Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Важи ли българското образование в чужбина?

  • 499
  • 3
Здравейте. Исках да попитам дали българската диплома по някоя педагогика (специално аз искам да завърша педагогика по биология) важи и в другите страни? Ако искам да преподавам в някоя друга страна трябва ли да уча там или мога да завърша университет в България и да преподавам в чужбина?:/ Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Зависи в коя държава искаш да се реализираш. В Англия е призната педагогиката, но изискват да имаш стаж, придобит там...
Ако имаш възможност да учиш там къдете ще работиш, не си губи врвмето в БГ.
Успех!
Виж целия пост
# 2
И аз ще кажа, че зависи за коя страна става дума, но мисля че в повечето случаи ще се наложи да изкараш поне някакъв кратък подготвителен или приравнителен курс.
Виж целия пост
# 3
за Швейцария например изискват говорим майчин език да е Schweizer deutsch. Има признание на диплома тоест дълга процедура с която приравняват бълг. диплома с тяхната и въпреки това шансовете за назначаване на работа са минимални. Краен вариант някое задънено село което е много закъсало от към кадри.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия