Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

сухо око

  • 227
  • 4
Здравейте! Синът ми е на 19 години и има проблем от около 3 месеца със сухота в очите, но на моменти сълзят, понякога има чувство за чуждо тяло, друг път напрежение в очните ябълки. През целия ден има дискомфорт, което нарушава цялостното му функциониране. Изписвани са му антибиотици, антиалергични капки. Поставяхме и кортикостероиди, имаше известно подобрение за около 2 седмици, но после всичко се върна. Изкуствените сълзи, гелчета и спрейове облекчават, но не лекуват. В последните дни се налага да поставя Теалоз дуо през 30 минути. Ще съм благодарна да чуя за вашия опит.
Виж целия пост
# 1
Била съм със сухи очи до степен да ме боли главата, с непрекъснато напрежение в очите. Едва гледах. Никакво четене, телевизор или компютър не можех да погледна. Оправих се само с изкуствени сълзи. Но трябва повече време. На мен ми отне около две седмици, за да се почувствам нормално. Тогава ползвах Тиърс натурале. Сега отвреме на време пак имам такива проблеми, ползвам или същите или Систейн.
Виж целия пост
# 2
Имам същия проблем, появи ми се след дългогодишно носене на контактни лещи.
И аз минах няколко курса антибиотици и кортикостероиди, но след лечението сякаш още повече ми се пресушиха очите.
Ползвала съм почти всички капки изкуствени сълзи, последно офталмоложката ми изписа Систейн Баланс, вече година и половина съм на тях и е много по-добре, слагам ги само 3 пъти дневно.
За съжаление за сухо око все още няма генерално решение, тъй че вече съм се примирила, че цял живот ще съм с капки.
Тъй като синът Ви е млад, Ви препоръчвам да направите консултация и с друг очен лекар, за да уточните каква е първопричината за сухите очи и съответно, ако има предразполагащ фактор, да се опита да го отстрани, ако е възможно.
Виж целия пост
# 3
Здравейте отново! Бих искала да ви помоля да ми препоръчате добра очна клиника и лекари за диагностика и лечение на сухо око. До момента диагностика при нас не е правена, в смисъл анализ на слоевете на слъзния филм. Четох за клиника "Св. Петка" във Варна, клиника "Вижън",  МЦ "Акад. Пашев", Александровска болница в София. За някои от тях пише, че разполагат със специален апарат за неинвазивна диагностика на слъзния филм. Благодаря!   
Виж целия пост
# 4
След 2 години ходене във “Вижън” не бих ти ги препоръчала. “Лекуваха” ми блефарит, без дори да обърнат внимание на сухото око, а на въпросът какво капки да слагам, отговорът беше каквито си харесам в аптеката.
Случайно попаднах на “Визус”, заведох там детето си по друг повод и споделих за проблема си. Не са ме гледали с някаква по-специална апаратура, но при микроскопа ми обясниха, че ми липсва липидния слой на слъзния филм. Изписаха ми Систейн баланс, който е затова и съм много доволна. Отделно правих специални процедури физиотерапия за блефарит, смениха ми диоптера и мога да кажа, че нещата си дойдоха на мястото.
Знам, че има много негативни отзиви за тази клиника, но на мен ми решиха проблема, който влачех с години.
Препоръчвам с две ръце д-р Крумова, тя е млад лекар, но е изключително старателна и прави задълбочен преглед за състоянието на пациента.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия