хроничен гастрит

  • 1 628
  • 8
здравейте!имам остър хроничен гастрит!през какво ли не минах!ако някой има подобен проблем,ако може да ми помогне?
Виж целия пост
# 1
Здравейте. С какво се храните? Изследвайте се за хеликобактер пилори - бактерия, която мночо често предизвиква гастрит. Като бързо решение аз съм доволна от Xanacid на AboPharma . Аз си го ползвам, защото е със сравнително натурален състав, не като повечето подобни, които са пълна химия.
Виж целия пост
# 2
здравейте!именно в това ми е проблема незнам какво да ям.нямам я бактерията.но болките продължават
Виж целия пост
# 3
Правихте ли изследване, за да кажете, че я нямате бактерията?
 
Обработката на храната е чрез варене, печене и задушаване с малко или никакво количество мазнина, пърженето не се използва. Препоръчва се 5-6 кратен дневен режим с по-малко количество на прием.

Зърнени храни – забранени са черен хляб и царевица, приемат се престоял бял хляб, сухари, бисквити, ориз, грис, жито, овесени ядки;

Млечни продукти и яйца – разрешени са само прясното мляко, непрестояло кисело мляко, диетична извара, обезсолено прясно сирене, варен белтък;

Супи – забранени са тези със застройка и се препоръчват слизестите супи (внимание – да не се приемат много горещи!)

Риба – забранени са рибните консерви, хайвера, осолените, пушени и мазни риби. Препоръчват се бялата риба и пъстървата – без кожа; термичата обработка е печене;
Месо – както и с рибата, трябва да се изключат консервираните, тлъсти и солени меса, колбаси и тн. Те се заменят от крехко нетлъсто месо – агнешко, пилешко, телешко – което може да се приготвя с варене, печене или на грил;
Мазнини – не се приемат мас, лой, сланина, фритюрна мазнина. Разрешени са в малко количество прясното масло, сметаната, олиото и зехтина. Те не се използват за пържене и запръжки, които са забранени;
Плодове и зеленчуци – прекратява се консумацията на зелен фасул, лук, гъби, туршии, вишни, кайсии и грозде. Храненето е с картофи, моркови, тиквички, чушки, краставици, тиква, ябълки, праскови, дини, круши, малини, банани (сладки и добре узрели). Особено в случаите на повишено газообразуване се препоръчва да не се прекалява с пресните плодове и зеленчуци. Консумират се варени, печени, задушени, във вид на сокове, желе, кисели пюрета и мус;
Десерти – забраняват се конфитюра, шоколада и сладкото. Позволени са захар, желе и мед. Отново при повишено газообразуване да се има предвид, че захарта усилва процеса и може максимално да се измести от меда;
Напитки – не се допускат алкохол, газирани напитки, силен чай, кафе и какао. Препоръчват се отвара от шипка и по-слаби чайове.
Виж целия пост
# 4
да,правих изследване.няма бактерия.но болката продължава
Виж целия пост
# 5
Има доста текущи теми в бг мама. Опитайте с лупата с ключова дума гастрит.
Виж целия пост
# 6
Може да си направите тест за непоносимост към храни, най-точно ще покаже кое ви понася. Възможно е някоя храна да причинява дразненето. Изобщо теста е хубаво нещо, само цената му е неприятна.
Виж целия пост
# 7
здравейте!къде мога да направя този тест?
Виж целия пост
# 8
Болница Иван Рилски, инунологична лаборатория.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия