Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

1 жена къщата трябва да крепи ...

  • 3 727
  • 43
Днес след  последният скандал на двамата братя на 60 годишнината на майка им,много дразги помежду ни и обесненията на 1 приятелка как свекърва и много държи на къщата,на това да смирява,да премълчи,да успокои и каже на мъжа си..Да..прав си само и само да спаси семейното огнище..оставам със следната дилема:
Това правилно ли е ? Някакъв остарял модел ли е или е въпрос на принципи?Интелигентност на жената ли е или е просто от обич? За тези които ме разбраха,моля за отговор.
Виж целия пост
# 1
Аз лично това не го приемам и не съм от тези, които да си мълчат, да търпят, да преглъщат и да приемат. Бях така за много дълго време, но вече не! Няма да ти кажа едното е правилно, а другото грешно! Не! Въпрос на избор е и няма нищо лошо в това да си баланса в една къща, да си търпелив и да правиш компромиси. Просто не е моето... Мисля, че всеки в живота си достига до етап в който не иска да прави компромиси със себе си и любимите си хора.
В една връзка трябва да има баланс, а не винаги единия да е "прав", а другия да прави компромиси, за да запази " семейното огнище".
До някъде е въпрос на възпитание. В каквото семейство израстнеш, обикновено копираш модела и в бъдеще. Но ако си малко по еманципирана и искаш да защитаваш своите идеи, тогава започваш да осъзнаваш, че този модел издиша и ти се иска да построиш свой собствен такъв. Някои хора обаче никога не се престрашават и страстно защитават грешния модел, за да не си признаят че се страхуват.
Виж целия пост
# 2
Не разбрах нищо. Двама братя се карат, ок. Коя жена трябва да крепи къщата - майка им, сестра им, някоя от жените им? Вие каква им се падате?
За какво се карат?
Виж целия пост
# 3
Имаш проблем с изказа и пунктуацията.

На въпроса, трябва да крепи къщата, разбира се. Ако и майката влезе в тона на двамата сина, и се изпокарат всички, да отровят празника, дали някой щеше да е хепи накрая?
Да си тактичен и търпелив, не те прави глупав.
Виж целия пост
# 4
Мен ме дразнят такива стереотипи. Предпоставка са за нездравословни отношения. Двама души имат еднаква отговорност да крепят семейството!
Виж целия пост
# 5
Свеки /предполагам/ да си крепи къщата.
Вашето семейство - друга къща.
Виж целия пост
# 6
Пълнолетните деца са отделни семейства, заедно със съпругите и непълнолетните им деца.
Скандали на чужд празник не са до крепене, а са липса на възпитание. Щом големи мъже не умеят да се съдържат няколко часа на рождения ден на собствената им майка, нещо явно куца сериозно и по-добре да избягват семейни събрания, независимо дали съпругите им ги смятат за прави или не.
Виж целия пост
# 7
Днес след  последният скандал на двамата братя на 60 годишнината на майка им,много дразги помежду ни и обесненията на 1 приятелка как свекърва и много държи на къщата,на това да смирява,да премълчи,да успокои и каже на мъжа си..Да..прав си само и само да спаси семейното огнище..оставам със следната дилема:
Това правилно ли е ? Някакъв остарял модел ли е или е въпрос на принципи?Интелигентност на жената ли е или е просто от обич? За тези които ме разбраха,моля за отговор.

Госпожо, от неясния ви и объркан словоред разбирам, че майката е поканила семействата на синовете си на 60 - годишнина. Братята са се изпокарали, вгорчавайки празника на майка си. Толкова е грозно, че..... И това  са зрели мъже със семейства. Думи нямам просто.
Виж целия пост
# 8
Нищо ново. Човек, ако е съвсем наясно какво го очаква, след като се задомят децата му, или като поотраснат, едва ли би се възпроизвеждал.
Голяма част от проблемите в едно семейство се отключват или задълбочават след появата на външни лица Simple Smile. Родители, братя, сестри, си остават семейство, колкото и да не се харесва това на зетьове и снахи.
Няма и голямо значение защо са се карали братята, но и майката не е просто потърпевша.
Виж целия пост
# 9
Аз разбрах нещо друго-въпросът е  дали майката е права да взема страна на виновния син за да крепи мира.Авторката е недоволна и засегната от намесата и приятелка я успокоила, че жената е реагирала така,за да успокои раздора.Казала е:да ,ти си прав за да прекрати свада.А тя е в дилема за истината и лъжата,дали е правилно да се постъпва така.
Виж целия пост
# 10
Всеки постъпва, както намира за добре, с всички отговорности за това. Не е полезно да зе заема страна в спорове, но за правилно или неправилно е много несериозно да се говори.
Виж целия пост
# 11
Явно авторката не се е изразил разбираемо.
Аз пък разбрах, че пита дали съпругите трябва да вземат страните на мъжете си.
Виж целия пост
# 12
Единственото, което разбрах е, че двама братя се скарали. Но питането не схванах - кой трябва да крепи мира, защо и как?
Виж целия пост
# 13
Две петлета се скарали пред поповата врата.
Поп излезе и им каза:
Иш миш ти жумиш!
Виж целия пост
# 14
Авторката да се научи да се изразява по-разбрано.Ако майката е крепила семейството на базата на компромиси и синовете й не са успяли да се държат прилично на рождения и ден,значи не е успяла.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия