Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фациалис

  • 294
  • 8
Здравейте , незнам дали точно тук е мястото за тази тема .. ако не е простете. Родих дъщеря си на 08.04.2019г. -с диагноза вроден фациалис . Веднага започнаха вливания на кортекостероиди , манитол , антиниотици , и нак различни изследвания . След това започнахме рехабилитация - нагревяне със синя лампа , магнит , масажи ... но вече почти 6 месеца по -късно не виждам кой знае какъв ефект .. Някой преживял ли е това с новороденото си ? Има ли нещо , което пропускаме ... Силно вярвам и се надявам , че ще се оправи детенцето ми . Но ако някой има или е имал този проблем , моля да сподели .
Виж целия пост
# 1
Не знам аз дали ще съм ти от полза, но искам да те успокоя, защото знам какво преживяваш.
Моят син получи фациалис синистра на 6 години, след прекарана много тежка варицела. Но наистина много тежка, с обриви по абсолютно цялото тяло, като пелена, много висока температура дни наред, изобщо отвратителна работа. Беше през зимата, стояхме много време в къщи заради карантината, а и за да се оправи, явно не беше съвсем възстановен, а аз побързах да го изведа на една разходка в един вятър...и те така. Фациалисът беше също много тежък, лежахме над месец в детско отделение със същата терапия, която си изредила плюс нивалин, който тогава нямаше никъде и с много акробатика намирахме. Той направи алергия и към манитола, та това усложни нещата, изобщо кошмарни спомени са това. Всеки ден идваше да работи рехабилитатор с него, след като ни изписаха в къщи продължи да идва същия човек, много упражнения и мимики на лицето, нагревки, витамини от В-тата, плюс нивалина-над три месеца го слагахме. И се оправи, напълно. Възстанови се, аз понеже знаех все ми се струваше, че окото му беше малко надолу, но външен човек не намираше разлика. Сега, след толкова години пък съвсем.
Твоето дете е бебе, не знам как стоят нещата при бебенцата, но силно вярвам, че и то ще се оправи. Hug
Може би е необходимо повече време....
Виж целия пост
# 2
Да и невалин приемахме , просто съм пропуснала , а от манитола получи разстройство което се съчетаваше и със коликите тогава и беше страшно .. ние все още ходим на физиотетапия - по 10 процедури и после почиваме 10 дни , защото е малка и да не се получи обратният ефект . Притесняваме , че нейните мусколи на лицето (в случая от дясно ) не са работили никога и нз. далу ще се научат да работят ..
Виж целия пост
# 3
Предполагам сте направили консултация с невролог?
Какво казва?
Виж целия пост
# 4
Разбира се , ходим и до ден днешен при невроложка за която се твърди че е добра .. ами всичките и показатели са добри , развива се нормално , тя както и всички тук какви ли не лекари у терапевти със 40 год. стаж са нямали такъв смучей с новородено .. нз какво да кажат . Даже най дразнещото за мен е че невроложката от самото начало ми казва едно и също ... да се настроя че това най вероятно , ще остане козметичен дефект . Което съвсем неискам да мисля ...
Виж целия пост
# 5
Честно казано, и аз за първи път чувам за такова заболяване при новородено, а доста изчетох тогава.
Не знам какво да ти кажа, дано се наредят нещата.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти , знам че ще стане само търпение ..
Виж целия пост
# 7
През 2008-ма получих фасиалис. Бях повече от месец на декс, манитол и милгана. Повтори ме и стана по-зле. Още месец и нещо така. Бях се отчаял. Един невролог ме насочи към друг, който се занимава с иглотерапия/лекар невролог/.
За 10 процедури се оправих, колкото можах, защото имам накъсване на нерва.
Сега само малки деца, които изследват света го забелязват.
Това е личния ми опит и не е професионално мнение.
Виж целия пост
# 8
При възрастен добре , но при бебе иглотерапия ..не съм сигурна , че е уместно. Но все пак нлагодаря , ще се допитам до невролога.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия