Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изпитна сесия

  • 468
  • 24
# 15
Човек се мобилизира според обема работа. В гимназията учех по един урок за изпитване, в университета - по учебник за изпит.
Отивала съм на изпит с усещането, че колкото и да съм чела, нищо не знам и ще ме скъсат. Не са ме късали.
Блокирала съм на изпит, за който бях добре подготвена. Колежка ми подсказа 1-2 изречения, което ме събуди от блокажа и успях да развия темата за отличен.
Подготвяла съм се за изпит за един ден.
С много добър взех изпит, на който не бях чела един от въпросите, но очевидно съм успяла да замажа незнанието си (трябваше да се развият два въпроса).
Ще ти се случат всякакви преподаватели и ситуации. Не се паникьосвай и ще успееш да си вземеш изпита.
Виж целия пост
# 16
Дидичка, благодаря ви много! В училище също бях толкова притеснителна. Сега всичко ми е ново и от сега си мисия, че ще се проваля
Виж целия пост
# 17
В унивеситета се учи по различен начин. Забрави за зубренето урок по урок.
Четеш целия материал с разбиране, вадиш си основното и си го препрочиташ, стараейки се да можеш да кажеш по наколко думи за всичко.
Виж целия пост
# 18
Благодаря!
Виж целия пост
# 19
Blush Благодаря за успокоениято! Преподаватели казаха, че ще е развиване на теми. За единия изпит от 14 се пада 1, а за другия от 14 се падат 2. Още не мога да свикна, много се притеснявам

Ох, милата. Първи курс по Езикознание бях същата. Значи -  пишеш си в лекциите, след лекцията си прочиташ лекцията , преписваш си лекцията вкъщия втори път. По време на сесията - само преговаряш темите. Добавяй си цветни бележки с неща, които са много важни и си вземи маркери да си отбелязваш. Има преподаватели, които казват на лекции какви въпроси могат да се паднат на изпита или какво задължително ще има на изпита - препоръчвам ти да ходиш на лекции и да си отваряш ушите за такава полезна информация. Денят преди изпита нищо няма да учиш. Не прави тази грешка. Ако на лекциите не си научила нищо, на изпит с развиване на теми няма как да минеш с повече от 3-4.
Виж целия пост
# 20
Благодаря много! 😊 Аз не знам дали изобщо ще завърша, толкова се притеснявам
Виж целия пост
# 21
Тъй като аз нямаше как да пиша всяка тема, от помощ ми беше подчертаването с маркер и химикал - на първи прочит с маркер, на втори - с химикал.
Виж целия пост
# 22
Благодаря ти!!
Виж целия пост
# 23
Благодаря много! 😊 Аз не знам дали изобщо ще завърша, толкова се притеснявам

Четвърти курс съм и вече се чудя как бързо мина времето, когато бях като теб. Сега си завиждам за някои неща, които съм пропуснала и не съм дала всичко от себе си на изпити по същите причини като теб - притеснение.
Виж целия пост
# 24
Вероятно след време и аз ще съм като вас, но сега всичко ми е на топка от притеснение😊
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия