Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сближаване на котки! Спешно!

  • 343
  • 5
Здравейте!
Днес съм тук, за да Ви задам един много важен за мен въпрос.
Та, и нас си имаме котка. Домашна дивачка. Бие кучетата от улицата, котките в териториите й и още други. Побойника от класа.
Взехме си от село котката на баба, но тя хем домашна, хем възрастна, хем малка. Децата й викат ,,коте в шепа". Сложихме я в мазата (за да не я види другата), защото беше много отслабнала, че да позактепне. И сега 1 седмица по- късно искаме да я запознаем със нашата и лека- полека да може и тя да излиза и влиза от вън.
Но въпросът ми е как да ги сближава без да се бият?
(Моята е на 1 и половина, а на баба на 3-4)
Виж целия пост
# 1
Аз две женски, кастрирани, не можах да ги привика. След адски тормоз 4 месеца, я подарих.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Аз две женски, кастрирани, не можах да ги привика. След адски тормоз 4 месеца, я подарих.
Успех!
Благодаря! Ще ми е нужен. И моите 2-те не са кастрирани.
Виж целия пост
# 3
Кастрирайте ги.
Сближаването, ако ще се случи, се прави постепенно - първо размяна на играчки, одеяла, след това живот в отделни стаи, докато свикнат с миризмата на другото животно.
Бой ще има най-вероятно, така че ги заведете да им отрежат връхчетата на ноктите.
Виж целия пост
# 4
Седмица след като доведох новата котка, започнах да ги храня в една стая, но от различни купички, близко една до друга. През цялото време бях до тях, милвах ги и им обръщах внимание. Бързо свикнаха и не се биеха вече, но не се и приемаха (да спят заедно, да се мият взаимно) Но установих, че лакомията им е по-голяма от ревността и в един момент спряха да се дразнят толкова помежду си.
Виж целия пост
# 5
Много зависи от котките.
Опитвала съм се да сближа 2 възрастни, кастрирани - години наред неуспешно.
Имам в момента котка на 1 годинка, прибрана като бебе от улицата...кротка и с благ характер, за разлика от предишните ми котки. Кастрирана е.
Наскоро се наложи да прибера вкъщи 5 новородени...бяха вкъщи 1 месец. Първото им вкарване вкъщи се посрещна с ръмжане и напрегнато поведение от моята. Продължи 2 дни. После поиска да ги подуши, започна да ходи при тях. Когато дойде време да ги раздавам на бъдещите им стопани - тя вече беше започнала да им бъде майка...симулираха кърмене и сучене, тя ги ближеше и обгрижваше, спеше с тях...И страдаше, когато вече ги нямаше.
През целия процес обръщах внимание на нея - за да й покажа, че ми е по-важна, а тези малки неща са на 2ро място. Така не се чувстваше пренебрегната. Стимулирах я при всяко нейно посещение при малките.
Много зависи от нрава на котката.
Но на теория - с приоритет е котката, която първа е заселила хабитата - тоест, домашната. Всяка новодошла и второстепенна (за пред домашната), докато не видят, че са равни една пред друга Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия