Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въглероден диоксид или серен диоксид. Кой е по-големият замърсител за въздуха?

  • 227
  • 9
Моля всички майки да ми кажат верния отговор на прословутия въпрос :

Кой е най-големият замърсител на въздуха?

Въглероден диоксид или серен диоксид

Благодаря на всички за отговорите Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Въглеродният диоксид не е замърсител, строго погледнато. Това е парников газ, но иначе е нормален за атмосферата. Считаме го за замърсител заради глобалното затопляне и парниковия ефект, създаван от този газ.

Серният диоксид обаче Е замърсител и при смесване с вода (когато вали дъжд) се образуват киселинни дъждове. Освен това е отровен.

Коя от двете злини обаче е по-голяма в конкретния момент е малко философски въпрос. По-вреден е вторият, но глобално по-страшен за климата може би е първият, още повече, че серният диоксид подлежи на очистване.
Виж целия пост
# 2
Въпросът е от тест на дъщеря ми в училище Simple Smile Тя е отбелязала серен диоксид и аз й казах, че правилно е отбелязала. Днес й показали теста в училище и отговорът й бил грешен. Верният отговор бил въглероден диоксид. Аз не разбирам логиката и затова реших да питам. Виждам, че Вие много по-добре от мен разбирате. Аз не бих могла да се изкажа толкова компетентно по този въпрос.

Благодаря Ви за отговорът Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Въпросът е тъп, но предполагам, че за да се отговори е нужно да се цитира някакво редче в урока, а не да се разсъждава по принцип. Ако са имали урок за глобалното затопляне и там се е говорило колко е страшен въглеродният диоксид, то отговорът е ясен.
Виж целия пост
# 4
Да, горе долу така стоят нещата, но става въпрос за входно ниво Simple Smile А в учебника от миналата година не ставаше ясно кое е най-голям замърсител Simple Smile Все пак ми се иска за обща култура и аз и детето да знаем верния отговор Simple Smile Теста не е от първостепенно значение и по-точно за този въпрос дали са й признали точките или не Simple Smile Мерси много за отделеното време Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Ми питайте учителката, тя знае най-добре защо е отбелязала отговора като грешен.
Виж целия пост
# 6
Това не е опция Simple Smile Дъщеря ми няма да отиде да пита Simple Smile Благодаря Ви за отделеното време Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Една статия за еко образованието и как се учат лъжи и полуистини
Какво знаят нашите деца за екологията
https://www.sustainability.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0 … 1%8f%d1%82%d0%b0/

Целият блог е интересен.
Виж целия пост
# 8
Искрено се надявам да не стигнем дотам деца да се самоубиват, когато научат, че издишат въглероден диоксид, т.е. замърсяват атмосферата. И даже няма откъде да си купят филтри, дори и да искат... Sad
Виж целия пост
# 9
И аз се надявам и се радвам, че има разумни статии по въпроса, а до какви абсурди може да се стигне - справка темата за Грета. 

П.С. Сега разбирам какво детето е разбрало по Околен свят за водата - язовирите били вредни, защото спират пътя на реката. А питам казали ли са им откъде пием вода - не. Ако няма язовир Искър какво ще правят софиянци... Ето това точно пример за полуистина,.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия