Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нахална свекърва

  • 12 990
  • 345
Здравейте дами. С приятелят ми живеем заедно от година и половина, връзката ни е много хубава обаче майка му не спира да идва. Тя живее в друг град и има апартамент в който живее там както и апартамент тук. Ние с приятрля ми сме на квартира и се справяме много хубаво и сами обаче тя има някаква мания да идва докато сме навън и да рови и подрежда. Как да я накарам да спре, тя знае че на мен не ми е приятно защото приятеля ми май е споделял пред нея това, обаче той все я защитава че не е виновна,поради което се съмнявам да й го е казал с подходящ тон. Не знам и аз не издребнявам ли вече, но това че той е на нейна страна още повече ме дразни, защото като зачекна темата много се изнервя, започва да крещи, да ме обижда, че съм злопаметна, дребнава, не мога да преживея някаква си случка,а за мен това е много обидно. Аз имам двама по-големи братя и моята майка никога не им се е навирала в личния живот пък камо ли да ходи да им чисти и като го гледам сега това не мога да повярвам как има такива хора. Не знам и аз как да постъпя за това ви моля да дадете съвет.
Виж целия пост
# 1
Този твой приятел не ми харесва.
Виж целия пост
# 2
Помисли си дали си навита да изкараш цял живот с човек, който поставя майка си пред теб, обижда те и ти крещи за да защити не.

А тя защо има ключ от вашата квартира?
Виж целия пост
# 3
Дай малко повече подробности. На колко години сте? Работите ли и двамата? Споделяте ли си наема, сметките? На първо четене хич не звучи добре. Не мога да приема за нормално някой да влиза в дома ми в мое отсъствие и да ми пипа вещите.
Виж целия пост
# 4
Говорете с хазяина и сменете бравата. Не давайте нов ключ на свека.
Ако все пак приятеля го направи - аз бих го напуснала.
Но и на твойте роднини не давайте ключ.
Виж целия пост
# 5
Как се е сдобила с ключ?
Виж целия пост
# 6
Тя не ти е свекърва и той не ти е мъж, така че имаш възможност да поставиш картите на масата.
Майка ти няма ключ от вас и идва само след покана или предварителна уговорка.
Държиш същото да се отнася до майка му.
При възражение, обясняваш, че не си възпитана да ровиш и подреждаш чуждите къщи, не ходиш в апартаментите на майка му, за да налагаш свой ред и затова държиш да ти се отговори със същото.
Разбираш, че за него това е дреболия, но за теб е важно и ако иска да живеете в мир и любов, и да не намразиш майка му, да ти осигури ненамесата ѝ.
Виж целия пост
# 7
Почвам отзад напред
- абсурд е да сменяме бравата, защото приятелят ми се вбесява само като зачекна темата за това че не искам друг да влиза вкъщи.
- наема си го делим двамата, както и всички останали сметки, на 27 сме и двамата, работещи
- моите родители никога не са ми искали ключ за тук и знам че няма да го направят, те ни приемат като семейство вече
- точно този проблем е единственият ми с него, във всяко друго отношение съм доволна, просто няма от какво да се оплача, за нищо друго тон не сме си повишавали, та камо ли да се караме
Виж целия пост
# 8
Е, не сте, но то точно човек като го изкараш от зоната му на комфорт, можеш да разбереш какво го яде и къде го стискат чепиците.
Не е здраво да избухва така, когато кажеш, че не искаш да влиза някой и да ти/ви пипа нещата във ваше отсъствие. Явно е още залепен ментално и 1 с майка си. Смята се за нейно продължение и не прави разлика между възрастен индивид/самостоятелност и мама/завинаги детето на мама.
Говори с него открито и искрено, както те е посъветвала и АбсурТ. Време му е да порасне момчето на мама и да избере дали е с теб или с нея.
Виж целия пост
# 9
В такъв случай поставяй директно условията си и не се примирявай с отказ. Ако не се разберете се разделяйте докато нямате деца, тога нещата ще станат още по-неприятни. Няма значение, че се разбирате по всички останали въпроси, след като по този не можете. Това е проблем, който може да ти вгорчи живота с течение на годините.
Виж целия пост
# 10
Цялата тази работа започва да ми влияе много зле, аз се усещам ще започвам да я намразвам по някакъв начин а това никак не е представата ми за нормални семейни отношения. Никога с предишни партньори не съм имала такива проблеми, защото родителите им са идвали винаги с покана от нас, въпреки че са имали ключ,никога не са ни притеснявали. А това тук просто не мога да го асимилирам.
Виж целия пост
# 11
Не искам да бъда лош пророк, но си помисли това вмешателство как ще ескалира като имате един ден дете. Тогава и търпимостта ти ще е далеч по-малка, нервите покрай малки деца са поопънати, хич да не е, а майка му почти сигурно ще се меси и в отглеждането на детето. А той ще я защитава и ще навиква теб. Натам май отиват нещата.
Виж целия пост
# 12
Eminelia, в никакъв случай не е нормално да идва у вас във ваше отсъствие и да прави, каквото и да било без ваше разрешение. Трябва да поставиш ясно граници веднага иначе това е само началото на бъдеща и вероятно все по-агресивна намеса. Предполагам, че не ти е лесно да го заявиш в прав текст, защото ти се струва грубо, но си абсолютно в правото си. Грубо и невъзпитано е нейното поведение. Съвсем любезно й казваш: “еди коя си, бих искала да ти кажа, че не ми е приятно да ми се пипат и преподреждат вещите в мое отсъствие и затова те моля повече да не го правиш.” По-големият проблем обаче е поведението на твоят приятел. Щом той не осъзнава, че това което майка му прави е нередно, просто нямаш шанс да да си запазиш личния живот. Той би трябвало да е на твоя страна и да постави лимит на майка си. Вие вече сте като семейство, домът е ваш, общ и тя няма право да се меси, освен ако изрично не е помолена за помощ. Проблемът е, че ако той това не го осъзнае, е много вероятно да се разделите.

П.п. Имам подобен опит с токсична (настоящата) свекърва и точно така започнаха проблемите. В началото си премълчах, за да не бъда груба и накрая нещата така ескалираха, че се изпокарахме жестоко. В момента се опитваме да поддържаме (привидно) нормални отношения след като сме си поизяснили нещата. Най-добре е проблемът да се пресече още в началото иначе ще става все по-зле.
Виж целия пост
# 13
това че той е на нейна страна още повече ме дразни, защото като зачекна темата много се изнервя, започва да крещи, да ме обижда, че съм злопаметна, дребнава, не мога да преживея някаква си случка,а за мен това е много обидно.
Да, точно това е дразнещо и към приятеля си трябва да насочиш всичките си усилия. Майка му може да е дразнеща и нахална, но предполагам, ти не смяташ да живееш с нея, а със сина ѝ. И затова си помисли колко би ти харесало да си прекараш живота с човек, който не вижда очевадната идиотщина в поведението на мама си, че и даже я защитава като напада теб. С две думи, оправи се с приятеля си, ако изобщо той подлежи на оправяне. Зарежи майка му.
Виж целия пост
# 14
Приятелят ти ѝ позволява това държание, той е проблемът. Сега ТОЙ ѝ позволява да ви се натриса. След време, ако останете заедно, ТОЙ ще ѝ позволява да ви се бърка в отношенията. След това ТОЙ ще ѝ позволява да ви се бърка по отношение на детето ви...
Ти избираш дали да останеш с такъв или не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия