Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Високо ТСХ

  • 307
  • 8
Здравейте,
Имам ТСХ 6,5 а с мъжа ми искаме да имаме бебе. На 33 години съм и нямам деца към този момент.

Преди две години ми откриха 5,9 ТСХ. Предписаха Еутирокс от 0,25. Пих 2 месеца изследвах резултата беше 7,4 увеличиха дозата на 0,50. Пих 2 месеца изследвах резултата беше 10. Увеличиха дозата на 0,75. Пих още 2 месеца изследвах и резултата беше 16. Колкото повече увеличавахме дозата, толкова повече на мен не ми беше добре - сърцебиене, пърхот, обриви, косопад и други. След което по мое решение спрях приема на Еутирокс. Два месеца по-късно изследвах ТСХ и беше 7,4 (без прием на нищо). След още един месец изследвах отново беше 6,50.
Искам да отбележа следните факти - спазвала съм всички препоръки за прием на Еутирокс. Ходих при най-добрите ендокринолози, които можах да намеря включително при Лазарова и Начев. Всички са категорични, че трябва да пия Еутирокс, а на мен ми става лошо и вдигам повече ТСХ.
Опитах билки и хомеопатия но резултат не виждам никакъв.

Нямам идея какво да правя. Започнах да губя надежда и ме обзе отчаяние. До сега не съм изпитвала такива емоции и за това търся подкрепа и някакъв съвет какво бих могла да направя.
Виж целия пост
# 1
Как са ФТ3 и ФТ4 , ТСХ сам по себе си не значи нищо, той е хормон на хипофизата. Да, лекарите него гледат но не е правилно. Та вижте си другите хормони как са, от тяхното ниво се вижда има ли нужда от Еутирокс или не. Пролактина ви как е с това високо ТСХ, може проблема да е от там?

Относно самото ТСХ, аз забременях с 4,7 както и много други жени са забременявали с висок резултат.
Виж целия пост
# 2
ТАТЫ МАТ и ФТ3 са в норма
ФТ4 е на долна граница но все пак в норма  - 12.9
Пролактин и  той в норма.
Детето ви на колко години е?
Виж целия пост
# 3
На мен ми отне 2 г. да го вкарам под 2, не при всеки става лесно. Моят съвет е следваш предписаното лечение и да не се отчайваш. Виждам, че ходиш при доказани лекари, така че можеш да им се довериш.
Успех!
Виж целия пост
# 4
.........
Детето ви на колко години е?

На 10г  Peace

Щом ФТ4 е на долна граница, значи принципно има нужда от допълнителен хормон. Проверете се за дефицити - желязо, В12 и вит.Д . Понякога при техни дефицити има подобни симптоми. Другия вариант който може да опиташ е да смениш на Лтироксин, аз съм пила и двата препарата и нямам проблеми, но някои хора не им понася единия и пият само другия.
Виж целия пост
# 5
Има тема, за Хашимото, заповядай в нея, момичетата много помагат. Аз съм с хипофункция, свалих тсх бързо, но т4 и т3 май хич не бяха добре. Минаха осем месеца откакто започнах да пия еутирокс, докато забременея. Първите изследвания, които правих, бяха на пролактин, прогестерон и тсх. След това си пуснах всички щитовидни и започнах да чета в темата, за да разбера какво значат. Вече съм бременна в края на осми месец. Не се отчайвай, но с тпва високо тсх определено хпрмоните ти са доста разбутани и вероятно има проблем. Моето тсх преди да започна да пия еуторокс беше 4.9. Преди да забременея беше 1.89 или нещо от сорта. Не се отчайвай, вземинсе в ръже и оправи хормоните и всичко ще се получи.
Виж целия пост
# 6
Kissing FaceKissing FaceЗащо Хашимото? Според мен тя няма Хашимото. Моето Хашимото го откриха след първата бременност, в много тежко състояние бях, хормони и антитела в космоса.Безкрайни терапии, които в повечето случаи неуспешни, веднъж в норма, после нагоре. Аз също забременях с много високо ТСХ, а дори не съм искала бебе. Доста ме наплашиха, сега имам жив и здрав син. Според мен да си направи консултация с имунолог, може да се окаже другаде проблема. Успех желая и не е страшно:kissing_face:
Виж целия пост
# 7
Здравейте, през Юни си правих изследвания - ТСХ - беше под нормата - 0.08, изпис ха ми лекарства и 2 месеца никакво подобрение, даже все по-зле  Август 0.05... И септември БАМ 15,8, намалиха ми лекарствата - този месец 20.7....  Направо съм в шок.😮
Ако някой е имал подобна ситуация моля да сподели. ☺️
Виж целия пост
# 8
Другите хормони как са ФТ3 и ФТ4, техните нива са важни. ТСХ само по себе си не е правилно да се тълкува сам (да така правят лекарите знам, но не трябва), той е хормон на хипофизната жлеза а не на щитовидната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия