Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето ми спи неспокойно

  • 485
  • 11
Здравйте,мами! Имам бебче на 9++ м. Проблемът е следния-до 4 месец бебка си спеше спокойно с едно будене за мляко а понякога и не се будеше изобщо до сутринта. След 5 месец обаче,не знам защо,но започна да се буди през 2-3 часа а се е случвало и пред 30 минути. Мислех,че е период,който ще отмине,но НЕ! Заспива в 22часа буди се към 00 часа,след това в 3 и после пак в 5, пробвала съм да и давам мляко,но с мляко и без мляко положението е същото. Пробвала съм да спи между нас с мъжа ми-пак същото! Вече започнах да се притеснявам, защо няма здрав сън? А и мойте сили са вече на свършване Sad  Питах педито,но и тя каза,че е период,който ще отмине след време. Не знам вече какво да мисля. Има ли някой с подобен проблем? И какво мога да направя за да спи по-пълноценно. Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Ама как може това бебе да се буди? Не го е срам, да няма здрав сън?!?!

Нароиха се вече двеста такива теми. Поне използвайте търсачката преди да пускате нова.

Вас като ви боли зъб спите ли 8 часа непробудно? На детето сега му никнат зъби, става активно и се вълнува от способностите си, нервната му система е незряла...абсурдно е да искате от бебе да спи непробудно. След захранване,често се будят за мляко през нощта да си наваксват с него. Предлагайте му мляко, гушкайте го и бъдете търпелива. Децата не са плюшени играчки. И е нормално да се будят. Попрочетете малко литература.
Виж целия пост
# 2
Привет! Най -вероятно е от зъбите ,мажи го с гелчета ,може да пробваш и да му дадеш бебешки успокоителен чай. Голямата ми дъщеря имаше такъв период ,но е моментен и отминава ,така че споко всичко ще е наред ,а през времето в което спи почивай активно и ти Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Ние сме на почти 6 месеца, а този период го имаме вече 3-ти месец, като мляко абсолютно отказва 😁.
Четох за т. н. "нощен терор" и най-различни подобни термини, та все се надявам че след като се появят и зъби ще се поуспокои 🙏🙏🙏
Виж целия пост
# 4
Не всички деца спят непробудно от ден 1. С избиването на зъбите е нормално да започнат смущения в съня. Честно казано, въобще не съм се притеснявала за такива неща, моята почна да спи непробудно на около година и половина.
Разбирам детето ти да е на 2-3 години, че да се шашкаш, ама аз лично не виждам причина.
Виж целия пост
# 5
В много теми съм съгласна и много уважавам мненията на Кактусчето,но тук /цитирам/
-“ Абсурдно е да искате от бебе да спи непробудно” -не съм съгласна.Има много бебета,които спят непробудно по 8,9,10 часа.Племенницата ми беше така след 40-ия ден и още няколко деца на мои близки.
Да,като цяло повечето бебета нямат дълбок и спокоен сън,но има и такива.
За съжаление аз нямам този късмет и с двамата😊
Към авторката- и моят син е на 9+ и той се буди и има неспокоен сън.Големия започна да спи непробудно към втората си година.Все някога ще започнат да спят,от нас се иска търпение😊
Виж целия пост
# 6
Глория, едно е да ги “учиш”, друго е децата си спят така от само себе си. А пък и то няма много варианти - или го оставяш да реве, докато само се откаже и разбере, че никой не му обръща внимание, или чакаш да мине.
Виж целия пост
# 7
Глория, едно е да ги “учиш”, друго е децата си спят така от само себе си. А пък и то няма много варианти - или го оставяш да реве, докато само се откаже и разбере, че никой не му обръща внимание, или чакаш да мине.

Ми аз лично съм против “ученето” като го осатвяш да реве /да се дере/.В случаите,които споменах,бебетата не бяха “учени”,а просто си спяха.Периоди при бебета много,всички отминават и идват други.
Виж целия пост
# 8
Моето дете е на година и седем месеца , буди се всяка нощ , не съм спала повече от три часа последователно,  но никога не ми е хрумвало,  че е проблем. 
Подкрепям кактусчето,  авторката е добре да прочете малко литература. Има бебета , които спят и други , които не спят,   вашето явно е от вторите , но спокойно казват , че след третата година всичко си идва на мястото 😉.
Виж целия пост
# 9
Най- вероятно му растат зъбки. Нищо необичайно няма в това, че се буди често. Имайте търпение, няма да е все така.
Моят син започна да спи непробудно по цяла нощ едва след третата си година 😀
Виж целия пост
# 10
Моето дете е на почти 6 години и още чакам от него да спи непробудно.  Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Здравйте,мами! Имам бебче на 9++ м. Проблемът е следния...
Напълно съм съгласна с мненията преди мен - зъби, растежни болки, развитие на дребното мозъче и нерви... Все неща, дето водят до подобни резултати със съня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия