Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гранофурин

  • 196
  • 6
Здравейте мили майки. Имам следния въпрос - дали сте използвали гранофурин при 6  месечно бебе? Ако има някой който е използвал Моля за мнения. Благодаря.
Виж целия пост
# 1
Препарати на 6-месечно бебе се дават само по предписание на педиатър. Единственото, което можете да давате на своя глава, е физиологичен разтвор.
Виж целия пост
# 2
абсурд да се маже бебе без лекарско предписание. според мен е силен препарат за 6 м., но лекар да  каже.
Виж целия пост
# 3
Какво му е на бебето? Аз разбирам, че това е кортикостероиден препарат (локален антибиотик), на спиртова основа, за изгаряне на рани по устната лигавица. При поглъщане не би трябвало да е вреден, защото количеството от напояване на раната ще е нищожно, но все пак е на спиртова основа. Бебето ще реве всеки път като му мажеш раните. Ако е за афти има и други препарати, но зависи от индивидуалното състояние на бебето, разбира се. Ако е предписано по преценка на педиатър - пробвай да го мажеш. Ако те съмнява, консултирай се и със стоматолог, дали е подходящо за бебе.

Granofurin H
 Granofurin H (Troyapharm)
Лекарствени форми: Fl. x 100 g.

Действие: Комбиниран препарат, който съдържа Furacilline, Hydrocortisone, Rivanol, трипафлавин, метиленово синьо, салицилова киселина, рициново масло и тетракаин (дикаин) в спиртно-глицеринов разтвор. Има бактерициден, противовъзпалителен, антиалергичен, локално анестетичен, дезодориращ и кератолитичен ефект. Стимулира гранулирането и епителизирането на раните.

Показания: Прилага се за лечение на афтозен, улцерозен и алергичен стоматит, екзацербирали форми на пародонтоза, алвеолити, изгаряния на лигавицата на устната кухина, при гингивектомия, след екстракция на зъби, ангини, декубитирали рани и язви и други.

Особености на приложение и дозировка: Единичните авти се тушират по отелно в продължение на 15 – 30 s неколкократно с тампон, напоен с препарата. При алвеолити и след инцизии се поставят напоени с препарата памучни дренчета. При ангини тонзилите се намазват 2 – 3 пъти на ден с тампон, напоен с препарата.
Виж целия пост
# 4
това е кортикостероиден препарат (локален антибиотик)
Къде го пише това?
Виж целия пост
# 5
Съфорумката е дала състава на Гранофурин: Хидрокортизон е кортикостероид, Фурацилин и Трипафлавин -  антисептици, Тетракаин - локален анестетик.
Виж целия пост
# 6
Да, моя грешка. Hydrocortisone съм го прочела като Хидрохлорид (Hydrochloride).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия