Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветя за терасата - 3

  • 16 472
  • 471
# 105
имах двете сакъзчета и вече заминаха. Sad
една по-студена нощ имаше и ги умори.
Карз, ти си в Бургас, не знам какви са зимите при вас, но в Синеморец е като в Гърция - смокини, нарове, пасифлора за жив плет... тук не е точно така. Sad
и да се посмеете малко. разхождаме кучето с братовчедката на половинката, тя ме води да видя някакъв много красив балкон с цветя, цветя, все зелени и все цъфтящи...
пластмасови се оказаха.
тя недовижда и с очила да е пак така. Simple Smile
Виж целия пост
# 106
Да, има значение района, в който живеем. Вчера като прочетох за цъфтящото сакъзче и специално погледнах балкона на една жена в отсрещния блок. Тя ми е като мерило, тя като извади мушкатата и аз ги вадя, тя като прибере, и аз прибирам. Нейните са разкошни, и сакъзчета, и мушката. Та, гледам, вчера имаше малко мушката на балкона и бяха цъфнали, хем балкона ѝ е отвсякъде отворен и е с една малка козирка. Сега пак погледнах, прибрала е всичко. До вчера при нас дневните температури достигаха 20 градуса, снощи беше 9, сега е 6, но вали дъжд. Аз съм на 40 км западно от Варна.
Не е точно за тази тема, но коледничето ми ще цъфне (имам го от 12 години, само първата година имаше един цвят). На остъклена тераса е в момента, преди беше в детската, преди това в спалнята, явно му беше топло ли, не знам или се засрами от кокичето, което е на същия балкон и реши да цъфне за Коледа Blush Сега и двете са напъпили и се съревновават. Joy
Виж целия пост
# 107
А на моето напъпило коледниче му опадаха всички цветове....топло ли му е или нещо друго му се случи?
Виж целия пост
# 108
Моето коледниче беше направило разкошни цветове, но беше навънка и го прибрах и веднага увяхнаха. Не беше цъфтяло 3-4 години. После четох ,че не се местело, но нямаше как да го оставя навънка. Всички цветове увяхнаха, а тези , които бяха още пъпки не се отварят и линеят. Много ме дояда. Сега само на снимка ще го гледам.

Виж целия пост
# 109

Моето днес ме зарадва!
Виж целия пост
# 110
На моето коледниче също изведнъж нещо му се случи. Беше зелено и разкошно цъфнало. Прибрах го, защото на терасата е много ветровито и след 2 седмици цветовете увяхнаха. Упреквах се, че не съм го поливала редовно, но явно не е само това причината.
Виж целия пост
# 111
Явно коледничето обича по-хладно и влажно помещение. 🤔 Моето в момента е в такова. Преди беше на доста топло (срещу климатика ). Аз го поливам като изсъхне отгоре пръстта.
Мушкатата и сакъзчето ми на остъкления балкон са свежи, зелени, с хубави листа, а тези на стълбището имат много сухи листа, които чистя, изглеждат много зле (и предните години става така, после се съвземат). Тази година ще направя сравнение къде са по-добре мушкатата и напролет при изнасянето навън кои как вървят.
Виж целия пост
# 112
На остъклена тераса на майка ми мушкатата са чудесни, моите на прозорец на стълбището са като умрели - сухи, на изчезване.
Виж целия пост
# 113
И при мен е така, тези на остъклената са със зелени листа и цъфтят, а тези на стълбището са с пожълтели  листа.
Виж целия пост
# 114
Добри, в Бургас зимите са меки. Вятърът ни мори нас. Обаче от месец време гледам, че има цъфнали иглики, ириси, кокичета. Има мушки по градинките, които нищо им няма. Свежи и хубави. Някои са леко попарени от сланата. Имахме около 1 седмица, сутрини с - 4,-5°. Това е.
Нямам търпение да си изкарам мушките и сакъзчетата навън. Мисля март, да ги вадя.
Виж целия пост
# 115
Момичета, бакопата кога се появява в разсадниците и магазините?
Виж целия пост
# 116
напролет, заедно с върбинките, лобелията и мимулуса. Simple Smile
да подшушна - в хоуммакс има иглики по 1,29, а аз намазах 6 намалени на 99 ст. Simple Smile
на същата цена са едни каскадни по-дребни теменужки
има и едроцветни теменужки по 0,99 - без намаления Simple Smile
много ме радват такива шаренийки по балкончето. а като преминат е лесно - заминават на дворчето.
Виж целия пост
# 117
Нещо нямам търпение за цветенца. Simple Smile
Уж е февруари, а се размечтах цветно.
Виж целия пост
# 118
и аз така. Simple Smile затова дори търсих темата, но нямаше нови постове. Simple Smile
Виж целия пост
# 119


Flushed тъмничко е. утре ще опитам пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия