Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Селски" номера и пинизи - тема 2

  • 38 017
  • 577
# 120
Спомням си навремето, бащата на един от онези с многото пари, връзки и т.н. си отиде от този свят, въпреки всичките пари на света, които синът предлагаше на докторите да го спасят. Просто понякога парите не помагат, та се моля да сме здрави, и да не опираме до доктори. Това е най-важното, а не кой колко бакшиш им е дал.
Виж целия пост
# 121
Пожелавам ти да не си разочарована по някое време.
[/quote
Аз и сега съм разочарована.При платени здравни осигуровки и то на пълна,а не на минимална заплата и пак да плащам и отгоре да оставям каква да съм?Ама съм принудена.За съжаление манталитета на докторите се е принизил до този на сервитьори и таксиджии.
Виж целия пост
# 122
Пожелавам ти да не си разочарована по някое време.
[/quote
Аз и сега съм разочарована.При платени здравни осигуровки и то на пълна,а не на минимална заплата и пак да плащам и отгоре да оставям каква да съм?Ама съм принудена.За съжаление манталитета на докторите се е принизил до този на сервитьори и таксиджии.Ама ти го принизяваш манталитета на докторите, не разбираш ли? Аз до колкото разбрах, не са ти искали пари отгоре, но си решаваш да дадеш, нали? И доктора казвал - ок. АМи не му предлагай просто.
Виж целия пост
# 123
Аз нямам здравни , ходя на частен , когате се налага. Е там не се плаща на доктора, плаща се на касата, строго определена сума по ценоразпис. Мен ще ме е срам да пъхам някакви пари в шепата на човека....то не че имам де
Виж целия пост
# 124
Срамно е точното определение.
Виж целия пост
# 125
Това пък да пререждам хората при лекар ми се струва най-гадното. Като ти не чакаш, това значи, че някой друг чака двойно. Водила съм майка ми при един професор по очни болести преди време, беше ни познат. Е, как да не си изчакаш реда. Беше пълно с хора, които са дошли откъде ли не. Ми как да прередиш някой от Варна, който има тежък проблем и е пътувал цяла нощ, за да го прегледат? Или директорката на провинциален дом за сираци, която водеше две дечица? С майка ми успяхме да влезем на третия път (той преглеждаше на свободен прием един ден в седмицата)
Виж целия пост
# 126
Точно. Да не си чакаш реда, защото плащаш повече, си е баш по темата.
Виж целия пост
# 127
Докторите са придобили този манталитет заради такива пациенти. За 2 години, с 4 различни пациенти с различни диагнози, сме обиколили доста лекари. Нито сме давали допълнително пари, нито отношението е било различно. Напротив, хората си свършиха работата и без да им се дава, не са и искали. Само баба ми реши да даде 200 лв на един след операция и после се оказа, че нищо не е свършил, та се наложи да ходи пак за същата процедура. На тях им се плаща да си вършат работата, как пък да не тръгна да им давам допълнително.
Виж целия пост
# 128
Ами тя корупцията тръгва от даващите, не от вземащите. Имаме стари традиции в тази област, ама иначе ревем каква ни била корумпирана държавата. Учите ги така, после ревете. Лошото е, че заради такива срамни и грозни практики страдат всички.
Виж целия пост
# 129
Бакшишите са си негласно правило. А и как ще заслужи един куриер? Simple Smile Той няма с какво толкова да те впечатли, освен да дойде навреме. Ако ти му се мусиш и той ще се муси. Какво ги стискате тези левчета, не знам. Няма да обеднеете с добро отношение и два лева отгоре, нито той ще забогатее с тях, но пък ще имате приятни емоции, а не сърдити доставчици.
Не,не си ги стискам левчетата,и не ми харесва какво намекваш.Давам колкото трябва.Може да се е случило някой път да сгреша в сметките,но повтарям,че отказвам да поема вината за чуждата небрежност.Имам и добро отношение,и коректност.Но това,което нямам,е толерантност към твърдения,уличаващи ме в тарикатщина.
Виж целия пост
# 130
Да "сгрешиш в сметките" не е признак на коректност, нито е чужда небрежност. Ако си платила по-малко, си виновна ти пред куриера, а че не е проверил колко му даваш е виновен куриерът пред разботодателя си.
Виж целия пост
# 131
На всеки се случва да сгреши, но въобще не вярвам, че няколко пъти жената е давала по-малко и те чак сега са се усетили.
Клиентът има повече право да е намусен от куриера, на когото му се плаща за работата. Доброто обслужване може да оправи лошото настроение и да заслужи бакшиш.
Виж целия пост
# 132
Не се ли заплаща след прегледа?
Спомням си като бях малка и майка ми водеше баба при една лекарка, то всеки път бяха бонбони, уискита и не знам си какво още.

Аз следих бременността си на частно. Никога не съм оставяла пари отгоре, дори да съм нямала точни. Лекарят винаги ми връщаше.
Виж целия пост
# 133
Истина е и че лекарите виждат как останалите хора ръсят пари за глупости, но за здраве се скръндзят.
Освен това самите лекари не са марсианци, българи са. Като всички нас, останалите
Виж целия пост
# 134
Истина е, че корупцията е в кръвта на някои. Иначе не мога да си обясня желанието да даваме излишни пари на всички - от куриери до професори.

Има си точно определени от закона цени, които е редно да се заплащат - едните са указани в договора с фирмата, другите - от НЗОК.

Останалото е демагогия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия