Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Social media маркетинг

  • 191
  • 4
Здравейте, ако темата не е за тук, или има такава, моля да ме насочите.

Интересувам се дали някой е запознат колко варира месечното заплащане на човек, който поддържа Facebook и Inatagram страниците на даден бизнес?

Благодаря 🤗
Виж целия пост
# 1
В огромни граници. Зависи от толкова много неща, че няма как някой във форума да ти каже. Включително и от това къде е работното място'/фирмата.

В София е по-високо, но има много компании с офиси в Пловдив, които правят същото, плащайки доста по-малко пари на служителите си.

Предполагам питате за външен специалист, а не за вътрешен човек, зает с това?

То обикновено минава към цял пакет други услуги. Зависи и от бизнеса - ако използва много активно социални мрежи, например за постоянни кампании и продажби, то тогава човекът би се занимавал само с това и заплащането е различно. Ако е пакетно, с външна компания, е друго.
Виж целия пост
# 2
Мерси за отговора 😀

По-скоро идеята ми е за свободна практика. Хора, които се занимават с това предимно от вкъщи или нещо такова, и работят с малки бизнеси.

Конкретен пример хипотетично, аз като собственик на малък бизнес си търся човек, който се занимава с това на свободен практика - да качва публикации няколко пъти в седмицата и да поддържа платените публикации. Колко би струвало, ориентировъчно?
Виж целия пост
# 3
Ами няма как да се даде цена, пак зависи колко ще договорите. Няколко е относително, но на свободна практика, просто да се качват материали по няколко пъти седмично, е много малко работа. Аз бих я свършила за час-два седмично, а в останалото време? Ще се модерира ли, новинарски ли са публикациите, ще се отговаря ли често на съобщения...

Има групи за заети на свободна практика, по-добре огледайте там, разпитайте и така се ориентирайте.

Това, за което говорите, съм го правила вътрешно като служител между другата си работа, и то доста натоварено - с дежурства, с няколко публикации на ден, които в повечето случаи трябва да са съобразени с актуални събития, т.е. няма как просто да ги заложа. Плащаше се малко допълнително.

В момента я върша като част от голям пакет услуги, така че не мога да отговоря колко е само за това. Но за да се издържаш - поне един голям клиент, плюс още няколко по-малки. За да се плаща добре, големият клиент изисква огромна активност, управление на бюджет за платени публикации, модериране, следене на статистика и т.н. И хората, които познавам и го правят, са наистина заети, не просто от време на време, освен това са със сериозен опит. Заплащане от такъв клиент на опитен човек/външна фирма вече може да е хиляди, но и изискванията са много.
С множество малки клиенти, за да се изкарат добри пари, ще трябва да се отдели пак много време, с разликата, че ужасно се разкъсваш и това изморява психически много повече, отколкото да се фокусираш върху един голям и 2-3 малки. Мога да дам пример с фирма, която за известно време плащаше за подобни услуги - преди три години, на външна компания в София, като задачата беше просто да качват на сайта вече написани публикации и да ги споделят в социални мрежи, при нужда да отговарят на малко съобщения. Около 2000-3000 души фенове на страницата във ФБ, приблизително една публикация на ден или два. Заетост - всеки работен ден. Плащаха по 1000 лв. месечно. Разочароваха се след известно време и прекратиха договора. Прехвърлиха работата на вътрешен човек.

Сходно - подобен ангажимент, да се редактират леко, да се пишат и качват публикации, около два-три пъти седмично - 300 лв. на месец на човек, който живее извън София. И с него прекратиха. Не става въпрос за търговия или някакви много агресивни и активни кампании, където заплащането е различно. Но пак казвам, много е относително.

Аз съм скандализирана, че в групи на т.нар. фрийлансъри работа, която върша за 50-80 лв., там се предлага за по 5 лв. Разбира се, то и качеството е такова, но голяма част от малките фирми смятат, че като спестят бюджет от това, са се изхитрили много.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, и аз се интересувам от заплащането и също така дали ползвате онлайн платформи  като Upwork за търсене на клиенти и как е организиран процеса на работа , ако до сега някой се е занимавал с подобна дейност, мерси
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия