Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всичко на децата или всичко на жената?

  • 3 870
  • 87
# 45
Да ви имам проблемите....
Виж целия пост
# 46
То във форум принципно не се знае дали няма не само повече, ами дори и една... Wink
Виж целия пост
# 47
Един отговорен мъж е добре да мисли за семейството. И да предвиди недай боже и преждевременно да напусне земния свят. Ако нямат брак стъпката би трябвало да е завещание. Кое според вас е по-добро решение, всичко на децата, всичко на жената или друг вариант? Питам, защото научавам за натирени деца, или пък майката оставена без нищо след като те навършат 18, най-различни драми.
Имуществото на равни части между всичките.
Виж целия пост
# 48
Това ако има брак ли?
Виж целия пост
# 49
Естествено, че на децата. Случай около мен колкото искаш. Баща ми си преписа всичко на втората жена, без дори да зная. Близък се разведе с жена си и детето си зaради 20 годишната си секретарка, а после с цялата си наглост изискваше от нея не само да се махне от семейното жилище, но и да му даде дяла си, защото тя си имала още едно на нейните родители, а той с 20 годишната нямало къде да живее. Естествено тя му показа един среден пръст и му обясни че има дете и че това жилище не е нито негово, нито нейно, а е на детето им. За побъркали се от лубов жени не  се сещам, но със сигурност има такива, които също преписват каквото имат на никой си. Не знаеш, нито теб коя ще те обработи в някой хубав момент, нито жена ти кой ще я обработи. Гласувам за децата.
Виж целия пост
# 50
Естествено, че на децата. Случай около мен колкото искаш. Баща ми си преписа всичко на втората жена, без дори да зная. ....
Ти имаш запазена част, така че ако баща ти иска да те обезнаследи приживе, врътката е малко по-сложна от  *прИписа* .   Намирам обаче за много нагло да правиш сметка на баща ти как да се разпорежда с имуществото си.   Ако пожелае може да го продаде и да изпие парите и тогава наистина няма да видиш и стотинка.

Към автора , Мисля че най-разумния вариант е в Семейния Кодекс - да наследят всички. Ако не искаш да се жениш, или имаш деца от повече от една жена,  ще ти се наложи да намислиш по-сложна схема от или-или.

Аз  не мисля, че е добра идея на малки деца да се приписват имоти и да се правят големи влогове , защото разпореждането с тези активи става мега-тегаво до пълнолетието на децата.  Shit happens, и ако се наложи да се продаде жилището или да се развали влога   (болест, дълга безработица, преместване в друг град...) трябва да се мине  през съд.  И няма гаранции, че ще може.
 Отделно,   готови пари лесно се харчат и не са малко вятърничавите 18-19 годишни, които от наивност и / или безхаберие пропиляват акитви събирани от поколения.
Виж целия пост
# 51
Какви са тези мисли, да не се каниш да умираш?
Всъщност, знае ли човек - може кола да го блъсне, или тухла да му падне на главата... Но аз завещание не съм правил. От такова има смисъл само в някакви специални обстоятелства - примерно ако си знаеш децата, че са келеши и ще изпият парите, може да ги оставиш на жената, а тя да им дава по малко, или да чака да пораснат и да станат по-отговорни. Или пък ако с жената си скаран, изневерила ти е, обиждала те е - тогава ги оставяш на децата. Или ако си като Лучано Павароти с 5-6 деца от 2-3 жени, и още няколко незаконни, ден-два след като умря човека почнаха да се карат как да си разделят наследството - в такъв случай по-добре да си оставиш черно на бяло кое на кого, че да не се карат да ти петнят паметта.
Аз не съм в такива ситуации, така че завещание не смятам да правя - като умра, както е по закон така да ги делят. На мен и без това ще ми е все едно тогава, аз не вярвам в задгробния живот така че няма да ги гледам някъде отгоре и да им се радвам. Както си ги разделят и каквото искат да ги правят.
Виж целия пост
# 52
Цитат
На мен и без това ще ми е все едно тогава, аз не вярвам в задгробния живот така че няма да ги гледам някъде отгоре...
Офтопик. На майка ми един познат навремето, лека му пръст... Щял да пътува някъде или да прави нещо, но не бил добре в момента със здравето, и лекарят не бил съгласен. Та му казал: "Ако се случи нещо, ти си отговаряш. Може и да умреш", а познатият го попитал весело как ще отговаря той, ако умре, нали вече ще е умрял. (Иначе си умря човекът, но не тогава.)
Автора на темата не го мисли, той само теми пуска.
Виж целия пост
# 53
Всички рано или късно умираме. Та защо да не си подреждаме нещата.
Аз жените ги мисля, да не са в трудно положение. Особено, ако гледат деца. Всички жени ги обичам, тези мили и красиви създания, нека ни радват и красят света.
Иначе, братя се мразят, майки плачат, все за пустото наследство. Та добре е всички да знаят, и мъжете също, какво на кого, да няма грозни сцени накрая.
А докато сме живи, да се радваме на живота Wink
Виж целия пост
# 54
Отговорът зависи от много неща, вкл. колко е оправна и какво има жената. Принципно смятам, че не е добре 18-19 годишни да имат възможността да направят някаква глупост с жилище или големи спестявания, но при внезапна смърт, мисля, че е по-добре наследството да е за децата, особено ако другият родител си има жилище и работа. Така че при липса на брак няма нужда нищо да се прави  - каквото има, отива за децата.
В случай че жената не работи, живее в имот на родителите на мъжа или някакви такива ситуации, в които има вероятност да остане буквално на улицата, добре е да се предвиди и нещата да са поделени между децата и партньора.
Виж целия пост
# 55
Пак въртите, сучете и всъщност преразказвате семейния кодекс. Не е нужно да се изобретява топлата вода.
Виж целия пост
# 56
Семейния кодекс е отживелица, която все повече хора отхвърлят. Не работи и ограничава. Затова хората търсят начин да го направят най-добре за семейството, не за наложени нормативи.
Виж целия пост
# 57
Семейния кодекс е отживелица, която все повече хора отхвърлят. Не работи и ограничава. Затова хората търсят начин да го направят най-добре за семейството, не за наложени нормативи.
Вярваш ли си или само нас искаш да заблудиш?
СК не им изнася на дребните душици, които все гледат да не се минат. Тук твърдо за мъжете говоря- те се изприщват, като трябва да сложат подписа.
СК си работи и защитава всички в семейството, затова не им изнася на тарикатите.
Виж целия пост
# 58
СК далеч не се занимава само хората, които са положили подпис.
Виж целия пост
# 59
Именно. И аз спорех едно време.
Ако имате общи признати деца и живеете заедно, така или иначе жената и децата ви наследяват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия