Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 21

  • 23 797
  • 737
# 195
Блонди, а теглото как е? Някакви други симптоми имаш ли? Изследванията винаги може да се объркат в лабораторията или стойностите да се повлияни от някакво моментно състояние, но тялото ни си подава сигнали, които е хубаво да можем да разчитаме. Дълго си чакала според мен- една година зверски апетит ти например за себе си как го обясни?
Виж целия пост
# 196
И аз имам проблем с емоционалното хранене и мисля че така си докарах проблема с тези хормони.
Виж целия пост
# 197
Скрит текст:
Скрит текст:
В тази връзка ИИ на изварата предполагам варира в зависимост дали е нормална масленост или е обезмаслена.

Много се съмнявам. По тази логика свинското и то трябва да е от 20 до 150, в зависимост дали е котлет или врат, ама не е. Все пак при изварата говорим за максимум 10 % масленост.
А аз не. Не е случайно, че плодовете се препоръчва да се консумират с протеин и някакво количество мазнина за да се намали импакта върху тялото.

И какво от това? И изварата, и свинското са протеини. Защо не се променя така активно ИИ на свинското? Или на сиренето? То пък е с разлика от 4 единици, не 40 или 100. Не разбирам.

Изобщо не ти трябва да разбираш, защото ии не значи абс нищо. Нищо не показва, затова и вече никой не го изследва и не го гледа.

Горе-долу до същия извод стигнах. Simple Smile
Виж целия пост
# 198
От тази книга:

За нивата на инсулина:


Пристигна и тази книга, само не знам кога ще успея да ги прочета качествено тези книги. Засега прелиствам оттук-оттам... Joy
Виж целия пост
# 199
Ей тази последната книга много я искам, но не я намирам в ел вариант. Поръчах си хартиено копие от амазоня, което така и не дойде. Голяма каръщина.
Виж целия пост
# 200
Миоки, от амазон е и моята (почти седмица се разправях с куриера, телефонни разговори и др.). Около 600 страници е Stuck Out Tongue Winking Eye , за щастие 115-120 стр. са библиография. Доста са си, шрифтът не е от едрите...Да знаеш.
Виж целия пост
# 201
Оооо, Gary Taubes, много го ценя.
Ще чакам някъде резюме, защото много и специално четиво ми идва, като добавя доктор Фънг, Меркола и други.
Виж целия пост
# 202
Днес си направих режимни гофрети. Изядох ги като късен обяд, като час-два преди това пих чай, кафе с мляко и сметана, гарнирано с резен кашкавал,  парче масло 15-20 гр,  тънко резенче синьо сирене. Гофретите изядох с 2 ч. л. фъстъчено масло. КЗ половин час след гофретите- 5,27, а това за мен е по принцип от най-добрите ми измервания на гладно! Половин час след каквато и да е храна, вкл. режимна, не бях измервала толкова ниска КЗ...Премерих няколко пъти, не е грешка.
Гофретите направих на око с 3 яйца, 150-200 мл разредено мляко, 1 ванилия, 1 ч. л. бакпулвер, няколко лъжици разтопено масло, доста кокосови стърготини и кокосово брашно до желаната гъстота. Фъстъченото ми масло беше от Лидъл, не съвсем чисто като състав (малко добавена захар и палмово масло, но не е сладникаво на вкус- да се чуди човек защо изобщо са ги наблъскали като не оказват влияние на вкуса), но нямах друго. Blush От тази смес станаха 7 гофрети, изядох 2 броя (малко по-малки от плочите на гофретника).


Не ги гледайте, че са тъмнички, не са изгорели. Heart Eyes
Добавям: 1 час след гофретките КЗ е 5,5. Heart Eyes
Виж целия пост
# 203
Не ям вече гофрети и палачинки. Преди ги ядох със сладки, мед или шоколад,ама сега вече не. И чисти не мога да ги ям.
Виж целия пост
# 204
Аз ги ям солени или с фъстъчено масло, заквасена сметана, кокосово мляко/сметана, малини, боровинки,  разтопен тъмен шоколад. Правя ги рядко и предпочитам солените. Но с кокосово брашно не ги обичам солени, че ми сладни...
Виж целия пост
# 205
Долче, кефиш! Пиши колко е КЗ на втория час?
Знаеш, че кокосовото брашно не е толкова режимно (като бадемовото, да речем).
А инсулина как е.....никой не знае...
Въпрос: Защо Кз почва да се покачва (незначително) след 60-а минута, на фона на 30-а?  минута? Не би ли трябвало да е обратното?
Виж целия пост
# 206
Роналд, на 60- та е пикова стойност, доколкото знам, нормално е да е повече. Т. е. има една лека, плавна крива на КЗ. Обаче след 90 мин. КЗ е 5,44 (не знам дали ще мога да измеря и на 120 мин.). Не мога да измеря инсулина, но съм склонна да мисля, че не скача особено в този случай. Та то и няма голям скок на КЗ който да предизвика бълване на много инсулин. А на мен доста ми скача КЗ след вгх и на 30, и на 60 мин (следователно и инсулина). С режимните печива не е така, мерила съм КЗ след хляб, палачинки, гофрети, крекери- но те засищат и няма как да прекаля с тях.
Виж целия пост
# 207
А някой в групата приема ли Глюкофаж ХР? Лекаря иска да сменя Метфогамата с този глюкофаж? Дали е удачен вариант? То е ясно че при всеки е различно, но все пак.
Виж целия пост
# 208
Аз, и съм много доволна. Доста по-поносим от обикновения Глюкофаж (метформин) като реакция на стомаха и червата, пие се само по веднъж на ден.
Виж целия пост
# 209
А как се отразява на кг ?
 А пиете ли хормон?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия