Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Котето "плюе" вода

  • 308
  • 6
Здравейте.

Имаме ново коте (спасено от бебе, някой го беше изхвърлил на 3-4 дни на студа през март) Sad
Сега е вече на 6-7 месеца, красив и пухкав.
Ходихме на ветеринар през месеците, намериха му невротичен проблем (въртеше си главичката доста) и след прием на витамин Б2 се пооправи, слава Богу. Явно проблемън е получен докато е бил самичък на студа.
Има обаче нещо странно при него - докато ми мърка и се гали, като че ли "плюе" или изпуска вода от устата си. Прилича на вода, а не на лиги, по консистенцията. Това случвало ли ви се е ? Имаме и друг котарак и при него не съм забелязвала подобно нещо. Дали е нещо сериозно?
Благодаря предварително! Animal Paw Prints
Виж целия пост
# 1
Може да има засилено слюноотделяне, което освен, че е проблем само по себе си може да е симптом на заболяване. Заведето го при ветеринар. Успех!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за бързия отговор, непременно ще посетим ветеринар Flowers Hibiscus, исках само да видя дали случайно при някой е имало подобно поведение.
Виж целия пост
# 3
Ако не е много обилно и няма специфичен проблем, котките изпускат "вода", с която си мокрят обичаното нещо - човек, местенце. Бях чела и научно изследване, но сега не мога да го намеря. Болна е, ако е съпроводено с отпадане, кихане, виждат се кървави капки, въобще - личи си.

Същото ни се случва и с мацката на майка ми - като я гушне и започне да мърка, започва да си пуска водниста течност, понякога си свива муцунката в ръката й и направо я мокри. Жива и здрава е.

Лошо течение може да е признак на една болест, която се проявява първо с нещо като хрема. Питайте ветеринар и не се притеснявайте излишно.
Виж целия пост
# 4
Една от моите котки е така. Напълно здрава е.
Когато се галят и особено когато мачкат с лапички, някои котки си правят асоциация със сученето на мляко (докато сучат също "тъпчат" с лапички по коремчето на майката). Оттам и засиленото слюноотделяне, макар че мляко вече няма.
Виж целия пост
# 5
Ами моят дребосък го прави само когато се гушка, мърка и наистина ми захапва в случая жилетката, мачка с лапички и ме понамокря в процеса. Няма кръв или слуз, ами точно като водичка.
Много ви благодаря на всички за отговорите, малко се поуспокоих, но сигурно все пак ще се посъветваме и с ветеринар, да съм сигурна, че всичко е наред. Hug
Виж целия пост
# 6
На една приятелка котенцето докато беше малко го правеше същото.Захапва си малко плат и започва да суче и да мачка с лапичките и мокреше доста голямо петно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия