Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Комплекс Чилингира - яз. Въча - мнения

  • 1 400
  • 11
Здравейте!
     Видях, че има подобни теми, но са доста стари и са заключени и не мога да пиша в тях. Това е и причината да направя нова. Пиша темата като предупреждене за всички, които имат интерес към мястото. Предупреждавам - коментарите ми са 99% негативни. Естествено, никой не е длъжен да се съгласява с мен или да ми вярва.

     Ще опиша случката малко по-подробно, за да съм сигурна, че няма да пропусна нищо.
     По случай сватбата ни тази година, ни подариха почивак в комплекс "Чилингира", понеже било много хубаво... Прекарахме там 4 дни (3 нощувки) през м. Октомври. Първоначално трябваше нощувките да са 4, но понеже не можехм,е да останем толкова, последната нощувка беше разменена за"официална вечеря", за която ще напиша по-надплу. За цялата тази "почивка" роднините ни дса платили 400лв., които абсолютно не са реални за мен. Голяма грешка е, че не направих снимки. След първата нощувка бяхме готови да си тръгнем, но понеже изминахме около 500 км., за да идем, а и все пак престоя е платен - останахе (за жалост).
      Като пристигнахме нямаше никой на рецепция. Един от сервитьорите в ресторанта ни даде ключ и карта за достъп. Показа ни стаята и къде да паркираме. Поиска лична карта, за да ни запише, но забрави да ни даде да попълним декларация, свързана с личните данни, която беше пред него, но той явно не знаеше какво е. Решихме да ги оставим за по-късно, когато има компетентен човек на рецепция (не че се попълва трудно подобна декларация, но все пак).
     Смятам по-надолу да опиша всичко на отделни категории, за по-удобно и за да не прекалявам с излишния текст.
     1. Стаите:
     Бяхме в студио. Под всякаква критика беше всичко вътре. Миришеше ужасно  - не е проветрявано отдавна, да не казвам никога. Mask . В коридора миризмата беше дори по-силна. Леглата са страшно неудибни - като легнат двама души и потъват към средата (все едно в хамак). Възглавниците, завивките и чаршафите са стари и одърпани, скъсани на места. Одеалата дори не сме ги докосвали.
    Контакти има на две места. Първият е до телевизора и е изцяло зает от хладилник, телевизор и приемник. Вторият се намира на една колона, която е по средата на стята и е далеч от леглата. За да заредиш телефона си трябва да имаш стра; дълъг кабел, който да стига до помощната масичка в стаята.
   Осветлението се състои от три лампи в стаята. Двете са над леглото, а третата, която осветява "цялата" стая е над огледалото, което виси над помощната масичка. Изключително тъмно беше в стаята.
   Дограмата е толкова стара, че духаше зверски. Вратат на терасата се отвори няколко пъти сама от вятъра.
   Все пак, за да съм обяктивка, трябва да кажа, че близките ни бяха помолили за цветя, бонбони и вино в стаята, които наистина бяха там. Но от хотел казаха, че са комплимент от комплекса, а не от роднините ни.
   Долната част от стените е покрита с ламперие, която на места се отделя. Первазите се отлепяха и висяха. Дори закачалките в стаята бяха счупени.
   Пердетат са толкова прозрачни и тесни, че от другите стаи спокойно могат да те видят.

     2. Банята:
     Беше в мухъл. Имало е душ кабина, която е извадена и сифона е оставен да стърчи и не функционира. Като се къпе човек трябва да го заобикаля. Другия сифон е до тоалетната чиния и цялата баня става във вода. Хавлиите, както чаршафите бяха одърпани. Вентилацията е толкова слаба, че банята изсъхнва след 6 часа.

    3. Сауна, Басейн, Фитнес.,
   Саунта не работеше. Вътрешния басейн също. Били в ремонт. (Сега като се замисля, по-добре, че не успяхме да ги ползване). Фитнесът имаше достатъчно уреди, боксов ринг и маса за тенис, но както всичко останало беше изключително мръсен. Него поне успяхме да го погледнем. Предложиха ни да ползваме външния басей, който беше пълен с тиня по дъното. Предполагам се сещате, че не сме го доближи и то не само, защото навън времето не позволява.

    4. Ресторант.
    Ще започна с това, че храната е вкусна. Това е единственото хубаво нещо. Менюто е изключително оскъдно и е предимно скара и полуфабрикати (капки, сиренца, т.н.). Имат малко риба и това е. Цените са като за курорт.
    Ресторантът е изключително мръсен. Ама изключително. Пълен с мухи, които те обикалят постоянно. Масите се почистваха на два дни веднъж. Ще си кажете от къде пък знам? Седнахме на една маса за вечеря и закуска. От вечерята бех изпуснала катроф на маста и следите още стояха. Все пак видяхме да ги почистват де - с един мръсен парцал минават всички маси. Приборите са сложени по масите в халби от бира, натъпкани и си ги взимаш сам. Да не говорим, че са с дръжките надолу и всеки, който седне може да опипа всички прибори и после човек да си ги слага в устата...Mask Tired Face
    "Официалната вечеря", за която споменах по-горе, се оказа, че не съществува. От комплекса решили да ни открият сметка в ресторанта и да доплатим раликата в сумата. Само, че сервитьорите не разбрали и не ни открили. Върнаха ни парите от разликата, защото последната вечер все пак ни откриха заветната сметка. А да и постерминала им не работеше. (Общо взето нищо не им работеше).
    Като стана дума за сервитьорите... Адски мързеливи и некомпететнтни. Ао сте стигнали да четете до тук, сигурмо вече си мислите, че съм супер претенциозна ( и донякъде сте прави, но все пак престоя е платен и има определни стандарти, които трябва да се пазват). Ще подкрепя мнението си с няколко примера:
    Пример 1: Още първата вечер сервитцорката се провикна през цялото заведение (а ние бяхме единствените там) - Аз илизам да пуша, трябва ли ви нещо? - Anguished Обслужване и чудо.
   Пример 2: Осввен нас в заведението има още две маси. Даваме поръчката си и съответно си поръчваме и сок/вода/нещо за пиене докато чакаме. Напитките идват след 15 мин. заедно с поръчката за съседната маса, за да не се разхожда сервитьорката два пъти. Все пак тези крака не са за един ден. Няма как.
Пример 3: Поръчах си свинска пържола. Чаках я 1ч. 23м. Засичах. Питах какво става с нея и отговорът винаги беше, че "идва". Оказа се, че свинското било свършило (при положение, че сутринта видяхме, че ги зареждат) и чакали да донесат от Кричим (град, който е на 20км. от там...Е да, пътя е в ремонт и отнема доста време да се мине по него, но чак пък толкова време)... Можеха да кажат, че няма как да изпълянт поръчката и да си избера нещо друго. е, можеха и да кажат, че заради неудобството десерта ще е за тяхна сметка, но за целтя трябва някой в този комплекс да знае кое как става.
    Песторантът р разделен на две част. В по-малката след работа, персонала си прави купони. Сутринка, когато тръгвахме станахме свидетели на жалка картинка - мръсни чинии, чаши, буркани с туршия, боклуци - стояаха по масите в тази малка зала. А тя се намира по пътя за половината стаи в комплекса... Unamused
   Закуската е тоооолкова малка. На мен не ми стигна, а за мъж не знам как би могла. Първия ден и дадоха по два надвича с шунка и кашкава и по една чаша айрян. Втория ден - по една мекица и чаша айрян. Понеже не ни бяха достатъчни си поръчахме по още една мекица, която за наше очудване и се заплащаше и струваше по 3 лв. за брой. В деня на напускането не сме си правили и труда да чакаме закуската. Тръгнахме си в 7:30 часа.
 
   5.Колелета под наем.
   Стари, раздрънкани, неподдържани. Искат им 30лв. наем на ден. В Боровец за същите пари ти дават под наем мекица за спускане по трасета. И да, поназнайвам това-онова за велосипедите. Като ти е хоби и научаваш някои неща.
   Велопътеки, както е описано в сайта им, няма.
    То при тях май нищо няма....
  
  Цените в този коплекс (силно казано, но така го водят) изобщо не отговарят на качеството. Те на нищо не отговарят в интерес на истината.
  Страшно са некомпетентни просто. И много съжалявам, че не вдигнахме един скандал и не поискахме да възстановят парите на близките ни и просто да си тръгнем. Но нали сме научени все да проявяваме рабиране и да сме спокойни - така ще е.
  Силно се надявам да получа и други мнение и темата дса помогне и на други хора, които се чудят дали да отидат на почивка там.
   НЕДЕЙТЕ!
Виж целия пост
# 1
Минавали сме много пъти от там.
За първи път преди 6-7 години. Влезнахме да разгледаме, беше ок тогава, но ..... с годините се занемари.
Заведението им разчита на една панорамна гледка.

От миналата година:
Сервитьори, бармани, изобщо персонал са най-големите отрепки от съседните села/градове. Пълни убитаци.
Цените са нереално високи. Поръчахме си обяд, който не дойде за 45 мин (докато си изпием соковете) и им казах, че го отказвам и да си го @№@@№%@%€!.

При което да ми се направи на мъж дебелака взе да се репчи и да псува пред децата. Като му казах да излезем отвън да се разберем  далече от камерите, взе че смекчи тона, направо млъкна. Веднага им пратих проверка от данъчни и няколко дни по-късно им беше съставен акт, не помня точната сума.

Народе ! Проучвайте хубаво местата, на които отсядате !
Не разчитайте на снимки от преди години и платени положителни отзиви.
Практиката показва, че в малки населени места, особено планински ЧИТАВО ОБСЛУЖВАНЕ И УСЛОВИЯ  - НЯМА !!!
С малки изключения.
Виж целия пост
# 2
Съжалявам за неприятните ви преживявания. Ние се отбихме веднъж там за обяд преди две години. Впечатленията са ми същите - мръсно, захабено, нямаха пос-терминал и ни пратиха до н'ам къде си на банкомат... Събрахме дребни и поръчахме за детето, кюфтета - полусурови и на нищо не приличащи пържени картофи. Голям минус имат от мен.
Виж целия пост
# 3
Значи става все по-зле... Не сме ходили,но планувах и постоянно чета коментари,в повечето случаи негативни....Има ли наоколо в района други подобни места за настаняване ?
Виж целия пост
# 4
Девин и Триград ама и там проучвайте добре, че има и читави и калпави.
Виж целия пост
# 5
Всяко лято минаваме през Чилингира на път за Триград. Спираме там само заради гледката към язовира.
Иначе в Бг е пълно както с хубави, така и с кофти хотели. Съжалявам, че ще го кажа, но от Чилингира не са ви виновни, че родителите ви са ви набутали тази почивка без да потърсят някакво инфо за комплекса. Дори самата локация е неподходяща. Младо семейство, заклещено насред нищото като пенсионери. Ми не става.
Виж целия пост
# 6
Всяко лято минаваме през Чилингира на път за Триград. Спираме там само заради гледката към язовира.
Иначе в Бг е пълно както с хубави, така и с кофти хотели. Съжалявам, че ще го кажа, но от Чилингира не са ви виновни, че родителите ви са ви набутали тази почивка без да потърсят някакво инфо за комплекса. Дори самата локация е неподходяща. Младо семейство, заклещено насред нищото като пенсионери. Ми не става.

     Еха, мнение и чудо!
     Близките ни (не са родителите ни), знаят, че обичаме подобни места. Почивка за пенсионери може да ви струва на Вас, но за нас места, отдалечени от шума и хората са идеални. Това, че хората не ползват интернет и са чули нещо хубаво не смятам, че е тяхна вина. Всеки може да се подлъже. Не мога да ги обвиня.
     А, че от комплекса нямат вина за калпавото си обслужване..... Смях в залата. Некомпетентността им е довела до мизерните условия, а не нашите роднини, които не са проучили. Независимо дали са се заблудили или не, дали сме отишли, или не, условията си остават същите.
Виж целия пост
# 7
"От комплекса нямали вина", интересно кой има вина за лошото обслужване, мухъла и прочие, може би хората, които плащат  и изсипват немалка сума!??!?!
Естествено, че комплексът трябва да влезе в черния списък!
Виж целия пост
# 8
Голяма работа като влезе в черния списък. И какво от това? Нали хората, които не ползват нет няма да го разберат. Както близките на авторката.
Има КЗП и да подаде там сигнал. За съжаление винаги щи има и мизерни хотели. Нито ще си подменят леглата, нито нищо. Но затова пък всеки може да направи предварително проучване.
Виж целия пост
# 9
Не, не, то е ясно, че голям праз като влезе в някъв виртуален черен списък, наистина. Друго беше странното, Тонка, че едва ли не от хотела нямали вина.
КЗП в случая не знам доколко ще помогне, по-скоро РЗИ (ХЕИ) и пр. Разбира се, може и с КЗП, но формално те са предложили някаква закуска, ядене, стаи....
Нищо не пречи да се подават много сигнали, навсякъде, но четейки мненията на хората, тези са упорити (от комплекса), явно след като са ударили дъното, искат да продължават да копаят)
Виж целия пост
# 10
За мен има смисъл да се пишат отзиви по форумите, защото поне ползващите нет - а те са все повече - могат да прочетат и да не ходят на подобни места, та белким се получи "естествен отбор" и зачезнат подобни мърляви места...
Виж целия пост
# 11
а поне за басейн с гледка става ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия