Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

По колко пари за вход плащате месечно?

  • 2 787
  • 66
Здравейте. По колко пари за вход плащате месечно? Смятате ли че 22лв.е ок, при положение че входа прилича на изоставен, супер за пуснат, никакви ремонти.. Оправданието на дом. съвет-,, ми те половината не си плащат,,. Как смятате, крадат ли пари често пъти домоуправителуте? Добра идея ли е входа да има фейсбук група? Става въпрос за съвсем обикновен блок.
Виж целия пост
# 1
Това на човек или апартамент?
Много е мисля.
Ние плащаме по 5 лв на апартамент.
Виж целия пост
# 2
За вход с 15 апартамента стара панелка с професионален домоуправител - само са асансьор, поддръжката му, осветление, вода на входа, чистачка два пъти седмично и заплата на домоуправителската фирма ( май беше 5-6 лева на апартамент )  - за трима души в апартамент  около 20 лв. Всички ремонти и прочие се плащат отделно. Преди да имаме домоуправител за същото събирахме 13_15 според сезона. Но много от живущите във входа отказваха разни нужни неща  - пръскане срещу вредители, смяна дограма, ремонт на покрива, домофонна система, ремонт на козирката и други. В момента не знам какви магии прилагат от домоуправителната фирма , но няма нещо за което да не са събрали пари и да не са го приложили в действие. Докато преди беше ужас. Едно осветление във входа не можеше да бъде оправено.
Виж целия пост
# 3
3 лева на човек, 1 лев за куче, деца до 7 г. безплатно.
В касата влиза и наем от покрива.
Виж целия пост
# 4
Ние плащаме около 8-9 лв за сметки и 3 лв за чистачка, отделно събират по 10 лв за смяна на дограмата.
  До преди няколко месеца бяхме с професионален домоуправител, плащахме по 2 лв на апартамент.  На мен ми се виждат доста 20 лв само за текущи разходи по входа.
Виж целия пост
# 5
Ами по 4 лв на човек и 14лв на апартамент за фонд ремонти, каквито никога не се случват... Счупи се стъкло на входната врата и залепихс с изолирбанд пластмаса, например... Бе ужас е
Виж целия пост
# 6
4 лв на човек.
Консумативите са делят на човек, а не на апартамент.
Освен това имаме помещения, които даваме под наем.
Нямаме професионален домоуправител.
В тези 4 лв/човек влиза и единия лев за спешен фонд.
Виж целия пост
# 7
Плащаме около 20лв на месец за апартамент, в който живеят двама души. Има обяснения всеки месец за кое колко се плаща, но не го знам на изуст. В това се включват сметки за ток и вода, заплата на чистачка и някакви пари отиват в касичката на входа, ако има по-големи разходи. Ние сме Ок, ако трябва да съм честна не плащаме често. Като се понатрупат отиваме и плащаме всичко, после пак. Те си знаят, че ще си платим, просто е досадно всеки месец, не ни търсят, никой не ни чука на вратата да иска пари и не натоварват като цяло.
Естествено, ако от блока решим да правим нещо по-сериозно, ще платим всичко дължимо до момента.
Виж целия пост
# 8
По 5 лв на човек.
Виж целия пост
# 9
По 5 лв на човек, 7 лв на куче, отделно всеки месец Фонд ремонти - 5 лв на апартамент.
Входа е с чип и се заключва, има портиер в работни дни, 2 асансьора работят денонощно, 1 път седмично чистачка мете и мие.
Виж целия пост
# 10
29,92 е последната сметка за трима. 3 лева са за фонд за ремонти на апартамент, 7 лева за домоуправител на апартамент, останалото са разпределени разходи за ток за стълбите, чистачка, ток за асансьор, поддръжка на асансьор. За куче се взема като за човек само таксата за чистачка. Във входа сме на всички етажи с лампите със датчици, имаме Фейсбук група и сметките се качват в нея, достъпа е контролиран. Чистачката е на 150 лева, седем етажен блок. Не чисти особено добре, предишната чистеше по-добре. Таксата й е включена в общата месечна сума. Всички си плащат сметките и има събираемост. Дори някой да забави месец, два, се издължава и нямаме много забавени сметки. Преди да се наеме съсед с домоуправителството бяхме с външна фирма, но не останахме доволни и при тях плащахме толкова, но не бяха добре организирани и затова останаха същите условия, но се занимава човек от блока.
Виж целия пост
# 11
Зависи от сметките за ток и вода, но общо взето от 10 до 11лв за двама, първи етаж и не ползваме асансьора.
Виж целия пост
# 12
7лв на човек и 3.5лв за куче при вход от 56апартамента и 2 асансьора.Отделно по сметка ни идват пари от наем на покрива.
Виж целия пост
# 13
6 лв на човек/куче.
1.5 фонд ремонти.
Виж целия пост
# 14
При нас също е 5 лв.
И това, че останалите не плащат, не означава, че вие трябва да давате повече. Аз не бих се съгласила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия