Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Висше

  • 262
  • 2
Здравейте! Нуждая се от съвет какво да уча след 12 клас. Колебая се между журналистика и връзки с обществеността. Какво бихте ми препоръчали?
Виж целия пост
# 1
И двете не ги препоръчвам. Уча във Филологически факултет и мога да ти споделя мнението си за тези две специалности. П.Р учат хора, които не знаят какво да учат, да има някаква диплома. Журналистика съм забелязала, че влизат студенти, които не разбират и не стават за журналисти. Препоръчвам ти да запишеш Българска филология - с нея също може да станеш журналист и учител. За Журналистика трябва да имаш талант и най-вече да си разговорлива и т.н. Това в университета няма да го научиш.
Виж целия пост
# 2
Между двете специалности Връзки с обществеността е добра основа за развитие в сферата на маркетинга. Имам познати, които завършиха това и всички се ориентираха към маркетинг и продажби след това. Ако завършиш това и след някаква магистратура по бизнес развитие или подобна, има шанс да се реализираш добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия