Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 16

  • 17 403
  • 590
# 585
На мен и двата пъти ми излиза 144лв
Д-димери
Фибриноген
Анти-Ха
ТСХ
Преглед-70лв
Виж целия пост
# 586
Това е всичко пише си и кое колко струва.
Виж целия пост
# 587
Това са повече неща отколкото пуска после докато сте на терапия и се следи ежемесечно.
И аз съм утре при нея, дано не стане навалица хаха Simple Smile
Късмет на всички
Виж целия пост
# 588
Здравейте момичета! Защо клексана е скочил на 7.50?? Има ли по-евтин вариант? Чувам за антикоагуланти от Гърция, някой има ли повече информация? Благодаря ви
Виж целия пост
# 589
Здравейте момичета! Защо клексана е скочил на 7.50?? Има ли по-евтин вариант? Чувам за антикоагуланти от Гърция, някой има ли повече информация? Благодаря ви
Мисля , че в Марешки са около 6.70 лв - вчера си взех .
В Турция заместител е Оксапар , но в момента не знам как може да се вземе . Мен ме достраша да си взема , но др. Паскалева , каза че бил същият.
Виж целия пост
# 590
Да попитам и аз нещичко: има ли някоя мама, която си бие НМХ инжекции и е раждала или ще ражда нормално? Спряхте ли инжекциите и кога? Аз ще раждам нормално и с док решихме да не спираме инжекциите, та ми се иска да зная, че има и други мами, минали през това и имат опит да споделят.

Хубав ден!

Пламъче, дано не ти е късно за този отговор. Аз родих естествено на 16.04. Слагах фраксипарин от началото на 9м, слагам го още до 40 дни след раждане по препоръка на съдов хирург.
АГ ми беше казала, че няма проблем с фраксипарина и да не го спирам. Другата АГ на която ходя, и на която имам повече доверие, беше казала изобщо за не слагам преди раждане, а да почна след това чак, заради риска от кървене. Аз послушах първата, защото раждах при нея. Очаквах да родя по-рано, но следнкато 3 дни преди термин не бях, спрах фраксито на своя глава. Спрях го в понеделник, тя беше казала, че ако не родя до другия понеделник, във вторник ме приема за индукция - и аз реших, че 1 седмица без терапия е приемлив риск.
Спрях го в понеделник, в сряда ми почнаха контракциите, в четвъртък родих. Имах усложнение след раждането - атония на матката, не се контрахираше и за 40мин изгубих доста кръв, около 800 мл. Слава Богу лекарите го овладяха и спря. Не ми се мисли какво щеше да е ако бях с фраксито. Като ме приемаха лекарката ме скастри, че съм го спряла на своя глава, но след това усложнение имам чувството, че е било за по-добре. След раждането заради кървенето първата инжекция ми я сложиха 10 часа след раждане.
Не ти препоръчвам да спираш терапия на своя глава, мен ме окуражиха веднъж препоръките на другата АГ, която гледа кръвоснабдяването и каза, че в моя случай е ок без терапия, и факта, че покрай амниоцентезата в 5м също бях 1 седмица без терапия и понесе добре. Всеки случай е различен - питай лекаря си.
При мен раждането беше общо 26 часа от първата контракция, и да не бях спряла терапията, последната инжекция щеше да е достатъчно рано да не оказва влияние.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия