Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Набор 2013 в 3та група

  • 152
  • 6
Не открих информация по моя казус.Накратко,децата ми са родени в Англия ,където са посещавали съответно детска градина и предучилищна.До това лято,когато решихме да се завърнем окончателно.Кандидатствахме в детска градина до Пловдив,където смятаме да се установим.Децата ми са набор 2013 и 2016.При попълване на декларацията за приемане ми бе казано,че ще са съответно във 2ра и 4та група.
На първата родителска среща, обаче,се оказа,че дъщеря ми е в 3та група(до този момент не бях разбрала тъй като групите си имат имена).Оказа се,че 6те нови деца са  приети в 3та група,а от следващата година ще са ученици.Редно ли е да отида с молба при директорката да бъде преместена в 4та група,заедно с останалите деца,които ще завършат детската градина през 2020 г?
Притеснява ме,че няма да бъде адекватно подготвена  за училище,тъй като  20те останали деца от 3та група ще продължат още година в детската градина,за разлика от дъщеря ми.
Тя чете и пише на английски и и трябва да наблегне по-интензивно на българските букви.
Търся информация дали набор 2013 подлежи на прием само в 3та група или тази година на раждане присъства и в 4та?
Виж целия пост
# 1
Набор 2013 тази учебна година са в четвърта група.
Виж целия пост
# 2
2013 г са шестгодишни и са задължително в четвърта група
Виж целия пост
# 3
2013, както са ви казали по-горе, следва да са в 4-та група. Но истината е, че букви не се учат, камо ли пък да се чете или изписва нещо ... само елементи на буквите -поне такава е формулировката, мисля. 
При нас 3 деца напуснаха след 3-та група и карат предучилищна в училище.
В 3-та имат някаква подготовка, но не очаквайте твърде много. Подобно си мисля, че ще сме и след 4-та
Виж целия пост
# 4
Учат се буквите в четвърта група, как да не се учат.
Виж целия пост
# 5
Предполагам има разлика в помагалата,които всяка детска градина избира.В тези,които разгледах,определено не присъстваха букви,за разлика от тези по които се подготвя вкъщи на издателство Фют.
Изглежда имам големи очаквания,но за мен е странно да не се полага някаква основа в предучилищната.
Виж целия пост
# 6
В България предучилищната подготовка започва на 5г, т.е. в трета група. И продължава две готини. Определено се полагат основи и то много сериозни. Има различни помагала за ДГ, но това, че в тях няма букви, изобщо не означава, че не се учат буквите. Познавателните книжки, както е точното наименование, са само част от подготовката.
Щом като има и други деца, освен вашето дете, които са на 6г, възможно е групата да е сформирана като смесена. Тогава се работи едновременно по програмата за трета и четвърта група.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия