Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да запиша ли на балет детето си

  • 3 303
  • 25
Извинете  че пускам нова тема но не открих друга която да ми помогне за решаването на въпроса. Тъй като имам дъщеря  на 11 години . Тя много иска да я запиша  на балет , но иска като порасне това да бъде  нейната кариера. Според вас има ли шанс на тези години  да успее да постигне нещо повече от колкото хоби в балета. Тя когато  беше на 8 години  ходеше на художествена гимнастика  и сама се налучи да прави цигански колета (дори и на една ръка  ) и също може да застава на ръце (С помоща на стена за да не се преобърне) . Ще се радвам на вашето мнение и ще бъде още по-добре да се включат  в помощ . А и смятаме да е класически балета .
Виж целия пост
# 1
Ако се е насочила към балет вижте как стоят нещата в "Национално училище за музикално и танцово изкуство "ДОБРИН ПЕТКОВ" .
Виж целия пост
# 2
За съжаление за класически балет като професия е прекалено късно да се започва на 11.
Виж целия пост
# 3
Заведи детето на прослушване за прием в някаква по-авторитетна балетна школа и ще разбереш.
На мен ми се струва късно, освен ако не е тренирала гимнастика от малка възраст до 8-годишна.
Виж целия пост
# 4
Интересно е как при дете на 11 чертаете работно бъдеще Simple Smile Децата са толкова променливи на тази възраст и пробват толкова много неща та никога не се знае.
За мен важното е да се опита ако детето има желание.
Виж целия пост
# 5
Това ми напомня как аз на горе-долу подобна възраст, може би 10-годишна, много исках да стана гимнастичка, сещате откъде вдъхновена. И дори един ден се престраших и отидох сама до другия край на града, където бяха спортните зали - бях решила, че трябва да питам и искрено се надявах да ме вземат. Треньорката ме изслуша, погледна ме и естествено отказа. Бях малко разочарована, но сега като се замисля как изглеждах товага и какви са природните ми данни, нямало е как първо на стари години да ме вземат, а и с висок ръст и средно тегло за възрастта, хич, ама хич не съм подхождала. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Много благодаря за отговорите  ви. Преди малко прочетох  из интернет че по принцип е препоръчително децата да се запишат още на 6 години, но също е възможно ако  детето  е по -гъвкаво може и между 10 и 12 години защото тогава  много се променят децата  се променят много през този период. Иначе решихме да я запишем пък каквото стане.
Виж целия пост
# 7
Аз съм се занимавала с балет от 6 до 10 години. Режимът е много сериозен, репетициите са ежедневно по два часа. На 10 трябваше да прекъсна защото стана ясно че ще порасна прекалено висока за балерина, преминах на друг вид танци. къртовски труд е много лишения, болки, воля и това само докато повтаряш ден след ден екзерсиса без да си стигнал до същинското танцуване. Само за да се научиш да стоиш, вървиш, държиш глава ... Но все пак има и много талантливи деца, които успяват и по- късно започнали. Имам познат, който почна на девет години и впоследвие стана голяма звезда в чужбина но той беше изключителен талант и го имаше в кръвта си.
Виж целия пост
# 8
Започнах с художествената гимнастика още в детската градина. Тренирах 6 дни в седмицата по 4 до 10 часа дневно.
Ако детето има талант, вероятно не е късно. Но дано има волята да издържи на натоварването.
Виж целия пост
# 9
А може просто да ходи за удоволствие, спорт и хубава стойка. Пък в 7 клас може да се пробвате в балетно училище.
Виж целия пост
# 10
Сори, ама това не е филм на Дисни, в който нашето момиче да е започнало късно, обаче да е изключителен талант и на прослушването да стане звездата, а конкуренцията, която танцува от 3-годишна възраст да умре от завист.
За да навакна трябват изключителни качества. Честно, аз не бих подхранвала илюзии на детето си, ако е в подобна ситуация. В балетното училище излизат професионалисти, там е съвсем различно от аматьорската школа, пък дори и най-добрата аматьорска школа.
Виж целия пост
# 11
Според мен тепърва да се мисли за кариера в балета е малко късно.
Аз танцувах от 5-годишна до 10-11 бях сигурна,че това е моето призвание. На 13-14,  ме тресеше як пубертет, не исках да танцувам вече, бях решила, че призванието ми е да уча немски и да замина за Герамания , и този порив бързо отмина.
Децата на тази възраст си менят мненито постояно, нека танцува за удоволствие  да опита и да види, пък ако я някой голям талант, може да помислтите за балетно училище.
Виж целия пост
# 12
Менят се не само като мнение, а и физически. Да не забравяме, че пубертетът чука на вратата на въпросната възраст.
Виж целия пост
# 13
Извинете  момичета искам да попитам  някоя от вас знае ли за някоя  балетна школа в Пловдив от която да сте доволни ? За сега сме се спряли на школата Marini Sport Dance CNTR някой да  има впечетление  от тази школа?
Виж целия пост
# 14
За професионална кариера като балерина е късно.Децата танцуват от 4 годишни и то при сериозно натоварване.Но това е прекрасно изкуство,ще си оправи стойката,ще се срещне с по-културни хора,ще послуша класическа музика.Запишете я все ще има полза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия