Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Есента е тук, капят на дърветата листата, ококореното ЮНче в количка звучно смуче си ръката - Тема 5

  • 9 303
  • 498
# 330
Аз също се надявам да избегнем яслата. В счетоводната тема се обсъжда програма "Родители в заетост", по която може да се кандидатства за детегледачка за детето и тази детегледачка може да е бабата на детето. Така хем детето не ходи на ясла и си е вкъщи, хем бабата получава заплата. Това ако имате подходяща баба пенсионер ест, че заплатата е минимална, но за пенсионер става за допълнителен доход ако така и така ще гледа внучето. Това ми е мноооого по-добър вариант от яслата, като слушам какви работи се случват в тия ясли и градини. Горките мъници...
Виж целия пост
# 331
Тази програма по мои спомени е до 2020 година, но може да са я удължили.
Виж целия пост
# 332
До 2023 пише

https://www.az.government.bg/pages/roditeli-v-zaetost/
Виж целия пост
# 333
И моя бебчо мразеше по корем и само гледаше да се оттърве, та се мяташе по гръб директно. Сега обаче нещо му стана изведнъж и се научи да се върти по корем  и само така иска. Даже като се умори не се сеща, че може сам наобратно и почва да реве.

За яслата ние най-вероятно няма да се класираме и да ни приемат, защото още търсим жилище, което не се знае къде ще е.
Виж целия пост
# 334
Моят все още не се врътка никак. Много го мързи горкият.😁
На ясла задължително ще ходи. Като ми свърши втората година майчинство,тръгва (ако издържим на тези 380 лв.) Аз съм много за това детето да посещава ясла/детска градина.
Виж целия пост
# 335
Много се надявам да издържим финансово и да успея до 2 годинки да си я гледам. Но ако се наложи ще се върна и по-рано на работа. Имах надежда да спестявам от паричките през първата година и да оставям по марко за втората, но не се получава.
Виж целия пост
# 336
Аз определено съм ЗА детска градина, но против яслата. И преди бях на това мнение, а и сега след лато все пак реших да пробвам с баткото, отново го затвърдих. Колкото до парите, аз през първата година доста успявам да спестя, че даже е по-добре от колкото като ходя на работа. Но аз от време на време си намирам и проекти за вкъщи.
Виж целия пост
# 337
Да се похваля, вчера ни изби зъбче дори не усетих. Вие имате ли зъбчета вече.? За колко време ви пораснаха?¿
Виж целия пост
# 338
И аз днес открих зъбче... Съвсем леко се е показало, даже не мога да го видя, че Тео не си мърда езика... 😃🤣
Виж целия пост
# 339
Момичета,в групата на баткото от 26 деца 18 са с глисти...в понеделник ще разберем и ние ли сме в кюпа ама много се притесних за бебо,че и няма лекарство за толкова малко бебе и аз кърмя и не мога да пия,дано ни се размине.Оплаках се
Виж целия пост
# 340
Момичета,в групата на баткото от 26 деца 18 са с глисти...в понеделник ще разберем и ние ли сме в кюпа ама много се притесних за бебо,че и няма лекарство за толкова малко бебе и аз кърмя и не мога да пия,дано ни се размине.Оплаках се
Острици ли са? В на нашия батко в градината в групата имаше точно преди да родя, бях полудяла направо, слава Богу той не лепна. Пускахме много пъти изследване, контроли, защото може да не се хване от една проба, също така през определен период, питай в лбораторията ( той ако е лепнал след 20-25 дни се открива на стъкълцето, но не винаги от първата проба). Но не е толкова страшно, организмът се самопочиства ако не може да се пие хапче, единствено с хигиената вкъщи е лудница- един месец се дезинфекцира всичко ежедневно. Ако нещо се наложи пиши ми на лично, ще ти пиша подробно какво ми каза паразитоложката. Също така ако не се лъжа май ми е останало едно хапче, че много трудно се намират, ще ти го пратя ако има нужда и не успееш да купиш. Аз бях давала профилактично на сина ми.
Виж целия пост
# 341
Мами, от вчера съм хремава. Детето обичайно си има сополчета, капя физ. р-р и вадя прозрачни или бели. Тази сутрин имаше един зеленикав. Не му е запушен или течащ носа, но този секрет леко ме притеснява и се чудя дали да ходим на преглед..
Виж целия пост
# 342
Педи ми каза вендъж, че бял и прозрачен е ок, но зелен и жълт изискват внимание и капки. Звънни по телефона да питаш педи дали да ходите най-добре.
Виж целия пост
# 343
С първото си дете го дадох на ясна на годинка и нещо, започнах работа. Започна да боледува, намерихме жена да я гледа в къщи. Нямаше програми за помощ. Не можах да бъде с нея в тези мигове на израстването 😔. Вечер уморена и на бързо. Объркваше ме преди лягане с бабата по име...тъжно. Втората решена да си я гледам дълго. Но пак на ясла и се започнаха болнични, гледачка, намръщени колежки и т.н. За сумата от 300 лв. която ми оставаше след като платя на жената. Сега вече улегнала , уморена и решена да не лишавам децата от внимание ще изчакам времето ще покаже кога ще се връщам на работа. Парите никога не стигат, но децата веднъж са деца. Хората са казали човек може с 2 и с 200. Ще се рационализираме и ще се справим. Не мислете, че упреквам тези които ще се върнат рано на работа. Просто споделям моята история. И вече мисленето ми относно работа или деца.
Яслата ми е кошмарен етап.
За градината съм твърдо За.
Вече май започва зъбовалежа😁. Честито на всички с първи зъбчета.
Виж целия пост
# 344
С моето голямо дете парадоксално, но факт- в яслата за година и половина боледува точно 2 пъти- веднъж бактериална инфекция и с АБ, веднъж някакъв вирусен ларингит; също така два-три пъти повръща еднократно нощем от храната им. Обаче като отиде на градина- нямаше един пълен месец- то не бяха шарки, отити, ротавируси, всякакви екстри. В яслата много ги пазеха, а в градината - никакъв филтър. Но просто забрави майка си в яслата, и мен ми викаше Госпожо или Бабо ..?!?! Много ми се иска да успеем да се организираме да не го пускам сега малкия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия