Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Градинарство - моето хоби 23

  • 6 069
  • 183
# 120
сади ги.
после имат цяла зима да си развият кореновата система и да цъфнат напролет.
Виж целия пост
# 121
st. DOBRI,благодаря! Страхувам се да не цъфнат след месец, ако се задържи така топло.
Виж целия пост
# 122
споко, не са толкова луди Wink не се притеснявай.

в цветарниците има форсирани цъфнали сега, но за да ги излъжат, че зимата е минала са ги държали в хладилници, на тъмно ...
Simple Smile
Виж целия пост
# 123
Някой може ли да ми препоръча магазин за помпи за поливане, бих искала да се консултирам каква помпа е нужна за моят двор, тъй като от ровене в сайтовете не мога да преценя. Най-добре ще е ако може да е физически магазин, където да отида на място и да се консултирам с някой, който разбира от това. Ако предлагат и могат до помогнат и с насоки за избор на поливна система ще е още по-добре.

Тъй като нямах търпение и насадих спанак, арпаджик и марули по-предната седица, вече има поникнал спанак и на места арпаджик. Проблем ли ще е това, че вече са поникнали за по-късно когато застудее?
Мускарите също са се подали.
Виж целия пост
# 124
Aila, и трите култури зимуват. Ако искаш рано на пролет марулки,  направете им тунелче с найлон. Така стават по-рано.  Иначе, пак ще станат, няма да замръзнат, но ще им се позабави развитието.
Виж целия пост
# 125
Aila, и трите култури зимуват. Ако искаш рано на пролет марулки,  направете им тунелче с найлон. Така стават по-рано.  Иначе, пак ще станат, няма да замръзнат, но ще им се позабави развитието.
Марулките и спанака са под найлона на оранжерията, която обаче е доста отворена от двата края, но пак не е без съвсем никаква защита макар да са близко до отворената част. След като издържат и изцяло на открито ще ги оставя така, надявам се арпаджика също да се справи. Благодаря много.
Как стои въпроса с поливането през зимата в този случай, когато са под найлон?
Виж целия пост
# 126
Ние не поливаме, само от дъжда. По принцип марулята я слагаме в тунелче, което се разглобява и найлонът обикновено е само отгоре и откъм дългите страни. Или дори да виси отстрани, откъм късите страни, не е  притиснат с нищо и влиза въздух. Също, като вали, вадата може да се пълни свободно с вода. Те така или иначе, растенията не растат зимата, а си изпадат в летаргия, ако не ги стоплиш с печка, както е в големите оранжерии. Мисля, че и да не ги поливаше, ще си изкарат зимата. Или рядко, по малко.
Виж целия пост
# 127
Моля за съвет! Февруари имах доста ненасадени луковици на пролетни цветя, които сложих в саксии (и цъфтяха прекрасно в стайни условия). Бях убедена, че всички вече са настанени в градината, но днес намерих 2 забравени саксии, с покарали луковици на 2- 4 см. (всякакви форми - те си бяха по принцип микс - зюмбюли, минзухари, нарциси, лалета). Какво да ги правя?
Виж целия пост
# 128
Засади ги така, както са прокарали. Нека са толкова надълбоко, че връхчетата само леко да се показват от почвата, почти на едно ниво с нея. Ще си седят до пролетта, а когато се стопли, ще тръгнат с другите. При мен много често някои зюмбюли се "бъркат" по същия начин и наесен прокарват, но после си кротуват "консервирани" до пролетта. Пролетните цветя са студоустойчиви, не ги мисли, нищо няма да им стане Simple Smile
Виж целия пост
# 129
остави ги навън, на открит балкон.
когато стане студено ги прибери в стаята и ще имаш цъфнали пролетни цветя около коледа-нова година.

или ги премести в градината и те сами ще се оправят. Simple Smile
Виж целия пост
# 130
Харесах си една снимка от интернет пространство

Виж целия пост
# 131
Страхотна е! И аз много харесвам такива екстериори. Simple Smile
Виж целия пост
# 132
Още има цвят в градината:
Папа Йоан Павел II


Пулман Ориент Експрес


Schwarze madonna
Виж целия пост
# 133
Днес видях огромен брой пчели върху онова стелещето се цвете, което бях показала по-рано. Не очаквах да ги видя ноември.
Виж целия пост
# 134
Днес видях огромен брой пчели върху онова стелещето се цвете, което бях показала по-рано. Не очаквах да ги видя ноември.
Вчера беше пълно върху хризантемите в двора на вилата. И аз се учудих, че не са ги прибрали още.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия