реакции.
Виж целия пост
# 447
Моята дъщеря тръгна на ясла в края на февруари, но 2 седмици след това обявиха извънредното положение. Така че нямаме богат опит, но изключително позитивен. Много й хареса! Първите дни е поплаквала от време на време разбира се, но още в края на първата седмица вече не плачеше като я оставяме и я взимахме буквално грееща. Сочеше навътре, подскачаше, усмихваше се..казаха че си е намерила вече "приятелче", че се забавлява и играе и е много бърза адаптация. Тя е обратното на злоядо, така че за това нямам представа, всеки ден ни казвваха "Ама тя много апетит има" ( с мъжа ми се шегувахме че ще са на загуба с нас) Grinning Сега я приеха на държавна и след големи колебания, понеже частната си ни харесва решихме да я преместим. Но това ще е от септември, а лятото ще си ходи в частната. Аз също се натъжавах при мисълта за голямата промяна, според мен е нормално и всеки минава през такъв период. Но връзката с децата е неразрушима и няма промяна след тръгването на ясла Simple Smile аз лично съм "за" яслите. При моята дъщеря определено си личи нуждата от контакти с дечица, на площадката като види дете започва да пищи, да подскача, ходи да ги гушка, да ги търси..В яслата имат и образователна програма и всъщност учат цветовете, ляво /дясно,стават по-самостоятелни, учат се да се хранят самички, да се обличат, правят картички, боядисват яйца, имат тържество с Дядо Коледа...абе според мен все хубави неща. Ежедневието им става изключително по-разнообразно. Говорила съм и с психоложка по темата. Нейното мнение беше че за децата е много важно да комуникират с връстници, а не само с възрастни. Както и че в яслата освен всичко споменато се учат и на правила, режими, които вкъщи може да заобикаляме по един или друг повод, а това е много важно за развитието им.  Аз вече се върнах и на работа, все още от вкъщи и за мен дилеми няма, но съм позитивно настроена Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия