Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Закъснява ми с 5 дни, а теста е отрицателен

  • 9 059
  • 10
Момичета,

Закъснява ми с 5 дни, а теста ми е отрицателен. Ако /не дай Боже/ е извънматочна бременност, колко време имам до първите симптоми?

Предварително благодаря  bouquet!
Виж целия пост
# 1
Най добре е да отидеш на лекар. 3акьснението може да се дьлжи на много неща.
Виж целия пост
# 2
При извънматочната тестът също е положителен. Изчакай още няколко дни. Прави тестове.
Виж целия пост
# 3
Lali,

Според постинга на Diana ТУК не е задължително теста да е положителен. А дали това наистина е така не знам...

Сега се чудя - да чакам или да се обаждам на доктора. Затова питам кога се появяват симптомите. Иначе цикълът ми е 28, максимум 29 дни. При всички положения съм в закъснение. От началото на месеца пия фолиева киселина - дали тя може да е поразместила овулацията?
Виж целия пост
# 4
Малко вероятно е да имаш промяна в цикъла от фолиевата киселина. Има възможност да е на психологична основа. Много момичета са споделяли за промяна при целенасочено бебеправене.
На мен ми се е случвало 9 дневно закъснение, отрицателни тестове и после цикъл.
Най-сигурно е да си направиш кръвен тест за бременност и след 2 часа ще имаш отговор на въпросите си.
Виж целия пост
# 5
petra_v  не е възможно от фолиевата киселина да ти се забави цикъла!!!

И както е казала Лали, наистина при извънматочна теста пак е положителен, защото има бременност и следователно се отделя ЧХГ (което се регистрира от теста).
Виж целия пост
# 6
Изчакай още малко и направи пак тест за бременност след 5 дни. На мен първата ми чертичка беше много бледа. Трудно е да чакаш ама лесни работи при бременност няма. И според мен няма опасност от извънматочна бременност. Пила съм фолиева киселина 2 месеца преди да забременея и нямаше промяна в цикъла ми. Закъснението може да е от всичко.
Виж целия пост
# 7
Петра, извънматочната и маточната бременност са едно и също - зародиш, независимо от мястото, на което се намира. Позитивирането на теста зависи единствено от това кога е станало зачеването и колко бързо нараства ЧХГ.
В този ранен етап развитието на зародиша не зависи от мястото.
Виж целия пост
# 8
Много благодаря за отговорите!  bouquet


Виж целия пост
# 9
Само ако си zасекла овулацията и zнаеШ колко дълга е ЛФ, има zакъснение. Ако не си сигурна zа датата на овуто, вероятно е да се е иzместило. Фолиевата киселина не окаzва влияние.
Виж целия пост
# 10
Благодаря, tanja33!

Не съм засичала овулацията. Цикълът ми е много предвидим - за последните две години съм имала само един цикъл с 31 дни. Всички останали са 28-30 дни. Затова казвам, че има закъснение. Но си права - не съм сигурна в датата на овулацията, така че оставам в очакване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия