Пиле-каша

  • 1 003
  • 5
Здравейте, не можах да намеря отговор на моя въпрос, правих пилешка супа, но ми остана месо, въпроса ми е мога ли да направя пилешка каша или фрикасе от остатъците като нямам бульон. С улцерозен колит съм и млякото ми дразни обикновено сгъстявам само бульона, в който са вряли пилето и зеленчуците, но сега като нямам такъв да използвам ли тези които са на кубчета или? Не ми хрумва с моя режим как иначе да го приготвя..
Виж целия пост
# 1
Можеш. Прави си фрикасето малко по-рядко и накрая добавяш свареното пилешко, и да  се повари, досгъсти с месото.
Виж целия пост
# 2
Пилешката каша се прави със запържен лук ,брашно и червен пипер и бульон , сложи и от кубче .

http://www.supichka.com/рецепта/185/пилешка-каша
Виж целия пост
# 3
Майка ми е с проблем, като твоя и те съветвам - не слагай изкуствени бульони.
Ако си в обострена форма, не прави запръжки.
Виж целия пост
# 4
Майка ми е с проблем, като твоя и те съветвам - не слагай изкуствени бульони.
Ако си в обострена форма, не прави запръжки.
Така е и аз изобщо не ползвам изкуствени бульони и подобни отрови, но
тук става въпрос как да се направи каша от изостанало месо ,
 на което бульона отдавна е изяден, само с вода ще стане блудкаво.
Виж целия пост
# 5
Виждала съм да продават само пилешки гръбчета. Евтини са и са чудесни за бульон. После ако искаш ги добавяй към ястието, така или иначе са основно кокали с почти никакво месо. Другото е въпрос на какво ти се яде.

П.П. Кашата може да я пробваш с оризово брашно, ако другото не ти понася или го избягваш. От гледна точка на вкус разлика няма. Лукът може да го задушиш с малко от бульона, не е нужно да пържиш - пак е вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия