Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Напикаване вечер след 3г

  • 1 412
  • 42
Здравейте , моята дъщеря е на 3 и полувина нямаме памперс от две години , но когато спи винаги пишка , слагам и памперс , защото постоянно се напикава , никога не се е събуждала с сух памперс.. следобяд понякога е суха , но вечееер ... направо е пълен до горе !! Не знам какво да правя , в градината също всеки ден ми връщат напишкани гащи и пижамки .. и къщи и протекори слагам но пак пуска на матрака притеснявам се да се вмирише .. не знам .. споделете как да махна памперса по време на сън . Благодаря ви
Виж целия пост
# 1
Опитайте да намалите количеството на приеманите течности преди сън. Не да лишите, а да намалите. Някои деца просто се наливат с течности. Преди лягане/ заспиване задължително да минава през тоалетната. Опитайте да бедите детето през нощта да се изпишка.
По принцип някои деца до 7-8 годишни се изписват нощно време, но може да се консултирате и със специалист. Има заболявания, при които е симптоматично.
Виж целия пост
# 2
Пие ли в големи количества някакви течности преди лягане? През нощта? Вода, сок, мляко? Вариант е да я будите през нощта. Ако няма пампер и се напишка събужда ли се от това, че и е мокро? Ако се буди, по - добре махнете памперси.
Виж целия пост
# 3
Ние върнахме памперса. Когато дойде времето (4.5 г.), сама го махна и никога не е имало инцидент.
Лично за мен лишаването от вода, буденето и други подобни методи не са вариант.
Виж целия пост
# 4
И ние сме със същия проблем. На 4 е и още е с нощен памперс. Търпеливо чакаме момента, в който вече няма да е нужен. Може да има и доза наследственост, тъй като и таткото е бил так.
Виж целия пост
# 5
Аз нямам очаквания към махането на нощния памперс. Дъщеря ми е на 2 и от няколко месеца е без памперс и нямаме проблем денем (е , естествено има опикавания от дъжд на вятър) Но аз самата съм се напикавала доста дълго време и се надявам при нея самостоятелно да настъпи моментът да е готова да спи без памперс. Тя пие и много вода и не мога да я лишя от нея, макар че в даден момент ще се наложи. Според мен е много индивидуално това с памперс и нощното напикаване. Другото, което мога да кажа по темата е, че при мен в даден момент се оказва и здравословен проблем, който дълго време е лекуван, така че по нататък ако имате притеснения може да посетитете нефролог.
Виж целия пост
# 6
Проверете детето за инфекция.
Иначе е много малко още за махане на нощен памперс.
Няма да пиша моята дъщеря до кога се напикаваше, но има деца при които е до по-късно.
Ще се оправите!
Спиране на течности не е ОК.
Причината най-вероятно е в много дълбок сън.
Виж целия пост
# 7
И двете ми деца много късно спряха с нощното напикаване. Т.е. едното още не е спряло даже. Не спазвам правилата - да не пие течности вечер и тем подобни глупотевини. Когато не пие вечер, няма фалове, просто е. Ама аз съм либерална. Перем си често чаршафите и така Wink
Дълбоко спяха, не се събуждаха. Когато стоим до по-късно вечер я будим към 12-1 часа да се изпишка и тогава няма фалове.
Виж целия пост
# 8
Ако детето се изпуска през деня пуснете стерилна урина за изследване. Ако всичко е наред с изследването, въоръжете се с търпение. Децата които спят дълбоко, не усещат кога да се събудят през ноща. Ние махнахме нощният памперс на 5.
Виж целия пост
# 9
Ако няма някакъв физиологичен проблем, въоръжете се с голямо търпение. Само на 3 е и може още дълго да се напикава нощем. По-добре перете чаршафи, отколкото да спи с памперс. За течностите са ви казали - това е ключово при нощното напикаване и не, нищо няма да му стане на детето, ако не се налива вечер с течности.  Можете и да я вдигате нощем, за да се изпишка. Ако се случва еднократно, а не няколко пъти на нощ, постепенно ще уцелите времето и няма да има инциденти. Ако някой от вас, родителите, се е напикавал, наследствено е.  Търпение, търпение и пак търпение, израства се рано или късно.
Виж целия пост
# 10
Наливане не, но и съвсем да не пие, също не.
Виж целия пост
# 11
И дъщеря ми беше така. Преди втората година махнахме дневния памперс, а нощния  до към 4 и го слагах и пак имахме инциденти. Аз я изпишквах през нощта, като си навивах часовник и я слагах на гърнето. Някой път не се и събуждаше. После сама почна да се усеща и си ставаше поне по веднъж на нощ, а обикновено по няколко пъти. От съвсем  скоро ми казва, че вече не става всяка вечер да ходи до тоалетна (почти на 10 е).Та според мен си е до човек. Синът ми още няма 3 и вече е без нощен памперс.
Виж целия пост
# 12
Дъщеря ми махна нощтния памперс сама на 3 годишна възраст и проблеми не сме имали. Нямала е изпускане, но ако това се случи, бих търсила причина във физическото и емоционалното състояние на детето. Ако физически е здрава, не бих се стресирала изобщо. Това е възраст, в която им се случват толкова много нови неща. Градина, приятелчета, впечатления, нови умения. Всичко може да се отрази на емоциите и да рефлектира, и върху това (изпускането).
Просто бих слагала памперс и толкова.
Виж целия пост
# 13
Моят се напикаваше почти до 8 годишен. Ако има наследственост е нормално, наследствеността включва - лели, чичовци, братовчеди.
Аз го будех всяка нощ и го слагах на клозет, сега става сам (всяка нощ), но пак е решение
Виж целия пост
# 14
Моята махна дневния памперс на 2 някъде, обаче до 4-4.5 си беше с памперс за през ноща. Просто спеше толкова дълбоко, че не можеше да се усети. Случвало се е и като заспи на обед без памперс. Тя пие много вода и предполагам е за това. Но пък никога не съм ограничавала водата, аз заради с проблемна бременност трябваше да намаля драстично водата и нямах търпение да родя за да се 'напия' като човек, не бих искала и децата да се чувстват така. Сина ми го махна от раз и дневния и нощния на около 2. Сега и 2мата си стават нощем като им се ходи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия