Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли Инсулинова резистентост или нещо друго?

  • 268
  • 10
Здравейте, искам да попитам за дъщеря ми която е на 17 години с наднормено тегло, неповлияващо се от диети и пуснахме обременяване с глюкоза. Резултатите са следните:
Глюкоза 5.12 mmol/ от 3.6 до 6.10
Глюкоза 60 мин 8.10 mmol/от 3.3 до 8.90
Глюкоза 120 мин 6.4mmol/от 3.3 до 6.80
Insulin 21.70mU/l / от 2.6 до 25
Insulin 60 min 155 mU/l
Insulin 120 min 91.40 mU/l
HOMA (IR) 4.94 индекс
Може ли мнение има ли инсулинова резистентност,както и добър ендокринолог от София, предполагам детски, защото съм много притеснена. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
д-р савова, мед диа
Виж целия пост
# 2
Има. И то - доста сериозна.
Виж целия пост
# 3
Има.
На гладно инсулинът трябва да е колкото КЗ, не повече от 6.
А на 120 мин. пет пъти този на гладно.
При вас всичко е много нагоре.
Виж целия пост
# 4

Сега ще потърся тази лекарка. Много ти благодаря!
Виж целия пост
# 5
Има, да. Можете и сами да се справите с ИР, недейте да разчитате на лекари и съответно хапчета /мое мнение/.
Виж целия пост
# 6
Има, да. Можете и сами да се справите с ИР, недейте да разчитате на лекари и съответно хапчета /мое мнение/.
Как да се справим сами? Не съм се сблъсквала до сега с такава диагноза.
Ако имате някакъв опит или насоки,моля да ги споделите. Благодаря!
Виж целия пост
# 7
По-долу е темата за ИР, пращам линк. Прочетете внимателно, има много информация. Като начало се запознайте какво е това въглехидрат и как влияе на инсулина и захарта. Съответно как влияят и протеина и мазнините. Спрете на детето тестото, захарта, газирани, плодови сокове, ориз и картофи. Това са въглехидрати, които не са ок в нашия случай.
Нека основната храна да е протеин и мазнини - месо, яйца, зеленчуци, малко сирене, кашкавал, по-малко плодове. Избягвайте полуфабрикати, преработени храни. Но в никакъв случай не трябва да се стига до глад. Детето трябва да започне да се движи, по-натам и да спортува.
Докторите ще изпишат хапчета и най-вероятно други насоки няма да дадат. Само с хапчета нещата няма да се оправят, даже са нож с две остриета.

В темата имаме много успешни примери. Аз самата свалих 40 кг. за 3 години и нормализирах инсулина. Не са непоправими нещата, но трябва да се вземат мерки.

https://old.bg-mamma.com/?topic=1141951;topicrefid=20
Виж целия пост
# 8
Добре е да се видят и щитовидните хормони, плюс ТАТ и МАТ.
Виж целия пост
# 9
А аз пък бих ви препоръчала по-нормално и балансирано хранене - според зоната. Има доста готвене, но няма лишения от хранителни групи.

Съгасна съм, че трябва среща с ендокринолог + още малко изследвания. И на млади хора предписват медикаменти от сорта като метформин. Вие преценете дали ще пробвате с добавки и спорт с диета или ще почнете направо с лекарства и диета.

Виж целия пост
# 10
Здравейте,
Детето ми има почти незабележимо увеличение на шията. ЛЛ ни към ехография на щитовидната жлеза. Тъй като утре имам път към Пловдив, може ли да ме насочите към детски ендокринолог, който работи със здравната каса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия