За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 53 974
  • 768
# 480
Капачката е доста стегната, сигурно е готова, но аз имам един друг буркан отворен и този исках да е за Коледа. Ще го оставя така пък каквото стане.
Виж целия пост
# 481
Скрит текст:
Капачката е доста стегната, сигурно е готова, но аз имам един друг буркан отворен и този исках да е за Коледа. Ще го оставя така пък каквото стане.

Следи го. Ако се появи бял оттенък на дъното, веднага отваряй и консумирай.
Виж целия пост
# 482
Нещо не ми се получава суровата туршия напоследък. Появява се бяла пелена отгоре и това е. Не мога да разбера защо.
Виж целия пост
# 483
Нещо не ми се получава суровата туршия напоследък. Появява се бяла пелена отгоре и това е. Не мога да разбера защо.
Същата работа Sad и е омекнала. Ще замине в канала и ще си помисля дали изобщо ще слагам повече сурова.
Виж целия пост
# 484
Аз преди дни изхвърлих цяло бидонче от 10 литра със зелени домати. Според мен бъркаме нещо при съотношението температура, време, светлина. Аз и през лятото, август месец, си слагах корнишони - хем обичам, хем са супер пробиотик, и не съм имала такива проблеми, както сега в края на ноември. Въпросните зелени домати ги оставих, докато пътувах и 6 дни не бях вкъщи. Върнах се и имаха 2 пръста плесен отгоре. Дори не миришеха на туршия. Същевременно преди няколко седмици, като правих последната туршия с аспирини, ми беше останало малко зеленчук, който, за да не го хвърлям, го сложих в бурканче със солена вода. Стана страхотно, но го следях всеки ден и, когато усетих, че вече е станала, я сложих направо в хладилника.
Виж целия пост
# 485
Нещо не ми се получава суровата туршия напоследък. Появява се бяла пелена отгоре и това е. Не мога да разбера защо.
Същата работа Sad и е омекнала. Ще замине в канала и ще си помисля дали изобщо ще слагам повече сурова.

Моята не е мека, не е готова даже, а бая време седи. Не правя за първи път, слагам си класическото съотношение вода-сол....бе знам.
Виж целия пост
# 486
Зелев сок може ли да се замрази в бутилка и да се ползва през лятото примерно?
Наш приятел цяло лято ходи за риба и прави чорба он нея, в която слага зелев сок. Затова сега пълни бутилки със сок от бидона, до горе, и завива капачката. Държи ги в дама, където им стоят и бурканите с компоти.
Виж целия пост
# 487
Миналата година правих такива бутилки, промени си вкуса, не ми хареса. Тази зима ще си ги стерилизирани пак
Виж целия пост
# 488
Аз замразяван чорба и готвя с нея, най-вече супи.
Виж целия пост
# 489
Зелев сок може ли да се замрази в бутилка и да се ползва през лятото примерно?
Наш приятел цяло лято ходи за риба и прави чорба он нея, в която слага зелев сок. Затова сега пълни бутилки със сок от бидона, до горе, и завива капачката. Държи ги в дама, където им стоят и бурканите с компоти.
Дам означава обор, помещение за животни. Там едва ли си държат компотите.
Виж целия пост
# 490
Зелев сок може ли да се замрази в бутилка и да се ползва през лятото примерно?
Наш приятел цяло лято ходи за риба и прави чорба он нея, в която слага зелев сок. Затова сега пълни бутилки със сок от бидона, до горе, и завива капачката. Държи ги в дама, където им стоят и бурканите с компоти.
Дам означава обор, помещение за животни. Там едва ли си държат компотите.
Права си, но говорим за различни времена.
Скрит текст:
Старите къщи все още имат дам, но той се използва като избените помещения на други места или са направени като другите стаи за живеене. А странджанските стари къщи имат на първия етаж дам, точно за животните и, следващият е за живеене и затова няма как тази част от къщата, зидана с камъни и с по едно-две малки прозорчета,   да остане неизползваема, макар и да нямат животни
Виж целия пост
# 491
Нашият дам го ползваме за маза.
Виж целия пост
# 492
Нещо не ми се получава суровата туршия напоследък. Появява се бяла пелена отгоре и това е. Не мога да разбера защо.
От майка ми знам малко сол. Събираш съгата, бялата пелена и толкова сол слагаш
Виж целия пост
# 493
Здравейте, в началото на ноември сложихме зелето, но до ден днешен нито чорбата е станала, нито зелето. Спазили сме си идеално пропорциите за солта. Не слагаме зеле за първи път. Дайте някакви съвети. Ако го прибера на топло за няколко дни, ще има ли ефект или е безсмислено ?
Виж целия пост
# 494
на топло може и да тръгне ферментацията.
аз заложих зелето в средата на ноември, но стои е в коридора.
май е готово, не съм го проверявала. Simple Smile само го барботирам всяка вечер.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия