Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител? - тема 2

  • 2 184
  • 36
# 30
Точно печките горят кислород и е възможно ако коминът не тегли добре да изпуснат и въглероден диоксид, а даже и въглероден монооксид, което вече е много опасно. Има отровени семейства от печки. Вярно, много рядко се случва, ама все пак едно проветряване преди сън си е здравословна работа.
Виж целия пост
# 31
Слава богу в нашата кооперация никой не се топли на дърва, ама наоколо съседите.
Виж целия пост
# 32
Слава богу в нашата кооперация никой не се топли на дърва, ама наоколо съседите.

Това е кофти, защото компрометира проветряването.
Виж целия пост
# 33
Моля за мнение за този влагоабсорбатор в reno.bg - има функция за сушене на дрехи, както и филтър за прах, мощен 24 л./ден.
Имаме конденз особено в коридора и спалнята, вън вали, вътре конденз и мухъл.
Някой дали може да сподели мнение
Виж целия пост
# 34
Проветряваме редовно (но сме във Варна, близо до морето, навън влажността е немного по-ниска), направихме изолации на стените, отвън и отвътре, имаме сушилня и не сушим дрехи вътре (освен на радиатора в кухнята, но точно в това помещение нямаме проблем с влагата).

Не знам как я докарваме тази влага... много харесвам мястото, на което живеем, апартамента също, но, заради влагата и мухъла, понякога ми иска да се преместим другаде...
Посъветвайте се със специалист за стъклопакета - ако има добра изолация, жилището става като херметическа тенджера и тогава при неподходящ стъклопакет температурната разлика отива в стъклата и се получават идеални условия за конденз. Аз също съм близо до морето в една и съща сграда(еднаква изолация) при нас няма грам влага с троен стъклопакет, съседите под нас втори влагоабсорбатор сменят, и дума не искат да чуят да си сменят двойния стъклопакет с троен.
Виж целия пост
# 35
Здравейте,

Виждам, че темата е обширна и доста мнения са дадени.

Купих за вкъщи този влагоабсорбатор:
https://m.emag.bg/vlagoabsorbator-alecoair-d12-home-12-l-24ch-su … ome/pd/DMSC9QBBM/

Тъкмо го програмирах, но се чудя как е правилно и има няколко въпроса.

Настроих го на 55 процента влажност, автоматичен режим, първа от две степени и го поставих в холокухнята, където едната външна стена зад дивана е постоянно мокра, а в ъглите на кухнята до прозореца избива мухъл. На този режим ще работи и в момента, в който достигне тази влажност би трябвало да се изключва, в момента я е достигнал, но вентилаторът си работи, нямам идея защо? Има и втора опция сушене на дрехи, която работи на втората висока степен. Мислите ли, че ако през нощта го включвам да работи на нея и ще изсмуче влагата от стените по-бързо? Честно казано очаквах да видя доста голям процент влага в момента на включване, но беше в нормите, тогава защо е мокра, няма ли оправия?

Греем се на газ и поддържаме температура 20-21 градуса в къща. В мазето понякога тече вода като вали. Нямам възможност да изолирам външно цяла къща във всеки случай.

Също имате ли представа колко ток харчи такъв уред? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 36
Стената е мокра, защото е много студена и върху нея кондензира топлият въздух, който за разлика от студения е по-влажен.
Виж на етикета колко киловата на час харчи.
Ето му показателите (най-долу):

https://alecoair.ro/dezumidificator-casnic/d12-home
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия