Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добрите фирми и компании? - 18г.

  • 543
  • 7
Здравейте, пълнолетен съм. Завърших.

Лятото мина.

Скоро трябва да се изнеса - нямам подкрепата на близките ми и няма да я получа.

А и е време да тръгна по свой собствен път. (За онези , които ще ме упрекнат мен или родителите ми - и да го направите няма да има полза , понеже така или иначе нямо да има разбиране и от двете страни (роднини) - за това моля Ви - спестете ми го - все пак аз ги познавам най-добре).


Колкото до цялата ситуация истината е ,че търся работа на добра заплата съобразно клалификациите ми като графичен дизайнер. (И да знам ,че е трудно в България и ,че не трябва да се надявам на много , но все пак работа има. )

И така - истината е ,че искам


да замина да уча в чужбина, но тъй като стипендията ми не е пълна.... ще трябва да работя .... поне - минимум на четири места.

Или да си намеря работа за немалко пари, което нз дали е възможно.

Та разбрахте ситуацията ми горе долу.

Надявам се...

Въпросът е :

Кои са най-удачните фирми за графичен дизайн по заплата и отношение с офиси в София ,където мога да започна работа за да подам мотивационните си писма и т.н и т.н.

Имам необходимите сертификати.

В последствие след година съм решил да уча и информатика....

Но до тогава...

Естествено, ако някой иска да се оплаче или да ми препоръча пък да не ходя в някоя строго опредерена фирма поради определени причини - с радост ще прочета и неговото.

Та това е общо взето,

....и да - вие сте, ще се радвам да ми помогнете!

Все пак ,що за свят щяхме да сме , ако не си помагахме.....


Въпроси , ако искате също може да задавате....

Истината е ,че вече се отчаях - меко казано .

(И да - пробвах с jobs.bg и останалите - но нямам време нито да чакам , нито да търся по-добра заплата съобразно труда ми.)

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Нямаш време, а защо чака лятото да мине? В добрите фирми и компании не те вземат от днес за утре, едно минимум 3 месеца минават в кандидатстване и интервюта до взимането на първата заплата, ако не си някакъв много търсен специалист. По-бързо ще спечелиш пари с малки фрилансърски проекти, при които взимаш парите след приключването от поръчката или на определен етап от работата. После може да използваш готовите проекти, за да си направиш портфолио и да получиш референции от доволни клиенти, защото така като те гледам, си тръгнал с голямата кошница да търсиш сигурната голяма заплата, ама без нищо насреща. Никоя добра компания няма да те вземе, без да те видят какво можеш.
Виж целия пост
# 2
Ако си завършила само средно образование,не се надявай на голяма фирма и голяма заплата.
Виж целия пост
# 3
Ами - първо , момче съм. 😁

И имам немалко спечелени български конкурси и български олимпиади  за ит рисуване + такива и в ит дизайна + дипломи и сертификати от министреството и ,че съм и завършил..

Освен информатиката,  която изучавах в гимназията.

Ето част от работата ми:
Виж целия пост
# 4
Направи си подходящ имейл за работа - от име и фамилия, от инициал и фамилия и т.н. Този ти имейл не е добър за бизнес-кореспонденция. Нямаш опит, че да пишеш кой знае какви св-та и мотивационни писма - ако беше истински мотивиран да работиш в конкретна компания, щеше да знаеш коя е тя. Остави ги сертификатите, и вагон със сертификати да имаш, най-голямото доказателство, че ставаш, е някой да плати за работата ти, да се научиш да работиш по задание, да спазваш изисквания и срокове. Основното при кандидатстването ти е да изпращаш прикачен файл с добро качество на работата ти, а ако са прекалено тежки файлове, с линк към място, където си ги качил и може да се разгледат подробно.

И за момента не си в положение да подбираш оферти само от големи компании, даже по-вероятно е да те вземат от някоя малка фирма. Имаш интернет, би трябвало да си в състояние да намериш фирми, занимаващи се с графичен дизайн.
Виж целия пост
# 5
Пиша тук за съвети.....за фирми.

Беше леко грубо от ваша страна.

Онзи тип "мнение" ,"можеш си намериш сам"...не благодаря.

Щом пиша тук , явно имам основателна причина.

Колкото до опита ми - имам - ходил съм на курсове и на лекции за мотивационни писма.

Колкото до наградите  - национални са....

Но не обичам да се хваля.

Не говоря за стандартните и задоволителните..

И все пак благодаря за мнението Ви.

Ако все пак някой иска наистина да ми помогне ,да препоръча фирми или някоя компания.

Ще съм благодарен.

Знам си стажа ,лекциите и нещата, знам какво съм постигнал, но не целта ми е да се хваля и доказвам.

Пък който не му оттърва - за какво изобщо пише. "Можеш си намериш сам".

И все пак съм тук - просто за мнения...

Най-лесно мога да започна работа, имам вече и предложения.... но това предпочитам да си остане за мен. : )

Та давайте - вие сте.

И моля не следвайте онзи пример в коментарите.(Портфолиото и всичко необходимо го имам!)

За порфолиото не е необходимо да представяш неща от старата си работа , а проекти , които си правил.....независимо на работата или Карибите....

Метафорично , а дори и буквално.

Тук съм да събирам мнения ,не упрек. "Преди да съдите - първо опознайте."

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 6
Значи има истина в мълвата за младото поколение - че са напористи, агресивни, искащи много пари и растеж, сега и веднага.

Вместо да подскачаш на мнението на другите, прочети го внимателно и си вземи бележка. И 20 сертификата да имаш, и 200 награди, пак не са достатъчни. Ти си току що завършил средно образование, без грам опит. Да, вероятно наградите ти са добри, да имаш заложби, но нещата в реалния живот не стоят, както си ги представяш. Има много талантливи хора с висше образование, с опит....защо да вземат точно теб?!!? Трябва да предлагаш, не само да искаш.
Възможно е да те наемат в колцентър или някоя ИТ фирма, но едва ли заплатата ще е мечтаните от теб суми.

Конкретна фирма не мога да ти кажа, едва ли някой тук ще може.  Начинът е джобс.бг - ровиш, търсиш, ходиш по интервюта. Вариант е, ако имаш познати и приятели с фирми и/или връзки.

При конкретно запитване от теб за фирма, може да има някой да ти сподели мнение. Мисля, че има подобна тема в раздела за работа.
Виж целия пост
# 7
https://www.facebook.com/groups/199921023402318/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия