Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момчетата - тема 6

  • 15 726
  • 412
# 300
И моя синковец е убеден че за удоволствие мое му прибирам плейстейшъна и телефона. Аз заплашвам че ще му спра и тренировките по футбол ако не си оправи математиката но той на четворки е доволен и до тройка стигнахме.А беше пълен отличник . Разбирам 5клас нови госпожи по трудно е но и той не полага усилие.А за математиката всеки ден нещо ново взимат  неможем дъх да си поемем

Да, 5-ти клас наистина е много гаден. Не стига, че започват да имат различен учител за всеки предмет, който е с различни начини на преподаване и изпитване, ами и материала рязко става много тежък. Масово на децата им пада успеха в този клас. Спокойно - в 6-ти клас ще се пооправят нещата.
Виж целия пост
# 301
Дано че да си призная и за мен си е екстремно преживяване постоянно да го карам да учи досега винаги сам сее справял имахме си правила научено написано чантата приготвена и това всичко сам .Сега домашните по математика заедно ги пишем но и аз съм една математичка скоро ще издъхна ми се струва.
Виж целия пост
# 302
Фазите на учене и при нас са променлива величина. Напоследък повече се нуждае от разяснения, кураж, помощ. Особено по математика. Иначе, за нарушаване на правила и наказания не мога да се включа. Аз съм супер мека Мара, явно. Може би трябва  да се уча да наказвам. Но не искам.
Мен са ме наказвали за нищо. Яла съм шамари, викове, крясъци, ругатни, закани. Ами мерси.
Явно не смея да процедирам с наказания.....защото опитът ми показва, че рискът за щети върху  себеуважението и щети по психиката на детето е голям.
Виж целия пост
# 303
Моят вчера следобед ми скъса нервите.
Разбрали са се със съученик да се чакат в еди колко си часа, за да отидат на плуване. Моят се мотае. Стигнали са навреме.
Вечерта имаше друга тренировка, по таекуон-до. Дежурното "не ми се ходи", "не мога да си намеря екипа", "ходи ми се 00". Закъсня. Казах му, че ще го накажа и ще прибера телефона и лаптопа. Рев... "не искам да съм наказан".
Върна се от тренировката ентусиазиран... "нали не ми се ходеше, а беше супер".

Вечерта след тренировки по плуване и таекуон-до завършва бързо... без мрънкане "не ми се спи".
Скрит текст:
Стана преди малко. Ходи гол. "Не ми е студено, защото съм железен".
Виж целия пост
# 304
Много е сладък!
Телефон до носа ясно, но химикал?
Виж целия пост
# 305
Сладури като спят са толкова милички.
Виж целия пост
# 306
beki8, то и моя е със забележки (6 бр. от началото на годината, 3 от които "без помагало", "без екип") и сега ще се наложи да провеждам среща с класната, а следващата забележка вещае наказание "мъмрене", а после "преместване в друг клас/училище"... та, при нас е яко проблематично с дисциплината.
Относно ученето- четворки, после шестици, после пак четворки... Мързелът е ужасен... Добре, че е желанието му да ходи на спорт, та така се мотивира (казала съм, че при не написани домашни/не научени уроци пиша "чекчета" и при трето, пропуска тренировки). А и пари за някакви игри си събира, та и там действам с "-" средства...
Вчера на пешеходна пътека го "пообърсала" някаква кола, за радост без наранявания, та и  за това говорихме - как няма неприкосновеност дори и при светнал зелен светофар или пешеходна пътека. Така, че - преговаряйте И тези неща, макар, че вече са големи.

И да попитам мацките със спортисти- водите ли децата на кардиолог? Знам, че е пожелателно, обаче не се сещам за читав такъв, който наистина може да направи добър скрининг (или както там се казва). И, ако може за предложения за специалист Simple Smile

Виж целия пост
# 307
Малко смях.
Моят пубер обича мюзикъли, театри, ходим заедно на постановки и дори той ме кара, но иначе е дълбоко нечетящ. Чете само енциклопедии и географски списания. В момента учат антична, а после западноевропейска литература, но е мнооого далече от проблематика и тн

И така, решавам да го водя на Киномания, узнавайки че ще има прожекция на великолепния филм на Франко Дзефирели Ромео и Жулиета. Филма съм гледала на невръстна възраст и май това беше първия ми досег с Шекспир.
Но все пак, питам младежа:
Искаш ли да гледаме "Ромео и Жулиета" ?
-Да, разбира се, искам
-А знаеш ли кой е авторът на пиесата.
-Ъъъъ, Шекспир-след кратък размисъл
-А знаеш ли за какво се разказва?
-Ъъъъ, за двама влюбени, които умират
Вече сериозно озадачена, познавайки общата култура на детето си(непростимо рехава)
-И по-точно?
-Два знатни рода от Верона враждуват. Но децата им се влюбват. Не могат да са заедно, Жулиета изпива нещо, да се престори на умряла, но Ромео мисли че е и изпива истинска отрова. Като се събужда, Жулиета вижда мъртвия Ромео и се самоубива. Това слага край на враждата между родовете.
Тук вече сериозно притеснена да не би детето ми да е подменено с извънземните...
-И откъде знаеш всичко това?
-Амииии, има един филм на Дисни за една маймуна и там провеха пиесата....JoyJoyJoy

Така че, не се знае, знае ли се кое и как
Виж целия пост
# 308


И да попитам мацките със спортисти- водите ли децата на кардиолог? Знам, че е пожелателно, обаче не се сещам за читав такъв, който наистина може да направи добър скрининг (или както там се казва). И, ако може за предложения за специалист Simple SmileКардиолога при спортистите е задължителен. Водя моите при д-р Кратунков в Св.Екатерина- много готин лекар.
Виж целия пост
# 309
Кардиологът е задължителен да, но при нас правят кардиологичен преглед и кардиограма в Спортния диспансер. Ако видят проблем насочват за допълнителна консултация с какъвто и да е лекар.
Моят хубостник е много слаб и по наследство лесно му излизат тъмни кръгове под очите ( ако аз си легна след 24ч на следващия ден приличам на алкохолик, както и ако пропусна хранене). Та тази  година искаха да го пращат на хематолог. Дойде си с бележка да ида в диспансера, На следващия ден докторът гледа кръвните изследвания (просто идеални), а като видя и мен с кръговете почти до устните от стреса, че ме викат за нещо свързано със здравето на детето, сам се отказа да го праща, а и детето вече беше без кръгове, защото втория ден беше закусвало Simple Smile
Виж целия пост
# 310
Molive, чета ви от време на време, че моя е на прага на пубертета Simple Smile
Моя е картотекиран. Минава веднъж годишно при д-р Велкивски -трета градска. Май е единственият детски кардиолог. И в началото на всеки сезон минава спортен лекар. Според мен и там и правят ЕКГ. Но нямам идея...какво точно. Влиза сам и го мъкнат после нагоре -надолу по етажите.
Виж целия пост
# 311
И моят се дразнеше,като го накажа,но сега знае,че е факт и си държа на думата и се старае поне за дисциплина,домашни,прибиране на време,обаждане ако ще се заседи някъде и т.н.Проблем е,че си е внушил,че учи заради мен и заради това,че аз го карам.Ама ако го оставя ще влачи само 2-3ки.Така обяснявам до откат,че учи за него си и за негово добро.Оплакал се на дядо си,че съм настоявала да чете уроците по няколко пъти и той видиш ли го изпълнил,но аз все не съм доволна.Така се ядосах,че реших да му покажа,че прочитайки нещата отгоре и набързо не е предпоставка за научено и разбрано нещо.Пратих го няколко пъти с научено "отлично" ,според него и естествено получи 4-ка и то ,защото имал изрядно водена уч.тетрадка(която се оказа,че е загубил в петък).Днес обаче освен новият урок учи и старите три,защото не било добре така да се излага пред класа и да коментират всички.Жалко,че с лошо ще го разбере,ама така си е избрал.
Виж целия пост
# 312
При нас отборът ги задължава 2 пъти годишно да минават на кардиолог, ПКК, урина и не помня още какво. Всички изследвания ги правят накуп за 20лв за всички картотекирани играчи.
За наказанията- при нас също младежът твърди, че съм садист, който го наказва за кеф.
5ти клас наистина е сблъсък с товарния влак. В 6ти материалът също е труден, но децата вече са свикнали с новата ситуация и са по-организирани или им пука по-малко.
Виж целия пост
# 313
Телефон до носа ясно, но химикал?
И четка за рисуване! Навик някакъв. Каквото и да прави трябва да има химикал/четка/сламка в ръка. Като малък ги въртеше в ръка.
В предучилищната го водих на психиатър, не специално за химикалката в ръка...

Днес ходихме семейно на плуване. Тренировките му са успешни, напредва Simple Smile
Виж целия пост
# 314
Нашият тази година беше наказан (заради много неща, които се насъбраха), че няма да има парти за рожденния си ден с приятели. Предни години - футболно парти, боулинг, трамплин, т.н. В къщи, разбира се празнувахме с приятелско семейство и децата им, торта, игри.

Каза ми, че в училище не бил казал, че няма да празнува. И аз го питам: Аа, защото не искаше да си признаеш, че си наказан ли. И той: не, защото не искам да си помислят моите съученици, че си лоша майка. 🙈

Те си гледат на нещата от съвсем друг поглед, няма какво да си говорим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия