Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лежащи мами - 45

  • 23 115
  • 689
# 660
Последен въпрос, ако може, в коя болница си раждала? Наистина разказа ти е изключително обнадеждаващ, особено за мен. Аз съм в 23та седмицата, лежа, често коментари от рода, че почти няма шанс, ако се случи преди 30та седмица ме плашат повече.
Разбира се, че ако може до 38ма ще си избутаме, но все пак, понякога не зависи само от нас.
Виж целия пост
# 661
Алегория, ако си от София имаш 2 избора за болница Майчин дом и Токуда. За Надежда и неонатологията там имам доста резерви.
Виж целия пост
# 662
На сайта на Фондация нашите недоносени деца има много полезна и изчерпателна информация за всички теми, свързани с това. Има и списък с неонатологичните отделения в страната, изпращам линк, без претенции да е изчерпателен:
https://www.premature-bg.com/polezna-informacia/neonatologichni- … a-v-bulgaria.html
Аз се следих и родих в Надежда, спасиха детето ми и вярвам, че нещата се случиха по възможно най-добрия начин за нас. Разбира се, не ангажирам никого с мнението си, това е моят опит. Майките на недоносени дечица споделят често и за Токуда, МД и Шейново. Аз от тях лични впечетления не мога да споделя.
 alegoria, стискай и пази леглото,ние ти стискаме палци и правим същото!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 663
Благодаря ти.
Аз също в Надежда се следя. Лежах преди 10 дни пак там. Раждала съм в МД, но не се е налагало (дано и сега е така) да имам мнение относно неонатологията.
Имам мнение за доста неща там, щом не съм отново,  предполага се какво ми е мнението.
Всеки има право на избор, тук просто споделяме Simple Smile
Виж целия пост
# 664
Забравих да кажа най-важното- неонатологията в Майчин дом е добра без съмнение. Аз имах отвратилен престой в Мд първото раждане. Като прокървих сега и по спешност ме закараха пак там, преживяванията  ми беше много по-различно.в спешното лекарите бяха уникални. Лежах на 5 етаж 2 седмици при др Шикова, страхотен лекар, и мога само хубави неща да кажа за медицинските сестри и акушерките на етажа. Чувствах се както в Щерев при прегледите си там, както и трябва да е отношението навсякъде и винаги разбира се. Сега пак се реших там да раждам.

Едит: следя се в Доверие при др Иванов, и също съм доволна от него. То съвсем случайно попаднах, така че пак късмет. А миналата бременност все бях при препоръчани лекари и все бях разочарована.
Виж целия пост
# 665
Здравейте момичета!
Минавам да ви попитам как сте?Как се чувствате?
Интересно ми е по колко време ви остава още да лежите до термин? 😊 Аз лично живот и здраве имам не малко чааак края на август.На 2седмици ходя на преглед следим как е положението и взимаме секрет.Малко по-малко корема расте повече и повече сега съм 25гс като серклажа ми е направен в 19г.с на горещо.Пожелавам ви много положително настроение и вярвайте,че всичко ще бъде наред.
Виж целия пост
# 666
На мен засега серклажа ми се размина. След рязко скъсяване от 36 на 29 мм си седи 29 мм шийката, трета седмица. Бях готова на всичко, но докторът каза при това положение да лежа и ще се наблюдаваме. Влизам в 22 седмица. С малко дете съм, сърцето ми се къса, защото се налага да го оставям при бабите за по-дълго време и много ми липсва. Представям си как съм устискала и гушкам и двамата. Кураж, търпение и спокойствие на всички!
Виж целия пост
# 667
spooky,
Също съм с малко дете на годинка и половина, родено в 26 г.с., тогава бях със серклаж, сега се моля да не се наложи.  И ми се къса сърцето, че не мога да се занимавам с нея, както аз искам - с моите методи и внимание. 
Аз лично съм второ дете от три. Майка ми е била с прекрасни бременности, буквално не се е спирала. В 7 месец е ходила с влак до Берлин и обратно през далечната вече 1990 година. Сега ми изглежда пъъълна лудост. Аз се притеснявам само да отида на преглед.с колата за 15 мин. И за нея това е най-прекрасния период на жената. Но хората са различни, всеки има своя собсвен път. Радвай се, че има кой да гледа баткото/каката, защото много хора нямат такава възможност - я бабите са възрастни и далеч, я още работят на пълни обороти, я не им се занимава с бебета. Заради гузна съвест, също като теб, четох доста на тема ползите от different pаrеnting, което обяснявя обогатяването на детето от получаването на различни видове отношение и възпитание от най-близките си роднини (не мама и тати). При мен се редуват - бабите и една леля. 
Pod_23, аз също съм с термин в края на август, в 26 г.с. съм, лежа от близо 2 месеца, пия си всичките добавки и се надявам да избутам.Също като теб, пускам ПКК и стерилна урина на макс. две седмици, а МБ на макс.един месец. 
Открих и медитации за бременни, които са много полезни, въпреки че нямам абсолютно никакъв предишен опит с подобни практики, но ползите от тях също са безспорни от достоверни източници, а не от измислени за мен сайтове, в които всеки може да пише каквото му падне, без да носи отговорност. 
Ако искате, ще се разровя за different parenting и за медитациите и ще ви пратя, за да се успокоите, че всичко е наред.
spooky, не лишаваш детето, то ВИНАГИ ще гледа теб и твоя пример. И още нещо, не веднъж съм казвала на майка ми, че най-хубавия подарък, който една майка може да направи на детето си, е да му роди братче/сестриче. Ти в момента инвестираш времето си, за да му/й направиш най-хубавия подарък за цял живот! Мисли за това и бъди спокойна! 
Желая ви здраве и да стигнем всички до термин ❤❤❤❤❤
Виж целия пост
# 668
bebiflebi, благодаря! 💝
Виж целия пост
# 669
Мамаполи,
родих нормално през април 2020 след LLETZ (лазерна конизация) през 2014г. Шийката ми беше под 2см преди да забременея, с утрогестан се качи до 3.3 и изкарах без серклаж до термин - скъси се най-много до 25мм.
Родих в Токуда, лекарката, при която раждах - д-р Велева, има докторантура по темата естествено раждане след конизация. По думите й или става много лесно, или много трудно - понеже тъканта е рязана и не се държи като здрава, разкритието или става много бързо и лесно, или напротив, може и изобщо да не се получи достатъчно разкритие. Може би не обяснявам добре, защото аз самата не съм специалист. За разкъсванията на шийката като я питах, каза - ако се разкъса, ще я зашием Wink.
Разбира се за всеки случай е различно - зависи от твоята анатомия, от размера и позицията на бебето, еластичност на тъкани и т.н. Например не знам дали има разлика между скалпелна и лазерна конизация по отношение на раждането. Това че при мен нещата са протекли по един начин не значи, че за всички важи това. Проучи добре при кого ще раждаш, и после му се довери на преценката. Ако няма да стане естествено, то самия лекар няма да ти позволи, защото носи отговорност. А ако те е страх и искаш секцио и ще ти е по-комфортно и спокойно така, в това също няма нищо лошо.


Здравейте! Бях на преглед при лекаря, който ще ме изражда - доц. Стойков в Търново. Всичко е наред, малката шушулка е 1.245кг в 28 седмица.
По принцип след конизацията( скалпелна)шийката ми е около 2см. След серклажа ми е около 25мм. С предишни неуспешни бременности, които са приключвали в първия триместър лекарката, която ме следеше каза, че заради изрязаната шийка трябва да раждам секцио, защото щяло да стане "кърваво" по нейните думи. И аз вече се настроих за секцио, а първото ми раждане е през 2002г нормално, на 20 годишна възраст. Сега доцента ми каза, че няма проблем да родя нормално, шийката ми е без това е къса, а втория път ще е по-лесно. Но ако държа на секцио ще ми го направи по мое желание, без медицински причина. Аз съм за естественото раждане, но се бях настроила за секцио и сега се чудя. Вие какво ще ме посъветвате? Толкова ли е страшно да родя нормално с изрязана шийка? Не ме е страх от раждането, но все ми отекват думите на онази лекарка в главата и почва да ме хваща шубето.
Виж целия пост
# 670
Здравейте, Пак съм аз.Днес бях на преглед бебенце е добре.Основно следим положението на матката.АГ ми каза търпение и лежане. Искам да ви попитам дали някой от вас  е правил терапия за дробчетата на бебето? Около 29/30 седмица ми каза,че ще правим такава терапия,за да сме подготвени.Моля ако някой е наясно да ми обясни как протича всичко.Благодаря!
Виж целия пост
# 671
Здравейте, Пак съм аз.Днес бях на преглед бебенце е добре.Основно следим положението на матката.АГ ми каза търпение и лежане. Искам да ви попитам дали някой от вас  е правил терапия за дробчетата на бебето? Около 29/30 седмица ми каза,че ще правим такава терапия,за да сме подготвени.Моля ако някой е наясно да ми обясни как протича всичко.Благодаря!

Здравей, на мен ми биха Дексаметазон в 27г.с. като лежах в болницата заради скъсена шийка. Общо взето се бият определени дози на интервал от 12 или 24 часа, мускулно. Може да усетиш да ти стане по-горещо, усилно, или бебчето да стане по-лениво за определен период, но после се оправя. При мен нямаше много изявени реакции и като цяло почти не усетих нищо от Дексаметазона. Някои жени се оплакват от други странични ефекти, но не мога да кажа от първо лице. Ако е наложително, важното е бебчо да е добре!
Виж целия пост
# 672
Моят съвет е да се информираш дали е наложителна тази терапия при теб, и какви рискове крие в твоето състояние.
Тя е с продължителност 2 седмици. Ако има висок риск от ПР, тогава се прави, а не профилактично.


Здравейте, Пак съм аз.Днес бях на преглед бебенце е добре.Основно следим положението на матката.АГ ми каза търпение и лежане. Искам да ви попитам дали някой от вас  е правил терапия за дробчетата на бебето? Около 29/30 седмица ми каза,че ще правим такава терапия,за да сме подготвени.Моля ако някой е наясно да ми обясни как протича всичко.Благодаря!
Виж целия пост
# 673
Здравейте, Пак съм аз.Днес бях на преглед бебенце е добре.Основно следим положението на матката.АГ ми каза търпение и лежане. Искам да ви попитам дали някой от вас  е правил терапия за дробчетата на бебето? Около 29/30 седмица ми каза,че ще правим такава терапия,за да сме подготвени.Моля ако някой е наясно да ми обясни как протича всичко.Благодаря!

Здравей, на мен ми биха Дексаметазон в 27г.с. като лежах в болницата заради скъсена шийка. Общо взето се бият определени дози на интервал от 12 или 24 часа, мускулно. Може да усетиш да ти стане по-горещо, усилно, или бебчето да стане по-лениво за определен период, но после се оправя. При мен нямаше много изявени реакции и като цяло почти не усетих нищо от Дексаметазона. Някои жени се оплакват от други странични ефекти, но не мога да кажа от първо лице. Ако е наложително, важното е бебчо да е добре!
Много благодаря за изчерпателния отговор 😊
Виж целия пост
# 674
Да рискова съм за съжаление. Въпреки всичко все се моля да избутам повече и повече напред.Благодаря ви момичета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия