Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плашещо отслабване на паметта - причина?

  • 2 629
  • 42
Здравейте,като цяло от известно време нещо се случва с мен...Симотомите ми са -замайване,виене на свят,много лесна уморяемост,нещо,което до сега съм вършила с лекота ми коства сега доста усилия ...А степента до която забравям е плашеща просто Случва се да направя нещо,а след това нямам изобщо спомен,все едно никога не се е случвало..Често не мога да спя по цяла вечер,влизам в депресивни състояния,главоболието ми е спътник,направо ми пулсира темето и челото на моменти,стигало се е до повръщане чак в определени случаи...Често се случва да съм объркана и направо се чудя какво се случва ...Рано ми е за критическа ,едва на 32 съм...
Виж целия пост
# 1
Защо не отидеш на доктор???
Пусни си кръвна картина +Б12!
При ниски стойности на този витамин описаните от теб симптоми се проявяват.
Виж целия пост
# 2
Щитовидната!!!!
TSH, ft3, ft4, евентуално и антителата: тат и мат
Виж целия пост
# 3
Щитовидната!!!!
TSH, ft3, ft4, евентуално и антителата: тат и мат

Правила съм ги-виждам,че са в норма...Посетила съм и невролог -нещо не ме взе насериозно...Само да вметна,че имам и подуване на ръцете вечер и болки в костите...Ревматолог посетих,само повърностен преглед имам направен и изследван фибриноген-в норма е!
Виж целия пост
# 4
ЯМР на главата?
Виж целия пост
# 5
провери B12
Виж целия пост
# 6
Провери нива на Вит.Д, Вит.В12 , хемоглобин, чернодробни показатели за всеки случай. Ако всичко в изследванията е наред, помисли дали не се касае за прекалено много стрес и нервно пренапрежение! Успех!
Виж целия пост
# 7
ошипяване на шийни прешлени?
Млада си, но доктор преди седмица ми каза, че тези промени се наблюдават и при млади хора.

Изследва се с рентген или ЯМР.
Виж целия пост
# 8
Фт3 липсва.

Само ръцете ли ти се подуват?
Задържаш ли вода?
Имаш ли дни, в които си по- добре/зле?
Виж целия пост
# 9
Аденом на хипофизата? Изследвай си пролактина, ако е висок следва ЯМР.
Виж целия пост
# 10
Фт3 липсва.

Само ръцете ли ти се подуват?
Задържаш ли вода?
Имаш ли дни, в които си по- добре/зле?

Да,има периоди,в които се чувствам ок,но има такива,в които още със ставането сутрин съм като парцал,не мога нищо да свърша в къщи примерно,какво остава да работя пълноценно.Скоро ми се случи да правя почивка след вървене,не на толкова дълго разстояние,като баббите и аз,страшни болки в краката,направо не можах да повярвам...Работата ми е свързана с физ активност,но съм забелязала и че в период на почивка,нещата са били по-зле даже.А мин зима,китките пък за известно време бяха чудо,с по-активната (дясна ръка) не можех чашата с кафе си държа и всичко това на приливи и отливи!Детето ми е на 5 год,всичко като цяло се отключи след раждането и постепенно нещата се влошиха и се появи това със замайването,объркване и т н ,както съм описала в предния пост.Личната само вдига рамене и въобще не ми дава насоки...За тоя рентен и ЯМР на какъв лекар да отида,за да ми предпише тези изследвания?И витамин B12 ще изледвам,за него зная,че се плаща и отивам направо в лабораторията....
Виж целия пост
# 11
Фибриногена не е достатъчен. СУЕ, Ревма фактор,HLA-В 27.
Както са казали горе- чернодробните - АСАТ, АЛАТ, ГГТ, Алкална фосфатаза. Последното е много важно, защото го има и при двете възможни причини за тези симптоми. Между 30 и 35 години най.често се отключват автоимунните. Прилича ми на нещо подобно. Лесната умора и подуването на ръцете, замайването и главоболието, както и болките в костите говорят за ревматоиден артрит. Кой вид, ще се разбере допълнително.Най-вероятно ще минат години. Ревматолозите са пълна скръб.

Сега виждам и други неща писани и ще допълня. ЯРМ ти трябва, там се вижда всичко. Рентгена не, още е много рано да излезе там нещо.Ориентирам се към ревматоиден артрит, класически симптоми описваш.
За ЯРМ се чека много, ревматолог трябва да изпише, но те се стискат. Иначе, ако платиш, ще ги го направят бързо. Около 300 лева е.
Виж целия пост
# 12
И аз мисля, че е ревматоиден артрит, както и тромб, който запушва някъде и причинява главоболието и другите неприятности.
Виж целия пост
# 13
Два ревматолога съм посетила всъщност,но да ви кажа ще потвърдя,че са пълна скръб,както вие казвате..Само някакви повърностни прегледи.Ендокринолога дори се очуди как така без изследвания съм минала при тях,та ми даде координати на уж добър такъв,ще гледам по с време да отида...И ЯМР ще искам и ще настоявам!Благодаря на всички,които се включиха и ме взеха насериозно!
Виж целия пост
# 14
На невролог бяхте ли, невролог трябва да ви назначи ЯМР на главата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия