Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студена стерилизация vs. изваряване?

  • 574
  • 16
С 3-месечно съм (но закалена преди това с близначки, които вече са 1-ви клас) и имах самочувствието, че много добре се справям с майчинството. Свеки обаче вчера ми скъса нервите, защото ме видя, че стерилизирам с таблетки и студена вода шишетата на сина ми и после не ги изплаквам (изрично на таблетките пише, че бебешката посуда не трябва да се изплаква от стерилизиращата течност, защото иначе все едно нулираме процеса). Че като се развика, че само изваряването било правилно, дори с микровълнова не бивало, та камоли с "тези химикали" таблетките....

Аз още с близначките ползвах таблетки, макар и по-рядко... И си ми е навик като съм в движение с бебока да си пъхна таблетка и мини контейнерче в чантата за количка, даже ми носеха таблетки на Milton от Англия по едно време, като ги нямаше в България. Пък и според мен е по-кофти пластмасата на шишето постоянно да се нагрява на 100 градуса и да се износва бързо... (нищо, че е BPA Free).

Свеки обаче твърди, че дори и таблетките да премахвали бактериите, можели да причинят алергия (?!) на детето? Как?!  Все си мисля, че ако един продукт като таблетките, който съществува от 70+ години, правеше проблем, някоя мама щеше да е забелязала...

Вие как стерилизирате, имате ли опит с таблетки, имало ли е нещо тревожно за бебчо?
Виж целия пост
# 1
Стерилизирах със стерилизатор.
Виж целия пост
# 2
Стерилизирах в микровълновата.
Виж целия пост
# 3
И аз със стерилоизатор в микровълнова.
Таблетки - в извънредни случаи, например при пътуване. Предвид това, че са с хлор, не ми се искаше да са за постоянна употреба.
Виж целия пост
# 4
И аз съм против тези таблетки и разтвори. Предпочитам добрата стара топла стерилизация в бебешки стерилизатор, или ако го нямам под ръка- изваряване.
Виж целия пост
# 5
И аз в стерилизатор в микровълновата.
Виж целия пост
# 6
Ползвам стерилизатор.

Признавам си, че за първи път чувам за такива таблетки и нямам представа какво съдържат, но по най-проста логика - ако убиват всякакви бацилчета, не бих дала директно на бебето. Бих изплакнала с преварена вода.
Виж целия пост
# 7
Аз използвам препарати за студена стерилизация, но на аспиратори за нос, някакви играчки, повърхност (под, столче за хранене и пр.). За биберони и шишета бях класик.
Виж целия пост
# 8
Изобщо не стерилизирах, кажи и да си гледа работата.
Виж целия пост
# 9
Аз използвам препарати за студена стерилизация, но на аспиратори за нос, някакви играчки, повърхност (под, столче за хранене и пр.). За биберони и шишета бях класик.

Добра идея, благодаря!
Виж целия пост
# 10
Аз използвах стерилизатор до 6-и месец, после детето тръгна на ясла и реших, че няма смисъл. Там нищо не стерилизираха.

Не съм ползвала таблетки и вероятно не бих ползвала, ако навремето знаех за тях, но при положение че ти си доволна и са ти удобни, ползвай ги.

Свеки-то да си гледа работата! Ако не е за таблетките, ще си намери друга тема. Ние сме минали през темите за яслата, честите боледувания, пътуванията със самолет, памперсите, биберона, училището,.... Отдавна съм спряла да се обяснявам. Само се усмихвам и правя каквото намеря за добре.
Виж целия пост
# 11
Не стерилизирам. Мия с гореща вода. Бебчо е на кърма и мноооого рядко се случва да го храна с шише навън. Но ако хранех с АМ и трябваше да стерилизирам, щях да избера най-лесния и бърз вариант. Ако това е с таблетки, бих ги ползвала, нали все пак са за бебешки съдове.
Виж целия пост
# 12
Аз ползвам таблетките на Milton и се родих. Много са ми удобни, по цял ден сме в парка и не се налага да се прибирам за храненията. Нагряването само скапва шишетата и бибероните и не съм сигурна дали не започват да изпускат химикали. Никаква алергична реакция не сме имали, на листовката си пише, че няма нужда от изплакване, така че свекито да не се бърка😊
Виж целия пост
# 13
Не е съвсем без основания свекито, защото направих алергична реакция (контактен дерматит) към разтвора за студена стерилизация на Чико. А него го използвам, наливайки го в контейнера на миещ робот за подове, както и за аспиратора за нос. Той е с отмиване, вероятно е по-силен от тези таблетки, не знам.
Като цяло съм с алергични проблеми, може и да не съм мерило, но все пак е някаква химия.
Виж целия пост
# 14
Не знам какъв е смисъла на това с отмиването... нашата вода от чешмата е с уран и трябва всеки път да мия бебешките съдове с изварена мин. вода ли, защо да ги стерилизирам иначе ?😀 Аз до колкото знам след стерилизация нищо не се мие (ако трябва да се мие значи нещо не е както трябва и наистина има някаква химия)🙄
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия