Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лекарски асистент

  • 179
  • 3
Здравейте ,
Искам да попитам нещо ...
Скоро завършвам средно и още не съм се ориентирала към коя област искам да следвам ?!
От дете искам да съм в сферата на медицината , но 6 и половина ми се виждат много 😁 .
По интересувах се тук там и разбрах за нова професия в България "лекарски асистент " но никъде из форумите не намирам хора завършили това или приложенията на тази професия .
Та моят въпрос имали някой от завършил това или някой познат ; приятел ; роднина какво работят завършилите лекарски асистент?
Какви правомощия имат ( едни казват , че това са мед. Сестри , други , че това са "фелдшерите " И могат да поставят диагнози и да предписват лечение .)
Наистина съм много объркана .
Няма много информация в сайтовете и форумите за това .
Моля ви , ако някой знае нещо ...
Благодаря ви предварително !
Виж целия пост
# 1
Под тази нова измислена професия дали не се имат предвид медицинските сестри, които работят като секретарки на личните лекари и някои специалисти и се занимават с административните неща?
Според мен си учи за медицинска сестра, така ще имаш възможност да се развиваш не само като асистент, но и в болница и тн.
Виж целия пост
# 2
Фелдшери са това.
Виж целия пост
# 3
Лекарските асистенти са фелдшерите. В Медицински факултет на Тракйски университет има такава специалност . Бакалаври по медицина са. Учи се 4 години. Могат да работят в Спешен център , в мед. кабинети в училищата. Преди години фелдшерите преглеждаха  , поставяха диагнози и назначаваха лечение. Сега правата им са орязани.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия